Uuniviikunat

Silmiini osui töissä Helsingin Sanomien ruokapalstalta (HS 22.10.2009) uuniviikunoiden ohje, joka oli pakko napata talteen. En muista milloin olisin viimeksi tehnyt ruokaa, joka tuoksuisi yhtä hyvältä. Rosmariinin, balsamicon, viikunoiden ja sipuleiden uunissa hautuva kombinaatio on jotain ihan mieletöntä.

uuniviikunat

viikunat

UUNIVIIKUNAT

 • 6 tuoretta viikunaa
 • 12 pientä salottisipulia
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 3 tuoretta rosmariinin oksaa
 • 2.5 rkl agavesiirappia
 • 2 rkl balsamicoa
 • suolaa, pippuria
 1. Halkaise viikunat ja kuori sipulit.
 2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja asettele viikunat ja sipulit vuokaan.
 3. Valuta päälle agavesiirappi ja balsamico ja lisää vielä rosmariinin oksat ja ripaus suolaa ja pippuria.
 4. Paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

uuniviikunat2

Meillä syödään tänään viikunoiden kera seitankinkkua ja perunamuusia. Jälkkäriksi ostin Booja Boojan shampanjatryffeleitä. Hyvää viikonloppua kaikille!

6 vastausta kirjoitukseen “Uuniviikunat

 1. Olen käyttänyt vähän tuohon tapaan viikunoita pizzojen päällysteenä;raakana en viikunoista oikein välitä,mutta juuri tuolla tavoin sen maut pääsevät ihanasti esille.

 2. Yaelian, itsekään en erityisemmin välittänyt tuoreista viikunoista kun maistoin niitä ensimmäistä kertaa. Kyllä niiden maku tuleekin toisaalta parhaiten esille esimerkiksi juuri postaamallani reseptillä, mutta kyllä tuoreet viikunat toimii hyvin myös vaikka salaateissa.

 3. Huomasin saman ohjeen kun se oli lehdessä. Hyvä, että se on täällä muistissa – varmasti menee meilläkin uuniin tässä syksyn kuluessa.

 4. Nelle, mahtaakohan parhain viikuna-aika olla jo ohi? Niitä sai ainakin täältä metsästää kissojen ja koirien kanssa ympäri kaupunkia. Stockmannillakaan niitä ei ollut ja lopulta löysin Sokoksen ruokakaupasta kasan nahistuneita viikunoita, joista löysin tuuurilla kuusi juuri ja juuri syötäväksi kelpaavaa yksilöä.

 5. Viikunoiden satokausi on parhaimmillaan välimeren maissa syys-lokakuussa. Eli silloin täällä meilläkin saattaa saada tuoreita viikunoita kaupasta. Voipi olla, että paras tuoreiden viikunoiden aika alkaa olla ohi, mutta parhaat kuivattujen viikunoiden ajat koittavat joulukuussa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights