Kesän herkullisin lyttyperunasalaatti

Kaupallinen yhteistyö Auran | Ihana kesäinen salaatti rapeaksi paahdetuista lyttyperunoista ja herkullisesta pestokastikkeesta.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Auran kanssa. 

Kesä ei tule ilman perunasalaattia, vai mitä? Uusien perunoiden aikaan syön perunasalaatteja parhaimmillaan monta kertaa viikossa, joten hyviä reseptejä ei ole koskaan liikaa! Tällä kertaa tein salaatin rapeaksi paahdetuista lyttyperunoista, rucolasta, basilikasta ja punasipulista. Salaatin kruunaa herkullinen pestokastike.

Auran uusi vegaaninen pestolevite on ihan todella monikäyttöistä! Se sopii paitsi leivän päälle, myös kaikkeen ruoanlaittoon. Tein juuri hetki sitten pestolevitteestä suussasulavia cannelloneja ja tässä salaatissa levite pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa. Auran levitteistä löytyy tällä hetkellä viisi eri makua ja kaikki on vegaanisia! Tuotteita löytyy hyvinvarustetuista K- ja S-ryhmän kaupoista.

lyttyperunasalaatti

4 annosta

Lyttyperunat

 • 1 kg uusia perunoita
 • oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria

Lisäksi salaattiin

 • 80 g rucolaa
 • 1 ruukku basilikaa
 • 1 punasipuli

Kastike

 • 1 pkt / 220 g Auran pestolevitettä
 • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • noin 2 rkl kylmää vettä
 1. Pese perunat ja keitä ne pehmeiksi.
 2. Laita uuni kuumenemaan 225°C.
 3. Litistä perunat uunipellille leivinpaperin päälle esimerkiksi lasin tai pullonpohjan avulla. Pirskottele perunoiden päälle oliiviöljyä ja rouhi päälle suolaa ja pippuria myllystä. Paahda perunoita uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä pintaansa. Tarvittaessa voit nostaa pellin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi.
 4. Valmista kastike sillä välin kun perunat ovat uunissa. Sekoita pestolevitteen joukkoon ensin öljy ja lisää sitten vettä kunnes koostumus on notkistunut sopivasti. Koostumus saisi olla majoneesimaisen pehmeä.
 5. Valmistele salaatin aineet irrottamalla basilikasta lehdet ja leikkaamalla punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi.
 6. Asettele salaattikulhoon kerroksittain hieman jäähtyneet lyttyperunat (toimivat myös täysin kylminä!), rucolaa, basilikaa, punasipulia ja kastiketta nokareina. Kastike leviää salaatin joukkoon sopivasti, kun sen annostelee lautasille.

Huomioita reseptistä

 • Uudet perunat ovat niin ohutkuorisia, että ne saattavat hajota lytätessä. Lyttää perunat siis hieman varovaisemmin kuin vanhat perunat. Salaatissa ei kuitenkaan haittaa, jos osa perunoista hajoaa.
 • Lyttyperunasalaatti on herkullista grilliruokien lisukkeena, mutta jos haluat siitä kokonaisen aterian, voit lisätä salaatin joukkoon jotain proteiinipitoista, kuten herneitä, papuja tai paistettua tofua.

5 vastausta kirjoitukseen “Kesän herkullisin lyttyperunasalaatti

 1. Luuletko että tämä toimisi ilman uunia? Siis että vain keittää? Uunin lämmitys näillä helteillä ei innosta :D

  1. Perunat ei oikein pysy kasassa ilman uunia, mutta tokihan sitä voi tehdä perunasalaattia myös keitetyistä perunoista :) Kannattaa ehkä siinä tapauksessa myös tehdä kastiketta vähän enemmän, kun perunoissa ei ole samalla tavalla makua kuin uunissa paahdettuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights