Nyhtökaura-rendang

Indonesialainen rendang-curry vegeversiona.


Indonesialainen keittiö on makumaailmaltaan yksi suosikeistani, mutta en ole vieläkään oikein onnistunut kotikeittiössä tekemään lähellekään niin hyviä makuja kuin kuuluisi – paitsi nyt! Rendang-curryt pyörivät blogeissa jo viitisen vuotta sitten, mutta en silloin ehtinyt junaan mukaan. Nyt sain vihdoin testattua tätä Hannan Sopan ihanaa currya ja olipa kyllä hyvää! Tämä resepti jää varmasti vakiokäyttöön, ja tätähän voisi hyvin varioida lisäämällä vielä kasviksia joukkoon.

rendang-curry nyhtökaurasta

kahdelle

rendang-currytahna

 • 1 salottisipuli tai ½ keltasipuli
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 3 punaista mietoa chiliä
 • 2 rkl raastettua inkivääriä
 • 1 rkl sitruunaruohotahnaa tai 1 sitruunaruoho hienonnettuna
 • 1 tl jauhettua kurkumaa
 • 2 rkl rypsiöljyä

Rengan-curry

 • 4 dl kookosmaitoa
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 250 g nyhtökauraa
 • 4 limetin lehteä
 • 2 rkl (kookos)sokeria
 • 1 tl suolaa
 • ½ limetin mehu

Lisäksi

 • keitettyä riisiä
 • tuoretta korianteria
 1. Valmista ensin currytahna: pilko korkeareunaiseen astiaan sipuli,  valkosipulinkynnet ja chilit. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, sitruunaruohotahna, kurkuma ja rypsiöljy. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
 2. Laita currytahna kuumalle pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pannulle soijakastike, nyhtökaura, limetin lehdet, kookossokeri ja suola. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla puoli tuntia ja lisää lopuksi limetin mehu joukkoon.
 3. Tarjoa rendang-curry riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Resepti muokattu Hannan Sopan Nyhtökaura rendang -ohjeesta.

3 vastausta kirjoitukseen “Nyhtökaura-rendang

 1. Rendang-curry on yksi suosikkejani. Tällä reseptillä tuli oikein herkullista. Haluaisin joskus kokeilla tätä curryä jossain ravintolassa jotta pääsisi maistamaan ammattilaisen tekemää versiota, joka varmaan olisi vieläkin herkullisempaa tällaisen amatöörin kokkailuun verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights