Mehevät vegaaniset cannellonit

Kaupallinen yhteistyö Auran | Mehevät ja täyteläiset vegaaniset cannellonit.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Auran kanssa. 

Keväisin iskee yleensä himo salaatteihin ja smoothieihin, mutta välillä kaipaan vähän tuhdimpaa ruokaa. Nämä ihanan mehevät ja täyteläiset cannellonit olivat juuri sitä, mitä nyt teki mieli! Cannellonien valmistaminen saattaa kuulostaa vaivalloiselta, mutta tämä ruoka valmistuu yllättävän helposti. Halutessasi voit vielä oikaista ja käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan kaupan valmista pastakastiketta.

Näiden cannellonien mehevyyden salaisuus on herkullisessa tofutäytteessä, jossa on käytetty Auran uutta täyteläistä pestolevitettä. Kaikki Auran vegaaniset levitteet sopivat paitsi leivän päälle, myös monipuolisesti ruoanlaittoon. Käytän itse Auran levitteitä mm. uuniperunoiden täytteissä ja pastakastikkeina. Chililevite on superhyvää myös burgereiden välissä! Levitteissä on runsaasti makua, joten ruokien maustamisen kanssa pääsee muuten helpolla. Nämä Suomessa valmistetut vegaaniset levitteet löytyvät tavallisista ruokakaupoista.

mehevät vegaaniset cannellonit

4-6 annosta

 • noin 15 cannelloniputkea

Tomaattikastike

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 2 x 400 g hienoa tomaattimurskaa
 • 1 rkl Välimeren yrttiseosta
 • 1 rkl kasvisfondia
 • ½ ruukku tuoretta basilikaa
 • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tofutäyte

 • 1 pkt / 270 g maustamatonta tofua
 • 1 pkt / 220 g Auran pestolevitettä
 • 1-2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • kourallinen tuoretta pinaattia
 • suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuorrute

 • 2 dl vegaanista sulavaa juustoraastetta
 • 1 dl kaurakermaa
 • 1 tl sipulijauhetta
 • (2 rkl Auran pestolevitettä nokareina)
 1. Valmista ensin tomaattikastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota pari minuuttia. Mausta balsamiviinietikalla. Kaada pannulle tomaattimurska ja lisää yrttiseos ja kasvisfondi. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu basilika ja mausta suolalla ja pippurilla.
 2. Sillä välin kun tomaattikastike kiehuu, valmista tofutäyte soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella.
 3. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
 4. Täytä cannellonit tofutäytteellä. Helpoiten täyttäminen käy veitsen avulla. Cannelloniputkia ei tarvitse täyttää aivan ääriään myöten, jotta täyte riittää useampaan pastaputkeen.
 5. Lusikoi uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta ja asettele täytetyt cannellonit vuokaan. Kaada loppu tomaattikastike joukkoon.
 6. Sekoita yhteen juustoraaste, kaurakerma ja sipulijauhe ja lusikoi kuorrute vuoan pinnalle. Jos haluat, voit vielä lisätä pestolevitettä pinnalle nokareina.
 7. Paista canelloneja 200°C uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

16 vastausta kirjoitukseen “Mehevät vegaaniset cannellonit

 1. Kuulostaa todella herkulliselta! Mitä juustoraastetta suosittelet käyttämään? 😊

  1. Esimerkiksi Violifen Epic Mature -raaste tai Porlammin Vege plus sopii tähän hyvin! Ensiksi mainitussa on enemmän makua, jälkimmäinen sulaa paremmin.

  1. Suosittelen kokeilemaan, se on tosi hyvää tässä! Pelkkää kaurakermaakin tai kaurakerman ja ravintohiivahiutaleiden yhdistelmää voi kokeilla.

 2. Kiitos paljon tästä reseptistä! Elämäni parhaat canellonit ihan heittämällä. Olen ollut vegaanisella ruokavaliolla vuoden alusta ja enpä olisi näiden mausta uskonut että ovat vegaanisia. Maistui ihan ricottatäytteisiltä! Juustona käytin violifen epic maturea.

 3. Kiitos reseptistä, tämä oli tosi herkullista! Cannellonien täyttö sujui meillä ylivoimaisesti helpoiten ja hetkessä muuten pursotinpussia ja tyllaa käyttäen, näin vinkkinä muillekin.

  1. Hei joo, pursotinpussi toimii myös! Mä yritän vaan vältellä sitä, ettei tule ylimääräistä tiskiä :D
   Mutta ihana kuulla, että maistui!

   1. Erinomainen täyte ja mainio resepti, kiitos siitä!
    Minäkin tulin sanomaan että cannelonien täyttö käy ehdottomasti helpoiten pursottimella, vaikka sitten kertakäyttöisellä jos ei halua tiskata. Mutta vaikka joutuisikin tiskaamaan, väitän että aikaa säästyy moninkertaisesti verrattuna veitsellä täyttöön.

 4. Moikka! Kovasti haluaisin päästä kokeilemaan tätä reseptiä, mutta Auran pestolevitettä (eikä suoraan mitään vastinetta) ei näyttäisi täältä Ruotsista löytyvän. Onko ideoita, millä Auran pestolevitteen voisi korvata? Iso kiitos!

  1. Heippa! Siinä tapauksessa lähtisin varmaan kokeilemaan sellaista, että maustaisin jonkun vegaanisen maustamattoman tuorejuuston vegaanisella pestolla ja tarvittaessa notkistaisin sen majoneesilla. Siitä tulee luullakseni aivan sopiva sekoitus tähän :)

 5. Nämä olivat kyllä hyviä ja maistuivat myös kaikille lapsilleni. Tomaattikastikkeen määrä näytti aluksi isolta, mutta uunista tultua se olikin juuri hyvä. Ja tosi helppo tehdä, seuraavalla kerralla voisi tehdä tuplasatsin. Ja niin, ei ollut tuoretta pinaattia, joten heitin pakkasesta lehtikaalia muutaman kuution. Toimi hyvin!

 6. Kiitos reseptistä! Tuli tosi hyvää! Kahen hengen taloudessa riitti tää annos ainakin kolmelle aterialle – oli niin täyttäviä! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights