Viskillä maustettu porkkana-appelsiinimarmeladi

Tunnustan: en ole ikinä ennen tehnyt itse marmeladia. Ensimmäinen kokeilu onnistui mainiosti, joten jatkan varmasti erilaisten makuyhdistelmien testaamista. Voi olla, että läheiset saavat jatkossa syntymäpäivä- ja joululahjoiksi pelkkää marmeladia :)


Dansukkerilta tuli postissa joitakin viikkoja sitten hillo-marmeladisokeria, ja sain senkin nyt testattua saman tien. Linkin takana kerrotaan, että ko. sokerilla lopputulos on kiinteämpi, hedelmäisempi ja vähemmän makea kuin perinteisellä hillosokerilla tehtynä. Vertailukohtaa ei ole, mutta lopputulos oli oikein mainio joka tapauksessa. Marmeladista tuli sopivan kiinteää, mutta kuitenkin helppoa levittää leivän päälle.

Käytin reseptin pohjana Dansukkerin sivuilta löytyvää porkkana-appelsiinimarmeladin ohjetta. Kyllästyin porkkanoiden raastamiseen jo ensimmäisen porkkanan jälkeen, joten puolitin reseptin – onneksi, sillä marmeladia tuli nytkin niin paljon, että sitä saa tällä kulutuksella syödä aika pitkään.

VISKILLÄ MAUSTETTU PORKKANA-APPELSIINIMARMELADI

 • 250 g hienoa porkkanaraastetta
 • 2 dl appelsiinimehua
 • 1 sitruunan mehu
 • 0,5 dl viskiä
 • 1/4 tl muskottipähkinää
 • 2 appelsiinia pieninä kuutioina
 • 200 g hillo-marmeladisokeria
 • 2 tl viskiä
 1. Kaada appelsiinimehu, sitruunan mehu ja viski kattilaan. Lisää porkkaraaste. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes porkkanat ovat lähes pehmeitä.
 2. Lisää kattilaan muskottipähkinä, appelsiinikuutiot ja sokeri. Anna kiehua kovemmalla lämmöllä vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen.
 3. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon vielä 2 tl viskiä. Anna marmeladin jäähtyä vähän aikaa, sekoitellen sitä välillä. Kaada marmeladi purkkeihin ja anna vielä jäähtyä läpikotaisin kylmässä. Säilytä marmeladi jääkaapissa.

Viskikammoisille tiedoksi, ettei valmis marmeladi maistu alkoholille, vaan siihen jää ainoastaan lähes huomaamaton viskin ominaismaku. Käytin Vat 69 -viskiä, mitä mies kutsuu ”talousviskiksi” ;) Kyseinen viski ei siis ole mitään kovin hienostuneen makuista, vaan toimii hyvin leivontaan ja juomasekoituksiin, eikä ole kovin kallista.

6 vastausta kirjoitukseen “Viskillä maustettu porkkana-appelsiinimarmeladi

 1. Tätä voisi kokeilla ja räjäyttää viskisieppomiehekkeeni tajunta ;). Mistä nuo ihanat purkit ovat?

 2. Mari, purkit on Indiskasta. Harkitsen parhaillaan, menenkö hakemaan niitä kassillisen lisää ja ryhdyn keittelemään lahjamarmeladeja :) Oikeasti nuo ovat maustepurkkeja, mutta toimivat marmeladitarkoituksiinkin oikein hyvin + ovat supersööttejä.

 3. Onpa söpösiä pikku purkkeja.

  Meidän äiti teki aina porkkana-appelsiinimarmeladia kun olin lapsi. Sillon en koskaan ymmärtänyt sitä.

  Nyt vois uskaltaa koettaakin.

 4. Aivan ihanat purkit ja ihanan värinen hillo!
  Täällä keittelen aika usein marmeladeja tai hillokkeita.Porkkana on kiva niissä,viimeksi tein laitoin sitä raparperin seuraksi.Mulla oli Suomesta tuotu hillosokeri,joka toimi ihan hyvin,pitää seuraavalla reissulla sitten hankkia kokeiltavaksi tuo hillo-marmeladisokeri.

 5. Esteria, tämä olisi ollut vielä parempaa, jos tässä olisi ollut enemmän appelsiinia ja vähemmän porkkanaa. Mut hyvin toimii silti :)

  Yaelian, ehkä tämä mun hillojen ja marmeladien keittely ei ole sen takia ottanut juurikaan tuulta alleen, kun mulla on niille niin vähän käyttöä. Satunnaisesti laitan marmeladia paahtoleivän päälle, mutta en oikein muuten käytä niitä ikinä missään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights