Helppo baba ganoush -munakoisotahna

Lähi-idän ruokatarvikkeita myyvistä kaupoista löytyy salainen ainesosa parhaalle baba ganoushille!


Parhaimmat baba ganoushit maistuu hennosti savulle, mutta kotikeittiössä munakoisoja paahtamalla savun makua on mahdotonta saada. Lähi-idän ruokatarvikkeita myyvistä kaupoista löytyy onneksi valmiiksi paahdettua ja säilöttyä munakoisoa, joka on täydellinen pohja baba ganoushin tekemiseen! Purkkimunakoiso on lisäksi tosi edullista ja sen avulla baba ganoushin tekemiseen ei mene kuin pari minuuttia.

Lähi-idän ruokaupoissa kannattaa asioida myös monien muiden elintarvikkeiden takia. Ostan yleensä itse niistä esimerkiksi korianterit ja persilijat nipuissa (silloin kun parvekkeella ei kasva omia), taatelit, monet mausteet ja tahinin, jotka on Lähi-idän kaupoissa poikkeuksetta sekä parempia että halvempia. Täällä Helsingissä omia suosikkikauppojani on Teurastamon vieressä sijaitseva Ararat Bazaar sekä tietysti valtavan iso ja valikoimaltaan erinomainen Alanya Market Itäkeskuksen lähellä.

Sain viimeksi Ararat Bazaarissa asioidessani spontaanisti pyytämättä baba ganoush -reseptin myyjältä. Ja se olikin hyvin samanlainen kuin miten itse olen tätä tahnaa tehnyt tähän asti. Lisään kaikkia raaka-aineita aina maistellen, joten lisää tahinia ja sitruunaa tähän reseptiin oman maun mukaan! Tärkeintä tässäkin reseptissä on käyttää vaaleaa, juoksevaa tahinia, eikä missään tapauksessa tummaa, kuorellisista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia.

Helppo baba ganoush

noin 6 annosta

  • ½ prk / noin 270 g paahdettua munakoisoa (Burcu)
  • noin 75 g vaaleaa tahinia
  • noin ¼ sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • ripaus suolaa
  • (oliiviöljyä ja mintunlehtiä koristeluun)
  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja soseuta kevyesti sauvasekoittimella. Lisää tahinia ja sitruunaa maun mukaan.
  2. Levitä tahna lautaselle ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele tuoreilla mintunlehdillä.

Baba ganoush sopii erinomaisesti esimerkiksi osaksi mezepöytää, pitaleipien täytteeksi, voileipien väliin sekä falafelien ja muiden kasvispyöryköiden dippaamiseen.

4 vastausta kirjoitukseen “Helppo baba ganoush -munakoisotahna

  1. Hei, voisitko laittaa munakoisosäilykkeestä kuvan, olisi helpompi löytää etnokauppojen runsaasta valikoimasta,vai meneekö mainostamisen puolelle😊😄

  2. Loistavaa! Rrrrakastan Baba Ganoushia, mutta en ole uskaltautunut sitä kotona tekemään, koska munakoisojen kanssa häärääminen on tuntunut liian aikaa vievältä. Suuri kiitos tästä vinkistä ja ohjeesta siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights