Grillatut harissa-kasvisleivät

Kaupallinen yhteistyö K-Supermarket | Kesän herkuimmat leivät ovat tässä!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.

Nämä herkulliset kasvisleivät ovat hyvää vaihtelua burgereille! Harissamarinoidut grillatut kasvikset ja raikas tofutahna tekevät leivistä täyttäviä mutta silti fiilis jää burgereita kevyemmäksi. Nämä leivät valmistuivat lisäksi lähes kokonaan lähituottajien antimista!

Pidän ajatuksesta, että voin ruokaostoksilla tukea paikallisia (pien)yrittäjiä, joilla on erityisen hyviä tuotteita. Jos voin valita, ostan mieluummin tuotteita joiden alkuperä on jäljitettävissä ja tiedän, kuka tuotteet on valmistanut. Oma vähän isompi lähikauppani on täällä Helsingissä K-Supermarket Redi, joka on täällä erityisen tunnettu laajasta vegetuotevalikoimastaan. Redin vegehyllystä löytyy ilahduttava määrä myös suomalaisten pientuottajien vegeproteiinituotteita, lisäksi arvostan kaupan hyvää yrttitiskiä, leipäosastolle parkkeerattua Teemu Auran pullabiiliä ja oluthyllyä, josta löytyy valtavasti myös lähipanimojen juomia.

Keräilin tätä ihanaa kesäistä grillireseptiä varten K-Supermarket Redin valikoimista muutamia suosikkituotteitani paikallisten tuottajien valikoimista. Vihanneksetkin pyrin ostamaan kotimaisena aina kun niitä on tarjolla. Ostoskorista löytyi mm. Teemu Auran maalaisvehnäleipää, Baban parasta harissaa, Mama mem’sin superhyvää ja kermaista tuoretofua, Little Gardenin valkolupiinin versoja, Horti Herttuan yrttejä sekä lähipanimoni Vallilan panimon Utu-olutta (1,7%) ruoan kyytipojaksi.

Nämä leivät on ihan uskomattoman herkullisia ja syntyy lopulta aika minimaalisella vaivalla! Pohjoisafrikkalaisella harissa-tahnalla maustetussa öljyssä pyöritellyt kasvikset on täydellinen makupari kermaisen pehmeälle yrteillä, sitruunalla ja oliiveilla maustetulle tofutahnalle. Rapeat, hieman herneeltä maistuvat valkolupiinin versot on hauska lisä leipien väliin.

Grillikasvisleivät

 • 1 keskikokoinen munakoiso
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 punainen paprika
 • 1 ½ dl oliiviöljyä
 • 3 rkl harissa-tahnaa (Baba)
 • ripaus suolaa
 • maalaisvehnäleipää (Teemu Aura)
 • valkolupiinin versoja (Little Garden)

Tofutahna

 • 1 pkt tuoretofua (Mama Mem’s)
 • 1 dl vegaanista valkosipulimajoneesia
 • noin 10 tummaa oliivia pilkottuna
 • ½ sitruunan raastettu kuori
 • ½ sitruunan mehu
 • tuoretta lehtipersiljaa (ja minttua) (Horti-Herttua)
 1. Valmista ensin tofutahna murustelemalla tofu käsin kulhoon. Lisää valkosipulimajoneesi, oliivit sekä sitruunan raastettu kuori ja -mehu. Hienonna lopuksi yrtit ja lisää ne joukkoon.
 2. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lohko paprika.
 3. Sekoita yhteen öljy, harissa ja suola. Sudi munakoisoviipaleet mausteöljyllä molemmin puolin. Sekoita kulhossa yhteen kesäkurpitsa, paprika ja loput mausteöljystä. Grillaa munakoisot kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Paprikoille ja kesäkurpitsoille riittää grillissä vähemmän aikaa.
 4. Halutessasi lämmitä leipäviipaleita hetki grillissä. Täytä leivät sitten tofutahnalla, kasviksilla ja lupiininversoilla.

Huomioita reseptistä

 • Jos sinulla ei ole grilliä, voit valmistaa kasvikset mainiosti myös uunissa tai (parila)pannulla. Paahda maustetut munakoisot ensin 225-asteisessa uunissa kauttaaltaan pehmeiksi ja lisää sitten uuniin kesäkurpitsa ja paprika ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit paistaa kasvikset pannulla.
 • Onnistuneen munakoison juju on, että sen malttaa grillata aivan pehmeäksi.
 • Valkolupiinin versot voit korvata esimerkiksi auringonkukanversoilla.
 • Samaa marinadia voi hyvin käyttää sienten ja muiden kasvisten grillaamiseen.
 • Harissa-tahnoissa on isoja maku- ja tulisuuseroja. Tämä resepti on tehty Baban harissalla, joten jos käytät jonkun muun merkkistä harissaa, lisää tahnaa maistellen.
 • Vegaanisia majoneeseja löytyy kaupasta monelta eri merkiltä. Käytin tässä Hellman’sin aiolia. Jos et löydä valkosipulimajoneesia, voit maustaa tahnan tuoreella valkosipulilla tai valkosipulijauheella.
 • Leivät ovat herkullisia myös kylmänä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights