Vegaaniset suklaa-proteiiniletut

Tuhdit ja herkullisen suklaiset proteiiniletut valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta.


Artikkeli päivitetty 17.2.2023 ja myynnistä poistunut tuote vaihdettu toiseen.

Jos pitäisi valita yksi makea asia jota syödä koko loppuelämä, tiukka kisa käytäisiin kanelipullien ja lettujen välillä. Rakastan kaikkia erilaisia lettuja ja pannukakkuja, ja vaikka vehnäjauhoversiokin toimii aina, niin välillä letutkin on hauska tehdä jostain vähän ruokaisammista raaka-aineista – mausta tietenkään tinkimättä. Ja vastoin yleistä harhaluuloa, lettutaikinaankaan ei muuten tarvita kananmunaa! Jauhot sitovat taikinan niin, että se on helppo paistaa. Myös proteiiniletut syntyvät helposti vegaaniversiona.

Vegaaniset suklaa-proteiiniletut valmistuvat kikherne- ja mantelijauhoista sekä suklaisesta proteiinijuomasta, eikä paljon muuta sitten tarvitakaan!

vegaaniset proteiiniletut

noin 12-15 pientä lettua

 • 1 keskikoinen banaani
 • 3 ½ dl vegaanista suklaaproteiinijuomaa (esim. Alpro)
 • 2 dl kikhernejauhoja
 • 1 dl mantelijauhoja
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • noin ½ dl vettä
 • rypsiöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

 • vadelmia
 • saksanpähkinöitä
 • siirappia
 1. Soseuta banaani kulhossa esimerkiksi haarukalla. Lisää proteiinijuoma. Sekoita yhteen jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja lisää kuivat aineet nesteisiin. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita taikina sileäksi sauvasekoittimella. Anna turvota noin 10 minuuttia.
 2. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu tai lettupannu ja lisää siihen rypsiöljyä. Lisää taikinaa kauhalla pannulle ja paista, kunnes pinta alkaa hyytyä. Käännä lettu ja paista vielä hetki. Jatka, kunnes kaikki taikina on käytetty.
 3. Herkuttele letut esimerkiksi vadelmien, saksanpähkinöiden ja siirapin kanssa.

Huomioita reseptistä

 • Reseptiä on helppo muunnella! Halutessasi voit korvata esimerkiksi kikhernejauhot härkäpapu- tai kaurajauhoilla, ja toki myös vehnäjauhot käyvät. Jos olet allerginen manteleille, mantelijauheen tilalle voit laittaa lisää muita jauhoja.
 • Voit käyttää proteiinijuoman sijaan suklaakauramaitoa tai mitä tahansa muuta kasvimaitoa.
 • Jos sinulla ei ole lettupannua, letut voi hyvin paistaa myös tavallisella (pinnoitetulla) paistinpannulla. Yhdelle pannulle mahtuu kerrallaan 2-3 lettua. Jätä taikina riittävän paksuksi, niin se pysyy hyvin muodossaan pannulla.

10 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset suklaa-proteiiniletut

 1. Näistä sainkin ihanan alun loppiaisaamuun! Valitettavasti en löytänyt kaupasta tuota kyseistä kasvipohjaista proteiinijuomaa, joten päätin kokeilla ihan vaan oatlyn suklaakauramaidolla. Tuli tosi hyviä, etenkin persimonien ja vaahterasiirapin kanssa! Eikä mennyt kauan paistamisessakaan!
  Menee ehdottomasti jatkoon hiukan terveellisempänä herkkuaamiaisena :)

 2. Ihana resepti, heti testiin 🧡 Mahtaakohan toimia niin, että käyttää pelkästään mantelijauhoja?

  1. Sitä en ole testannut, mutta hieman epäilen, että mantelijauho ei yksinään pidä lettuja kasassa ja toisaalta niiden suutuntuma on tosi kuiva, joten ei myöskään maun kannalta ole optimaalisin ratkaisu.

 3. Säilyyköhän taikina hyvänä jos sen tekee jo etukäteen jääkaappiin ja paistaa letut myöhemmin? :)

  1. Heippa! Kyllä se varmastikin säilyy, mutta nestettä saattaa joutua lisäämään ennen paistamista.

 4. Heh, no makuja on monia! Musta toi suklaaversio on tosi hyvää sellaisenaan, ja vanilja toimii tosi hyvin just esimerkiksi lettutaikinassa, vaikka se on mulle aika makeaa sellaisenaan juotavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights