Vegaaninen raparperipiirakka

Tämä ihanan pehmeä ja mehevä raparperipiirakka on kevään herkullisin leivonnainen.


Kevään ensimmäisen raparperipiirakan leipominen tuntui tänä vuonna vielä vähän tavallistakin hienommalta, sillä pääsin leipomaan ensimmäistä kertaa itse kasvatetuista raparpereista! Sain äidiltä viime kesänä mökille raparperintaimen (saman vanhan, joka on kasvanut lapsuudenkotini pihalla jo vuosikymmeniä), ja tänä vuonna pääsen hyödyntämään satoa.

Leivoin ensimmäisistä raparpereista piirakan, joka on muunnelma tästä muhkeasta omenapiirakasta. Maidoton ja munaton raparperipiirakka on helppo leipoa! Tämä resepti on nyt sopivan kokoinen tavalliseen piirakkavuokaan. Tämä piirakka on muuten parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun maut ovat syventyneet jääkaapissa, joten voit hyvin leipoa piirakan hyvissä ajoin etukäteen.

vegaaninen raparperipiirakka

ø 28 cm piirakkavuokaan

 • 5 ½ dl raparperia paloina
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl kanelia
 • hyppysellinen suolaa
 • 175 g vegaanista margariinia
 • 1 ½ dl + 2 rkl fariinisokeria
 • 1 dl turkkilaista kaurajogurttia (Oatly)
 • ½ dl kauramaitoa
 1. Leikkaa raparperit melko pieniksi paloiksi. Kuumenna uuni 200°C.
 2. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja mausteet.
 3. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen margariini ja 1 ½ dl fariinisokeria. Voit käyttää sähkövatkainta, mutta jos sellaista ei ole, voit sekoittaa rasvan ja sokerin yhteen myös esimerkiksi haarukalla. Yhdistä kuivat aineet rasva-sokeriseokseen ja nypi murutaikinamaiseksi seokseksi. Siirrä 1/3 taikinasta sivuun murupäällistä varten ja sekoita turkkilainen kaurajogurtti ja kauramaito lopun taikinan joukkoon.
 4. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Levitä jogurttia sisältävä taikina esimerkiksi nuolijalla piirakkavuoan pohjalle. Ripottele pinnalle raparperit ja 2 rkl fariinisokeria. Murustele lopuksi raparperien pinnalle sivuun siirretty osa taikinasta.
 5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Jos piirakan pinta uhkaa paiston aikana tummua liikaa, laita päälle leivinpaperi.

Huomioita reseptistä

 • Voit käyttää reseptissä myös muun merkkistä turkkilaista tai kreikkalaista kasvipohjaista jogurttia, mutta suosittelen valitsemaan tuotteen joka on koostumukseltaan paksua ja rasvaisempaa kuin tavallinen kaurajogurtti . Huomaathan, että tarvittavan nesteen määrä saattaa vaihdella mikäli käytät eri merkkistä tuotetta.
 • En valitettavasti ole leiponut tästä reseptistä gluteenitonta versiota, mutta uskoisin, että sellainen onnistuu vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
 • Jos sinulla ei ole sähkövatkainta, levitemargariini sekoittuu helpoiten haarukalla. Käytin tässä reseptissä Keiju Merisuola -margariinia, joka sopii hyvin myös leivontaan.

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen raparperipiirakka

 1. Kiitos reseptistä, oli
  hyvänmakuinen ja helppotekoinen piirakka. Tein gluteenittomana versiona. Käytin jauhopussien loppuja: n.1,5dl vaaleita jauhoja ja saman verran tummia ja 0,5 dl mantelijauhoja. Koska jauhoissa oli psylliumia vähensin hiukan kokonaismäärää.

 2. Tuli tosi kuohkea ja pemeä pohja. Suosittelen, murupiirakat eivät aina ole näin mehukkaita. Parhaat raparperit on niitä keskenkasvusia, vauva varsia. Nami nami.

 3. Tämä piirakka oli niin järisyttävän hyvää!! Olen vannoutunut vaniljakastikkeen fani ja kaikkien marjapiirakoiden tmv. kanssa täytyy olla vaniljakastiketta. Tämän kanssa en halua sitä peittämään piirakan täydellistä makean ja kirpeän liittoa 😋 Suosittelen lämmöllä!

  Susanna

 4. Tulipas hyvää. Itse tein gluteenitonta vaan korvaamalla kaikki jauhot semper fin mix -jauhoilla. Vaniljajätski sopi hyvin! Pitääkö muuten tällaisia piirakoita säilöä jääkaapissa, vai menisikö huoneenlämmössä?

  1. Moikka, ihana kuulla, että toimi myös Semperin gluteenittomilla jauhoilla!
   Kyllä suosittelen tälle jääkaappisäilytystä. Ei varmasti ihan hetkessä mene miksikään, mutta tässä on kuitenkin tuota kaurajogurttia, niin varmempi säilöä jääkaappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights