Savuoluella marinoitu tofu

Kasviskeittiössä kokkailtiin joulukuussa savuoluella marinoitua tofua. Resepti kuulosti niin vastustamattomalta, että minunkin oli ihan pakko päästä testaamaan sitä, vaikka blogipostaukseni ovatkin olleet vähän tofupainoitteisia viime päivinä…


Mielestäni tämä oli oikein onnistunut resepti ja toimi loistavasti timjamiperunoiden kanssa. Mies sen sijaan  valitti kitkerää jälkimakua, jota minä en huomannut ollenkaan. Ehkä reseptiin saisi makeutta käyttämällä makeaa soijakastiketta? Noh, makuja on monia, mutta minä tykkäsin!

 • 1 pkt maustamatonta tofua
 • 2,5 dl Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen savuolutta
 • 0,5 dl soijakastiketta
 • mustapippuria
 • 2-3 valkosipulin kynttä
 1. Leikkaa tofu viipaleiksi, kaada marinadi päälle ja anna maustua kylmässä yön yli.
 2. Paista tofuviipaleet pannulla kullanruskeiksi ja nauti haluamasi lisukkeiden kera.

6 vastausta kirjoitukseen “Savuoluella marinoitu tofu

 1. Minäki silloin katsoin että mielenkiintoinen resepti.Tuosta savuoluesta en ole varma jos täältä löytäisin,mutta ehkä sen voisi korvata savuaromilla, savupaprikalla, savuvalkosipulilla ja lorauksella tavallista olutta…Noita savumausteita ainakin löytyy multa kaapista.

 2. yaelian, en usko, että ihan samaan lopputulokseen pääsee noiden mainitsemiesi juttujen avulla. Mutta jos laittaa jotain oikein tummaa olutta ja noita savumausteita, niin ehkä jotain samankaltaista syntyy :)

 3. Jännittävän kuuloinen resepti todella. :) Täällä taas tofusta ei ole tullut tehtyä mitään piitkään aikaan. Ehkä olisi korkea aika. :)

 4. Maistuuko tofussa vahvastikin olut? Itse en oluen makua enkä hajuakaan siedä, mutta jostain syystä ohje kuulostaa silti kivalta :D

  1. No kyllä se olut siinä hiukan maistuu. Mutta on se aina ruoassa ihan eri asia kuin sellaisenaan juotuna :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights