Sitruunamelissamojito

Mojito on kuubalainen drinkki, joka valmistetaan perinteisesti vaaleasta rommista, sokeriruokomehusta, limestä, soodavedestä ja tuoreesta mintusta. Oma versioni on tehty lähikaupan aineista, eli sokeriruokomehu vaihtui sokeriin, minttu sitruunamelissaan ja soodavesi vissyyn. Toimii!1 annos

 • 0,5 limen mehu
 • 0,5 lime lohkoina
 • 5 cl vaaleaa rommia
 • 1-2 tl tomusokeria
 • 10 sitruunamelissan lehteä
 • greippivissyä
 • jäämurskaa
 1. Purista lasin pohjalle limen mehu. Lisää rommi ja sokeri.
 2. Revi sitruunamelissan lehtiä hieman ja lisää ne lasiin vissyn ja jäämurskan kera. Tarjoa heti.

7 vastausta kirjoitukseen “Sitruunamelissamojito

 1. Janne, drinkkien tekoa ei tosiaan harjoiteltu yläasteen kotitaloustunneilla (sen sijaan kaikkea nykyään tarpeetonta, kuten kalan perkaamista), mutta parempaa puoliskoa voi pyytää auttamaan, jos tästä ei itse selviä ;) Tai hätätapauksessa voi toki aineet sekoittaa suussakin, kuten Mr. Bean tapaa tehdä kahvinsa kanssa. Pidämmälle ehtineet voivat jatkaa treenejä toisen huikean hankalan reseptin, eli kuohuvan granaattiomenajuoman parissa.

 2. Kuulostaa namilta! Venezuelassa asuessani rommista tuli mun ykkösjuoma ja tykkään nykyään kaikesta, missä on rommia!

 3. yaelian, vaalea ja tumma rommi maistuu ihan erilaisilta keskenään. Mä olen enemmän tumman rommin ystävä, mutta se ei ihan joka paikkaan sovi. Rommikaakao (soijamaitoon tehtynä, tietysti) on yksi mun suosikeista :)

 4. Niin maistuukin.Pidän molemmista mutta itsekin tykkään enemmän tummasta, sitä tuli siellä käytettyä enemmän, ja se oli myös yleisempää.Ron con punch……rommia punaisen hedelmämehun kanssa oli mun lempijuoma siellä…

 5. yaelian, osaatko sanoa tarkemmin mitä siinä mehussa oli, vai joitko useampia eri punaisia hedelmämehuja?

 6. Elina, en osaa sanoa kun sitä oli aina joka paikassa siellä,mutta luulen että se oli jonkinlaista eksoottisten hedelmien sekoitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights