Bataattilasagne

En muista enää, mistä luin ensimmäistä kertaa bataattilasagnesta, mutta idea kyseisen ruuan tekemisestä ehti muhia mielessä jo vaikka kuinka pitkään. En olisi ensimmäisenä itse keksinyt yhdistää pastaa ja bataattia, mutta kombinaatio toimii suorastaan erinomaisesti!

bataattilasagne

Bataatti maistuu lasagnen joukossa ihanan pehmeälle ja aavistuksen makealle. Ensi kerralla ajattelin yhdistää tähän vielä jotain vähän vahvemman makuista vastapainoksi – aurinkokuivattuja tomaatteja tai ehkä kapriksia voisi kokeilla. Parsakaali ei muuten ole mikään suosikkitäytteeni lasagnessa, mutta tulipahan sitäkin nyt testattua. Seuraavaksi laitan bataatin kaveriksi pinaattia ja lisää tomaattia.

Kaikki uuniruoat on siitä loistavia, että niihin voi useimmiten lykätä vähän kaikkea mitä jääkaapista sattuu löytymään. Olen vaan vähän liiankin laiska tekemään mitään uunissa, kun pidän yleensä enemmän siitä, että ruuan valmiiksi saamisessa ei kestä puolta tuntia kauempaa. Uuniruokien tekeminen vaatii yleensä liian monta työvaihetta ja liikaa odottelua, mutta täytyisi vaan yrittää pitää mielessä, että vaivannäkö yleensä kannattaa.

BATAATTILASAGNE

6-8 annosta

 • 1 bataatti
 • iso köntti Keijua
 • 1 pienehkö parsakaali
 • 250 g tofua
 • 2 sipulia
 • 2 isoa valkosipulinkynttä
 • 1 tl oreganoa
 • 1 tl basilikaa
 • suolaa, pippuria
 • 700 g tomaattikastiketta
 • 4 dl kaurakermaa
 • 3/4- 1 kiekko Cheezlyä (edam tai mozzarella)¨
 • lasagnelevyjä
 1. Kuori ja paloittele bataatti. Keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi Keijun kanssa.
 2. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paloittele parsakaali ja murenna tofu. Kuumenna paistinpannulla reilusti oliiviöljyä, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää pannulle tofu ja parsakaalit, sekä noin 2 dl tomaattikastiketta. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja oreganolla. Anna hautua pannulla noin 5 minuuttia.
 3. Levitä uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, bataattisosetta, tofu-parsakaalipaistosta, tomaattikastiketta, kaurakermaa ja Cheezlyä. Jatka, kunnes vuoka on täynnä. Raasta päälle Cheezlyä ja kaada koko komeuden päälle 2 dl kaurakermaa.
 4. Paista lasagnea 200 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri. En tosin taaskaan katsonut kelloa, joten heitin ajan hatusta. Kannattaa siis tarkkailla, miltä ruoka tuntuu ja näyttää.

11 vastausta kirjoitukseen “Bataattilasagne

 1. Ihan hirveä himo tuli ny tehdä tuota bataattilasagnea kun näin ottamasi kuvan,se on niin houkuttelevan :)

 2. Bataatti ja pasta on ihan suosikkiyhdistelmiä, vaikken lasagnea ole niistä tehnytkään koskaan. Vähän vastaava kuin pasta ja talvikurpitsa.

 3. Hyvä idea! Miksen ole itse tuota keksinyt… Lasagneja kun on tullut tehtyä vaikka mistä. Punajuuri toimii muuten yllättävän hyvin myös. Siis punajuurilasagne:)

 4. Kiitos hyvästä ohjeesta, tuli oikein herkullista lasagnea =) Cheezlyn sijaan tosin sekoitin kaurakermaan oluthiivahiutaleita, rypsiöljyä ja mausteita, tuli sellainen juustokastikkeen tyyppinen seos, jota sitten kaatelin lasagnen kerroksien väliin ja päälle. Enpä tosiaan olisi uskonut, että vegaaniruuasta saa niin juustoisaa… =) T. Blogisi kanta-asiakas

 5. Tää oli mahtava resepti! Kiitos :) Laitan tuotoksesta kuvan blogiinikin ja linkin tänne, niin saa muutkin halukkaat kokeilla!

 6. Bataattilasagne kuulostaa mahtavalta, ja ajattelinpa tehdä sitä huomenna. Jäi kuitenkin mietityttämään, mitä tarkoitat termillä ”tomaattikastike”? Tarkoitatko tomaattimurskaa, vai jotain kastiketta?

  1. Heippa Salla! Tämä on jo melkein 5 vuotta vanha resepti, ja tuo ”tomaattikastike” on tosiaan vähän epämääräinen ilmaus. En kyllä nyt ihan varmaksi mene sanomaan mikä on ollut ajatukseni tuolloin, mutta veikkaisin, että tässä tarkoitetaan ihan siis valmista tomaattikastiketta mausteineen, joko itse keitettyä tai kaupasta ostettua. Jos sekaan heittää pelkkää tomaattimurskaa, niin tulee varmaan vähän mautonta lasagnea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights