Vihreä perunasalaatti

Uusia perunoita voisi syödä loputtomiin ihan sellaisenaan, mutta niistä valmistuu myös loistavia salaatteja. Tässä (taas) yksi ruokaisan peruna-papusalaatin ohje.

perunasalaatti1

VIHREÄ PERUNASALAATTI

2-3 annosta

 • 700 g uusia perunoita
 • 170 g tuoreita vihreitä papuja
 • 0,5 ruukku basilikaa
 • 80 g pinjansiemeniä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 tl sitruunamehua
 • kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
 • kevätsipulia
 • villirucolaa
 • erilaisia siemeniä ja pähkinöitä
 1. Keitä perunat. Leikkaa pavuista päät pois ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Pavut saavat jäädä hiukan rapeiksi.
 2. Sekoita sauvasekoittimella peston aineet: basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on sopiva.
 3. Sekoita pesto hiukan jäähtyneiden perunoiden ja papujen jokkoon. Lisää sekaan silputtua kevätsipulia. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria ja tarkista, onko salaatissa riittävästi suolaa. Levitä lautaselle rucolaa ja kokoa perunaseos päälle. Ripottele vielä salaatin päälle siemeniä ja pähkinöitä (esim. GoGreenin salaattimix).

pavut

10 vastausta kirjoitukseen “Vihreä perunasalaatti

 1. Piti jo aiemmin tulla kiittelemään, että kokeilin tätä joku aika sitten, ja oli aivan tyrmäävän hyvää! Rucolan sijaan tosin oli basilikanlehtiä ja pestona jotain kaupan valmispestoa, mutta hyvää oli yhtä kaikki.

  Pitääkin kokeilla tuota vegaanista pestoa, hyvältä kuulostaa sekin.

 2. Täällä vegaanikokkailuja aloitteleva pohdiskelee, että kuinka yleensä nuo tuoreet vihreät pavut kannattaa valmistaa? Tarvitseeko liottaa vai riittääkö ihan tuommoinen muutaman minuutin keittoaika? Samaa olen miettinyt muuten myös linsseistä, jossain kun suositellaan liottamaan niitäkin yön yli.

 3. Heippa Lintu! Näille tuoreille pavuille riittää muutaman minuutin ryöppäys, ei tarvita liottamisia eikä sen kummempia esikäsittelyjä. Linssejäkään ei tarvitse liottaa, ne vain huuhdellaan ja keitetään pehmeiksi. Kuivatut pavut sen sijaan täytyy ensin liottaa yön yli ja keittää sen jälkeen. Papujen valmistaminen vie muutamia tunteja, mutta niitähän toki saa kaupasta tölkeissä käyttövalmiina.

  Tsemppiä vegaanikokkailuihin :)

 4. Kiitos. Kompastelen vielä, mutta varmaan se harjoitus tekee mestarin. Blogisi on kyllä ihana ja inspiroiva!

 5. Vihreä perunasalaattisi kuulostaa täydelliseltä juhannusherkulta! Erityisesti (parmesaani)juustoton pesto ihastutti vaikken vegaani olekaan mutta en vain pidä juustoista :) Ja tiedänpähän vastaisuudessa miten käytän oman kasvimaan papuja monipuolisemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights