Linssi-pastavuoka

Ruokaa voidaan vaihtoehtoisesti kutsua myös nimillä mitäkaapistalöytyy tai palkkapäivääodotellessa. Sen verran hyvää tästä kuitenkin tuli, että raaka-aineiden takia kannattaa kyllä lähteä kauppaan asti, mikäli kaikkea ei löydy valmiiksi kotoa.


Pitäisi kenties vähän useamminkin harrastaa sitä, että kaivelee kaapit ylösalaisin ja tekee ruokaa olemassaolevista aineksista, eikä ryntää joka päivä ruokakauppaan. Ehkä suurin ekomokani keittiössä on se, että ruokaa tulee heitettyä ihan liikaa roskiin, kun en osaa suunnitella syömisiäni. Tämä on varsin hyvä esimerkki siitä, että hyvää ruokaa saa tehtyä myös jämistä: edelliseltä aterialta jäänyt punaviinipullon loppu, pizzanteosta jäänyt soijajuustonjämä, jääkaapissa jo jonkun aikaa keikkunut artisokkapurkki, pennepastapaketin loppu ja avattu tomaattimurska löysivät hyvän käyttötarkoituksen.

LINSSI-PASTAVUOKA

3-4 annosta

 • 150 g pastaa (esim. penneä)
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 dl punaisia linssejä
 • 2 öljyyn säilöttyä artisokansydäntä
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 1 dl punaviiniä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 1 tl basilikaa
 • mustapippuria
 • sulavaa soijajuustoa (Cheezly Edam tai Mozzarella)
 1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä oliiviöljyssä (teflon)kattilan pohjalla hetki ja lisää sitten tomaattimurska ja punaviini.
 2. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös pilkotut artisokansydämet, kasvisliemikuutio ja basilika. Anna kiehua keskilämmöllä ja lisää kastikkeeseen vettä sitä mukaa, kun linssit turpoavat ja neste haihtuu (käytin itse vettä ehkä noin 3 dl). Keitä kastiketta, kunnes linssit ovat pehmenneet. Lisää vielä kastikkeeseen mustapippuria ja tarkista suolan määrä.
 3. Keitä pasta.
 4. Kokoa uunivuokaan vuorotellen linssikastiketta ja pastaa. Höylää lopuksi päälle soijajuustoviipaleita ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Kuten kaikki uuniruoat, linssi-pastavuoka on vielä parempaa uudelleen lämmitettynä seuraavana päivänä.

11 vastausta kirjoitukseen “Linssi-pastavuoka

 1. Herkullisen kuuloista ja näköistä. Jos ruokaa jää vain hieman yli, sopii se hyvin seuraavan päivän välipalaksi :)

 2. Ei mitään uuniruokaa kannata tehdä niin vähää että sitä jää ”vain hieman” yli. :D Koska yleensä se maku- ja rakenne-ero on niin merkittävä seuraavana päivänä, aina parempaan suuntaan. Varsinkin lasagnen kohdalla.

 3. Testasin tätä tänään flunssaisen lohturuokana, kiitos! Raastoin kastikkeen joukkoon yhden pienen kesäkurpitsan, koska löysin sen jääkaapin kätköistä enkä halunnut antaa mennä vanhaksi. Tosi herkullista, vaikka en malttanut antaa asettua melkein ollenkaan. :D

 4. Oujee. Jämäperiaatetta noudattaen korvasin tomaattimurskan viikonlopusta jäljelle jääneellä salsalla…mainiota. Ja huomenna varmasti vielä maukkaampaa :)
  Kiitos; ihanaa kun ei tarvii enää ite miettiä mitä kokkais ;)

 5. Slurp, tein ja tuli tosi hyvää! Tosin kaapista ei löytynyt punaviiniä tai artisokansydämiä, joten korvasin ne roseviinillä ja tomaateilla. Ainakin omaan makuuni ne istuivat hyvin.

  Kiitos jälleen erinomaisesta reseptistä – tästä saattaa tulla keittiöni vakiokamaa :)

 6. Millähän punaviinin voisi korvata jos ei halua käyttää mitään viiniä? Vesi? Soijamaito? Kaurakerma? Ei mitään?

  1. Tomaattikastikkeesta tulee aina parempaa, jos sinne lurauttaa punaviiniä. Mutta voihan sen hyvin tehdä ilmankin :)

 7. Tosi hyvä resepti! Kaapissa oli purkkilinssejä niin tämähän syntyi melkein huomaamatta. Teen varmasti toistekin!

 8. Tein äsken vegaanista Shepherd’s Pie- ruokaa. Siihen kastikkeeseen tuli myös punaviiniä. Siitä tuli niin hyvää. Jep, jep kokeilen tätä seuraavaksi, kun kokkaan punaviinillä. Se on herkkuruokaa. Ehdottomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights