Tonnikalaton pasta

Vegaaniversio tomaattisesta tonnikalapastasta.


Jostain syystä aloin vähän aikaa sitten muistella ala-asteen keittäjän tekemää tomaattista tonnikalapastaa, joka oli silloin yksi lempiruoistani koulussa. Päivitin nyt ruoan 2020-luvulle, jossa epäeettinen tonnikala on vaihdettu nyhtökaurasta, kikherneistä, kapriksista ja kasviksista tehtyyn versioon. Eihän tämä tietenkään maistu tismalleen tonnikalalta, mutta jotain olennaisesti samaa tässä makumaailmassa ja suutuntumassa on. Joka tapauksessa tästä tuli tosi herkullinen pasta, joka taitaa jatkossa löytyä usein arkiruokalistaltani!

vegaaninen tonnikalapasta

4-6 annosta

 • 10 cm pätkä purjoa
 • 1 pieni punainen suippopaprika
 • 1 sellerinvarsi
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 pkt / 240 g tomaattinyhtökauraa
 • 1 tlk / 230 g kikherneitä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
 • 1 rkl tomaattisosetta
 • 1 rkl kasvisfondia
 • noin 10 kpl isoja kapriksia
 • 1 tl sipulijauhetta
 • suolaa ja mustapippuria
 • noin 3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
 • (2 rkl ravintohiivahiutaleita)
 • 250 g nauhapastaa (esim. fettuccine)
 1. Leikkaa hyvin huuhdeltu purjo ohuiksi puolirenkaiksi. Silppua paprika ja sellerinvarsi pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna nyhtökaura veitsellä pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet ja survo ne kulhossa pieniksi esimerkiksi haarukan avulla (sattumia saa jäädä!).
 2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle purjo, paprika, selleri ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes kasvikset alkavat pehmetä. Lisää pannulle nyhtökaura ja paista hetken aikaa.
 4. Lisää pannulle säilötyt kirsikkatomaatit, tomaattisose, kasvisfondi ja kikherneet. Lisää vielä kaprikset (poista kapristen varret jos haluat, niin pasta on mukavampi syödä). Hauduttele miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Riko kirsikkatomaatit paistinlastalla hauduttelun aikana. Mausta sipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi tuore tilli ja ravintohiivahiutaleet.
 5. Sekoita kastike pastan joukkoon.

Huomioita reseptistä

 • Säilötyt kirsikkatomaatit on perinteistä tomaattimurskaa makeampi (ja minun mielestäni parempi) versio. Kirsikkatomaatteja ei voi ihan suoraan korvata tomaattimurskalla, sillä murskan vesipitoisuus on usein paljon suurempi. Jos käytät tomaattimurskaa, saatat ainakin joutua keittelemään kastiketta tovin kauemmin.
 • Voit halutessasi korvata isot kaprikset pienillä.
 • Jos olet sellerille allerginen, jätä se pois reseptistä. Muutoin suosittelen ehdottomasti, sillä se tuo kastikkeen makuun syvyyttä.
 • Yli jääneen purjon voit käyttää esimerkiksi tähän yhden astian linssimakaronilaatikkoon.

6 vastausta kirjoitukseen “Tonnikalaton pasta

 1. Pakko se on vaan todeta, että olet aivan uskomaton, kun saat näitä ideoita! Todella herkullista tuli! Ja en koskaan aiemmassa elämässä tykännyt tonnikalasta paitsi joissain pastaruoissa, ja nyt sekin on sitten tehty vegaanisena versiona, joka ei jätä mitään kaipaamisen varaa 😍

  1. Tomaattisose on tomaattipyrettä. Se myydään kaupassa pääsääntöisesti tomaattisose-nimellä, joten sen vuoksi käytän tuota termiä resepteissäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights