Marry Me Chicken soijasuikaleista

Aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu kermainen kanakastike vegaaniversiona.


Lueskelin tovi sitten Delish-lehden artikkelia viime vuoden googlatuimmista resepteistä, ja innostuin sen myötä testailemaan vegaaniversiota Marry Me Chicken -kanakastikkeesta. Tämä aurinkokuivatuilla tomaateilla ja yrteillä maustettu kermainen kanaruoka valmistuu helposti vegaaniversiona soijasuikaleista. Toki tähän ruokaan voi mainiosti käyttää myös kaupan valmiita vegekanoja, jolloin ruoka tulee vähän kalliimmaksi, mutta säästyt soijasuikaleiden turvottamiselta. Mutta jos et ole vielä päässyt sinuiksi soijasuikaleiden kanssa, tämä kermainen kastike on myös oiva ruoka tutustua niihin!

Marry Me Chickenin makumaailma aurinkokuivattuine tomaatteineen vei ainakin minut johonkin 2000-luvun alkuun, hyvällä tavalla! Tomaattisesta kermakastikeesta tulee umaminen ja herkullinen.

Marry me chicken soijasuikaleista

neljälle

  • 100 g soijasuikaleita
  • 1 l kiehuvaa kasvislientä tai vegaanista kanalientä
  • 1 sipuli
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 60 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja (punnittu ilman öljyä)
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl Välimeren yrttiseosta
  • chilihiutaleita maun mukaan
  • 70 g tomaattisosetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl kaurafraichea (Oatly)
  • 1 rkl kasvisfondia
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ½ ruukku basilikaa
  • riisiä/kauraa/ohraa/perunaa/pastaa lisukkeeksi
  1. Kiehauta kasvisliemi, nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon soijasuikaleet. Anna turvota noin 10 minuuttia tai kunnes suikaleet ovat pehmeitä (turpoamisaika riippuu jonkun verran soijasuikalemerkistä). Purista suikaleista ylimääräinen neste pois.
  2. Sillä välin kun soijasuikaleet turpoavat, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Kuumenna puolet öljystä ison paistinpannun pohjalla. Lisää soijasuikaleet ja ruskista ne kauniin värisiksi. Mausta 1 tl sipulijauhetta ja 1 tl valkosipulijauhetta sekä suolalla ja pippurilla. Siirrä suikaleet hetkeksi pannulta sivuun.
  4. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää 1 rkl öljyä. Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Mausta 1 tl valkoviinietikkaa. Siirrä soijasuikaleet takaisin pannulle. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja yrttimauste, chili sekä loput sipuli- ja valkosipulijauheista. Lisää pannulle tomaattisose, kaurakerma, kaurafraiche ja kasvisfondi. Sekoita hyvin ja hauduttele miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta mustapippurilla ja ravintohiivahiutaleilla ja tarkista suola. Lisää tarvittaessa hyppysellinen sokeria.
  5. Lisää lopuksi joukkoon silputtu tuore basilika. Tarjoa kastike haluamasi lisukkeen kanssa.

Huomioita reseptistä

  • Jos haluat käyttää vegaanista kanalientä, sitä löytyy mm. Spices Chef -tuotesarjasta. Tuotteita löytyy ainakin joistain K-kaupoista.
  • Tomaattisoseiden ja kauraranskankermojen happamuus ja makeus vaihtelee tuotemerkeittäin. Maistele siis kastiketta tehdessäsi ja lisää tarvittaessa happoa tai makeutusta.
  • Vegekaupan soijasuikaleet ovat omia lemppareitani, mutta tavallisissa ruokakaupoissa myytävät Soyappétitin ja Vegesunin suikaleet ovat nekin aivan hyviä. Jos olet soijalle allerginen, Vegesunin valikoimista löytyy myös herne-härkäpapusuikaleita.

23 vastausta kirjoitukseen “Marry Me Chicken soijasuikaleista

  1. Hei, kiitos reseptistä! :) Missä vaiheessa suikaleet laitetaan takaisin pannulle, samaan aikaan tomaattisoseen, kaurakerman yms. kanssako, vai vasta lopuksi hauduttelun jälkeen?

  2. Ihanaa! Ei ole ihan nopeatekoinen mutta todella kaiken aherruksen arvoinen! Jos tällä ei toista hurmata niin on kyllä kumma. Söin pastan kanssa.

    Ohjeessa ei mainita, missä vaiheessa ravintohiiva menee sekaan mutta arvelin, että yhdessä kaurakerman ja muiden kanssa

    1. Moikka! Ja pahoittelut tästäkin mokasta, taidan tarvita tänne blogin puolelle oikolukijaa :D
      Ravintohiivahiutaleet on ihan ok lisätä tuossakin vaiheessa, mutta itse laitan ne vasta ihan lopussa. Täsmensin tämänkin reseptiin.

  3. Oisko mahdollista saada jotain stamdardeja näihin kun yhdessä reseptissä puhutaan soijasuikaleista grammoina ja toisessa desilitroina? Ja oletan että tässä tarkotettiin 100g suikaleita kuivana, muut fiksummat varmaan osas tehdä saman olettamuksen mutta ei sitä tiedä koska tänne eksyy minunlaisia basisteja hämmentymään, sen varalta olis hyvä olla mahdollisimman tarkka. Muuten jää basistilla proteiinit vähille.

    1. Kiitos palautteesta! Yleisohje reseptien lukemiseen: ainesosalistassa puhutaan aina käsittelemättömistä raaka-aineista, mikäli ei toisin mainita. Tämä ei siis koske vain minun reseptejäni, vaan reseptiikkaa ihan yleisesti. Tässä siis on kyse 100 g kuivia soijasuikaleita.

      Mutta olet varmasti ihan oikeassa siinä, että pitäisi käyttää joka reseptissä aina samoja ilmaisuja.

  4. Nams, olipa hyvää. Tein yhdessä ei-vegaanin kumppanin kanssa ja se on aina parasta, kun tulee kommentti ”Siis tää kastike on hyvää, jopa yllättävän hyvää!” Vaikka ei ennakkoluuloinen ollutkaan, silti yllättyi :)

  5. Just tein ja kylläpä tuli superhyvää. Tämä menee jatkoon, kiitos reseptistä!

  6. Todella hyvää! Jatkoon!

    Käytin itse öljyttömiä aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka turvotin ennakkoon kuumassa vedessä, ja imeytymättä jääneet umamiset turvotusnesteet lisäsin kastikkeeseen. Toimi tosi hyvin myös niin.

  7. Ihan superhyvää tuli. Kiitos jälleen kerran hyvästä reseptistä.

    1. Quorn-kuutiot eivät ole vegaanisia, joten en osaa sanoa niiden valmistamisesta. Tätä reseptiä voi kuitenkin tehdä ihan millä tahansa kasviproteiinilla haluaa, tosin reseptin ohjeistus sitten vähän muuttuu jos käytetty tuote on käyttövalmis.

  8. Tää oli tosi hyvää! Maistui myös sekasyövälle puolisolle ja välillä nirsohkoille teineille :) Aurinkokuivatut tomaatit soseutin sauvasekoittimella, koska muu perhe ei pidä niistä jos huomaavat niitä olevan ruuassa, haha.
    Ainut mitä jäin miettimään, että miksi soijasuikaleiden turvotuslientä täytyi olla niin paljon kuin litra! Mulla ainakaan suikaleet ei imeneet siitä edes puolia. Käytin lopun liemen sit riisin keittoon ettei mennyt haaskuulle. Mutta jäin miettimään että teinkö jotain väärin, kun oli eka kerta että käytin soijasuikaleita.

    1. Heippa! Ihana kuulla, että ruoka maistui!

      Soijasuikaleet kannattaa turvottaa aina väljässä nesteessä – jos nestettä on liian vähän, on riskinä, että suikaleet eivät ime nestettä kunnolla ja tasaisesti. Vertailun vuoksi voi ajatella, että ei makaronejakaan voi keittää vain siinä määrässä vettä, minkä ne imee, koska eivät tällöin kypsy kunnolla.

      Lopun liemen voi toki käyttää ruoanlaittoon, mutta eipä siinä kauheasti häviä muuta kuin vettä.

  9. Tämä resepti on loistava! Nämä on näitä ruokia, joita on pakko käydä närppimässä jääkaappiin pääsyä odottavasta rasiasta vielä sen jälkeen, kun on jo syönyt lautasellisen (tai kaksi…) tyhjäksi. Olen myös joskus tehnyt tätä Hälsans Kökin pakastealtaasta löytyvillä pienillä fileepaloilla (ne vegaaniset kanasuikalemaiset). Mitään halpoja ei ne ei ole, mutta tarjouksesta tulee joskus ostettua.

    Tällä kertaa laitoin joukkoon myös herkkusieniä, toimi loistavasti! Plussaa myös siitä, että tämä kastike sopii yhteen monen eri lisukkeen kanssa.

    Kiitos kaikista hyvistä resepteistäsi ja hyvää kevään odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights