Cantina Azteca

Cantina Azteca on yksi lempiravintoloistani Turussa. Harvoissa ravintoloissa saa yhtä hyvää kasvisruokaa ja hinta-laatusuhdekin on erittäin kohdallaan.

nachot

Tällä(kin) kertaa oli suuria vaikeuksia päättää, syödäkö vegesalaattia vai fajitaksia. Vegesalaatissa on soijasuikaleita, papuja, paistettuja kasviksia, maissia, nachoja ja salsaa salaattivuoren päällä. Reilun kympin maksavasta annoksesta tulee ähky, mikä on salaatille harvinaista.

Alkuruoaksi ottamieni nachojen jälkeen päädyin kuitenkin fajitaksiin. Annokseen kuuluu 4 tortillalättyä, paistettuja kasviksia (sipulia, paprikaa, papuja ja jalapenoja), soijasuikaleita, guacamolea, paputahnaa ja salsaa. Annos on sellaisenaan vegaaninen, jos jättää ranskankerman pois. Suosittelen ottamaan annokseen mukaan myös habanerokastiketta.

fajitas1

Annoksen soijasuikaleet on aina todella hyvin maustettuja ja mukana tulevat kastikkeet tosi maukkaita. Paputahna on mielestäni erityisen hyvää! Kasviksetkin on olleet joka kerta hyvin valmistettuja ja sopivan rapeita.

fajitas21

Jälkkäriksi söin kaktus-sitruunasorbettia. En oikein tiedä miltä kaktuksen olisi pitänyt maistua? Sorbetti maistui lähinnä sitruunalle ja kaktusta mukana oli lähinnä keinotekoisen näköisen väriaineen muodossa. Hyvää silti! Anikselta maistuva kastike oli jännä yhdistelmä sitruunan kanssa.

sorbetti1

Olen kuullut useammaltakin juttuja paikan hitaasta palvelusta, mutta minä olen saanut ruuat joka kerta pöytään ihan kohtuullisessa ajassa, eikä palvelussa ole muutenkaan mitään valittamista! Harvoissa ravintoloissa vegaani saa pöytäänsä mitään näin monipuolista ja maukasta. Cantina Aztecan avaamisen jälkeen ei ole tarvinnut enää astua jalallakaan vähän samantyyppistä ruokaa tarjoavaan Amarilloon, joka ei ainakaan yleistunnelmansa puolesta houkuttele (eikä ruokakaan ole koskaan ollut mitään kovin erikoista). Kolmen ruokalajin annos Cantina Aztecassa juomineen maksoi 28 euroa. Ihan kohtuullista.

14 vastausta kirjoitukseen “Cantina Azteca

 1. Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta paikalta. Kiitos vinkistä, jos vaikka joskus Turkuun tulisi asiaa :)

 2. Okriina, suosittelen kyllä ehdottomasti, varsinkin jos haluaa syödä jotain muutakin kuin useimpien ravintoloiden tarjoamia turhia hiilihydraattimössöjä. Se onkin sitten jo ihan toinen juttu, onko tänne mitään asiaa ikinä ;)

  Kuulin muuten juuri, että Suomen ainoa vegaaniravintola Veganissimo lopettaa Tampereella. Tosi harmi :( En ehtinyt käydä siellä kuin kerran.

 3. Joo, täällä Helsingin seudullakin tuntuvat menestyvän vain kovin tavanomaisella linjalla vetävät lounaspaikat. On se sääli…

 4. Morjens, Okriina ja Elina, haluaisin esittää teille näin julkisesti kysymyksen, johon muutkin tätä blogia lukevat saavat toki vastata.

  Vedän pienehköä kasvisravintolaa Itä-Suomessa ja tarkoituksena on laajentaa reviirini Helsinkiin – kasvislinjalla tottakai.

  Veganissimon valitettavan konkurssin (auki tänään viimeisen kerran… valitettavasti en itse ennättänyt kokeilemaan) vuoksi olen alkanut kuitenkin epäilemään, onko ajatuksessa mitään järkeä. Pikkukaupungissamme kasvisravinola on ollut tervetullut, mutta kokkina ja 90%:ti kasviksia syövänä fleksarina tiedän, miten hirveän vaativaa ruokakuntaa vegetaristit ja varsinkin vegaanit ovat. Arvaan/tiedän tämän johtuvan siitä, että veget joutuvat kiinnittämään ruokavalioonsa huomattavasti enemmän huomiota ja näinollen mahdollisesti oppivat itse kokkaamaan keskiverto ravintolakävijää paremmin. Rima nousee korkealle (ja hyvä niin)

  Eli sitten se kysymys: Kuinka paljon käytte syömässä ulkona? Käyttekö/kävisittekö mieluummin ravintolassa, joka tarjoaa ainoastaan kasvisruokaa vai tavallisessa? Kun seurueeseen kuuluu muitakin, kuin kasvissyöjiä, millä perusteella yleensä valitsette ravintolan? (eli saatteko houkuteltua ”tavalliset” kasvispaikkaan vai toisinpäin?) Luotatteko ”tavallisen” ravintolan tarjoamaan vegaaniin vaihtoehtoon, eli siihen, että henkilökunta tietää, mitä vegaanisuus tarkoittaa (tähän epäluuloon joudun vastailemaan omassani lähes viikoittain vaikka tarjolla onkin vain ja ainoastaan kasvisruokaa…)

  Toivottavasti ymmärrätte, mitä ajan takaa ;o) Hei… täähän voisi olla vaikka postauksen paikka ;o)

 5. Sari, tässä olisi tosiaan postauksen paikka, mutta vastaan nyt tähän ensin lyhyesti :)

  Kanssaeläjä kun on sekasyöjä ja ystäväpiiri koostuu muutenkin enimmäkseen sekasyöjistä tai lakto-ovovegetaristeista, kaipaisin pelkän vegaaniravintolan sijaan enemmän sitä, että normiravintoloista saisi kunnollista kasvisruokaa. Nyt on vähän niin, että tavallisten ravintoloiden kasvisruokaosasto on yleensä jotain juustokuorrutteista juustoa juustokastikkeella. Mä en ole kauhean pedantti tämän asian suhteen, eli en välttämättä jaksa ruveta tenttamaan ravintolassa jokaisen aromin ja lisäaineen vegaanisuutta.

  Sekasyöjiä on ikävä kyllä vähän vaikea houkutella pelkkää kasvisruokaa tarjoaviin paikkoihin – mutta minä kävisin paljon useammin ulkona syömässä, jos tarjonta olisi vähän monipuolisempi.

 6. Elina, kiitti rafla-arvostelusta. Täytyy tsekata ens kerralla ku mennään Turkuun!

  Sari, oon ihan varma että Helsinkiin mahtuu yks kasvisravintola lisää. Onhan Zucchini ja Silvoplee menestyneet (käsittääkseni) hyvin jo pitkän aikaa — ansaitusti, koska niistä saa hyvää ruokaa!

  Mä yritän välttää tilannetta, jossa joudun ravintolaan jonka kasvisruokatarjontaa en tiedä ennalta. Yleensä sekasyöjäseurueen kanssa yritän saada porukan jonnekin aasialaiseen ravintolaan, niistä kun saa helposti hyvää vegaanista ruokaa.

 7. Kävin itsekin Cantina Aztecassa muutama päivä sitten pitkästä aikaa, ja taas tuli fiilis, että pitää käydä useammin! Olen itse sekasyöjä, mutta kasvisfajitas on suokkariannos, annoksen soijasuikaleet on ihan huippuja! Lämpimät pavut ja kasvikset maistuvat myös todella hyvin.

  Sarille vastauksena, itse käyn ulkona syömässä joka päivä lounasaikaan ja vapaa-ajallakin vähintään kerran viikossa. En osaa sanoa kävisinkö paljon enemmän kasvisravintolassa kuin tavallisessa, riippuu paikan viihtyisyydestä, ruuan mausta ja hinnasta. Valitsen joka tapauksessa useimmiten kasvisvaihtoehdon ulkona syödessäni ja käyn sekä kasvis- että normirafloissa. Valitsen paikan yleensä lounaslistan mukaan, joten jos kasvismestassa on paremmat safkat kuin tavismestassa, menen kasvispaikkaan. Itse en luota tavisravintoloiden henkilökunnan vegaanitietämykseen ihan hirveästi, ehkä urbaanlegendojen takia, mutta kasvisruokapaikkoihin kyllä. Punaisena lankana, kasvisravintola on mulle yksi ravintola muiden joukossa, ja jos hinta, tunnelma ja maku ovat kohdillaan niin voi päätyä suosikkiravintolaksikin.

 8. Multa on mennyt täysin tuollainen ravintola ohi!! Aina vaan raahaudunn Amarilloon Fajitaksien himossa ja aina vaan petyn kohtuuttoman kalliisiin ruokiin. Heitteleppä lisää hyviä ravintolavinkkejä Turusta jos saisi meidänkin perhe vaihtelua ruokavalioon (kun JOKU on melkoisen laiska kokki :) )

 9. Heikki & Pisama, Turussahan on kaksi kasvisravintolaakin, mutta en koskaan pääse käymään niissä, koska ovat avoinna vain lounasaikaan.
  Tuo lounaspaikkana toimiva kasvisravintola (kuten myös Zucchini ja eikö Silvopleekin toimi vain päivällä) tuntuu olevan ihan toimiva konsepti, mutta mä ainakin kaipaisin enemmän tasokasta illallispaikkaa tai kahvilaa.

  Illallispaikan menestykseen kai vaikuttaa se, että niiden on vaikeampi houkutella sitä pihviväkeä (jota on suurin osa väestöstä) sinne. Moni kyllä syö lounaaksi mielellään kevyttä ja terveellistä kasvisruokaa, mutta moniko on valmis valitsemaan kasvista illallisella?

  Lenni, kirjoittelen varmasti jatkossakin lisää ravintola-arvosteluja :)

 10. Hyvään saumaan tuli tämä blogipostaus kun olimme viikonlopun juuri Turussa. Tuli sitten käytyä jopa kahdesti tuolla, aivan mahtavaa safkaa. Vegefajitakset tuli otettua molemmilla kerroilla listalta. NAM!

 11. Elina – hyvä pointti, illallisravintolan markkinat ovat varmaan ihan erilaiset. Onneksi on sentään noita aasialaisia ravintoloita, muuten ei paljon iltaisin tulisi ravintolassa syötyä…

 12. Tuli kokeiltua tämän postauksen ansiosta. Vegefajitakset ja kasvisruoka yleensä aivan toista luokkaa kuin missään muussa kokeilemassani ravintolassa Suomessa, avokkikin ylisti omaa halloumi-salaattiaan. Mutta ruoan valmistuminen oli aivan käsittämättömän hidasta, saatiin odottaa kahden hengen ruokia reilu tunti mikä on mielestäni kyllä ihan liikaa. Jos ajattelee käyvänsä pikaisesti syömässä niin ei onnistuisi tässä ravintolassa. Yöaikaan ei kävisi mielessäkään tilata ruokaa. Harmi että näin hyvä ravintola menettää pisteitä hitaan palvelun takia… :/ Jos ei olisi ollut mikään kiire niin odottelu ei olisi niin haitannut.

 13. Konkurssiin meni yllättäen sekin paikka n. kuukausi sitten. Olisin pari päivää sitten Turussa käydessäni mennyt tähän tuttuun paikkaan mutta jäi sitten menemättä. Ikävä homma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights