Seitan-saksanpähkinäsalaatti

En saanut jouluna seitanpaistista tarpeekseni, joten ajattelin tällä kertaa jalostaa herkun salaatin kylkiäiseksi. Saksanpähkinät, päärynä ja aavistuksen savulta maistuva seitan toimivat loistavasti yhdessä! Hyviä aineksia ei kannata hukuttaa kastikkeen alle, joten kyytipojaksi ei tarvita muuta kuin saksanpähkinäöljyä ja hyvää viinietikkaa.


Pohjana käytin siis jo aikaisemmin postaamaani vegaanin joulukinkun ohjetta, mutta tein tällä kertaa paistin kokonaan ilman soijaa ja mausteina käytin kasvisliemijauhetta, savupaprikajauhetta ja cajunmaustetta. Marinadiin lykkäsin lisäksi nestemäistä savua. Seitanin tekeminen toki onnistuu keittämällä ja paistamallakin, mutta jotenkin vaan on kätevämpää kääräistä möykky folioon ja unohtaa se puoleksitoista tunniksi uuniin. Reseptistä luonnollisestikin tulee enemmän seitania kuin pariin salaattilautaselliseen tarvitaan, mutta loput voi pakastaa, jos et löydä seitanille käyttöä lähipäivinä.

2 annosta

 • tammenlehtisalaattia
 • mizunaa
 • 0,5 päärynä
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 • 1/3 seitanpaistista
 • saksanpähkinäöljyä
 • vaaleaa balsamicoa
 1. Revi salaatit. Pese ja leikkaa päärynä. Leikkaa seitanista ohuita siivuja ja revi ne suupaloiksi.
 2. Kokoa salaatti lautaselle ja pirskottele päälle öljyä ja balsamicoa. Tarjoa heti.

11 vastausta kirjoitukseen “Seitan-saksanpähkinäsalaatti

 1. Näyttää hyvältä :)
  Mä muuten tein jouluna ton paistin kanssa niin, että kun ei löytynyt savupaprikaa tai savu- mitään muutakaan niin paistoin tuon folion sijasta savustuspussissa. Toimii niinkin.

 2. Munkin pitäisi tehdä tuota seitanpaistia; tähän asti olen tehnyt vaín seitanmakkaroita.Hyvältä näyttää salaatti!

 3. Upean näköistä! Seitan on yks miun herkkuruoista, pitäis sitä kokeilla kyllä kanssa salaatissakin.. Ja täähän menis lounaana/ eväänä koulussa!! Meillä on koulun vegaaniruoat niin surkeita, etten ite siellä siitä syystä syö kuin omia eväitä. :/ Tiiät varmaan, soijasuikaleita lillumassa kasvisliemessä ja sitä rataa…

 4. mm..kuulostaa ja näyttää toosi herkulliselta! =) Linkitin blogisi sivulleni, jos näin sopii(?)

 5. Insanity, mä en lukiossa saanut ollenkaan vegaaniruokaa, mutta puutarhurikoulussa oli tosi hyvät ruuat! Melko usein papuja, linssejä ja soijasuikaleita, joka päivä erilaisia tuoreita leipiä ja salaatteja ja vieläpä soijamaitoakin. Soijasuikaleet lillumassa kasvisliemessä on mun mielestä ihan hyvä yritys, koska harva keittiöhenkilö taitaa saada mitään koulutusta tai edes sen kummempaa informaatiota vegaaniruuan tekemiseen.

  Noppaz, kiitos! Linkitä ihmeessä, mähän jo teinkin noin vastavuoroisesti lupaa kysymättä ;)

 6. onpa kaunista salaattia! itse en ole seitanin tekemistä aiemmin sen kummemmin harkinnut, mutta sinun ja lettupannulan ohjeita katsellessa olen alkanut miettiä että ehkei se olisikaan maailman vaikeinta.. tofun kanssa mulla on se ’ongelma’, etten sitä tykkää syödä jollei se ole kunnolla marinoitu (eli ainakin yön yli). tässä makuun voisi varmaan vaikuttaa itse aika paljonkin. :)

  ps. mango! teillä on mango-ruokailuvälineet! ne on niin kauniit. <3

 7. Pakko kommentoida aivan ihania reseptejäsi ja hienoa blogia! Itse olen lihansyöjä, mutta vege-ystäväni kautta löytänyt nämä sivut ja kaikki mitä tätä kautta olen valmistanut on ollut loistavaa! Erityisesti Bataatti-Kookoskeittosi on fantastista!!!!
  Kiitos loistavasta blogista!

 8. Savupaprikajauhe pomppaa nyt silmille vähän siellä sun täällä..ja nytpä tämä epätietoinen tiedustelee, että missä sitä voisi ihan livenä nähdä – normi maustehyllyissä? Olis pakko päästä kokeilemaan,että onko siinä oikeasti savumeininkiä.

 9. katri, oletko kokeillut savutofua tai valmiiksi marinoitua tofua? Mä syön niitä usein ihan vaan sellaisenaan leivän päällä. Ja sitten Ruohonjuuressa myydään sellaista tosi savuisaa herkkutofua (kallista tosin), joka on ihan älyttömän hyvää.

  Babysteps, kiva kuulla :)

  TiV, samaa asiaa kysytäänkin vähän joka postauksessa ;) Mutta siis sitä myydään ainakin Punnitse&Säästä-liikkeissä. Ja jos en ole ihan omiani nähnyt, niin jossain Citymarketissakin sitä joskus oli, tosin paljon kalliimmalla hinnalla.

 10. marinoitu tofu (makuna ainakin basilika, jos nyt oikein muistan) ei mun suuhun maistunut oikein miltään, ja savutofussa taas savun maku on jotenkin liian voimakas, vaikka muuten ihan savusta tykkäänkin. olen nirso! mutta juuri tässä meneenä viikonloppuna sain marinoitua tofuni oikein hyväksi, joten tästä on hyvä jatkaa. olen vasta viime aikoina alkanut pohtia proteiininsaantiani oikein kunnolla, ja yritän nyt ujuttaa syömisiini aikaisempaa enemmän mm. papuja ja tofua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights