Herkkuja kevään juhliin

Kaipaatko vegaaniruokavinkkejä ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin tai vaikka rippijuhliin? Tässä muutamia ideoita.


Minulta on pyydetty useaan otteeseen vegaanisen voileipäkakun reseptiä, mutta se odottaa edelleen tekijäänsä. Rehellinen mielipiteeni kyseisestä kakusta on se, että koko konsepti on jämähtänyt jonnekin 90-luvun alkupuolelle ja ne koristelut kaikkine kinkkurullineen ja tomaattilohkoineen saa lähinnä kylmiä väreitä aikaan. Ehkä joskus kokeilen tehdä jotain ihan uutta voileipäkakusta, mutta noin lähtökohtaisesti suosittelisin pysyttelemään siitä kaukana ;) Juhlapöytään voi laittaa niin paljon kaikkea kivempaa ja modernimpaa.

Alla olevat on esimerkkejä, mitä juhlapöydässä voisi olla. Toki kannattaa selailla Chocochilin arkistoa, jos sieltä löytyy vielä sopivampia ideoita omien juhlien teemaa ajatellen.

Juomat

Kakut

Muut makeat kahvipöytään

Pikkusuolaiset

14 vastausta kirjoitukseen “Herkkuja kevään juhliin

 1. Mä oon ainakin tehnyt omasta mielestä menestyksekkäästi vegaanista voileipäkakkua kostuttamalla leivät kasvisliemellä, ja laittanut väliin erilaisia tahnoja. Päälle esim. kauan valutettua soijajogurttia. Täytteenä toimii hyvin erilaiset kikherne- ja paputahnat, majoneesi-soijajogurtti-yhdistelmät ja tietty voihan tehdä sellaista tylsää perinteistä ja laittaa sinappikurkkusalaattia ja tartexia (eikös se oo se jokaisten mummojuhlien kruunu se maksamakkara-kurkkusalaatti-sinappi-kakku). Myös unkarilainen paprikatahna täytteen mausteena toimii oikein hyvin. Aina on tullut hyvää, vaikka olen kokeillut ja säveltänyt melko vapaasti.

  Mutta mä tykkäänkin voileipäkakuista, eikä mulla oo mitään niitä koristelujakaan vastaan, tosin sellanen missä on juustoraastetta reunoissa ja kinkkurullia päällä on vähän.. noh, lievästi kulunut idea.

 2. voileipäkakku on ihan kingein idea! just siks, että ei siihen enää missään törmää. tehtiin just siskon synttäreille kakskin erilaista vegaanista pötköä. saivat kyllä kovasti kiitosta varsinkin makeita kakkuja välttäviltä :)

 3. Esteria, kiitos vinkeistä! Joskus pari-kolme vuotta sitten luin kahvilassa jotain naistenlehteä, jossa oli tehty pyöreänmallinen ruisleipä-tsatsikikakku, joka vaikutti vähän jännemmältä ja uudelta. Sen tarkempia muistikuvia ei reseptistä ikävä kyllä ole…

  Fanny, kiitos linkistä! Muitakin voileipäkakkulinkkejä saa toki laittaa, kun aihe selvästi kiinnostaa lukijoita :)

  nonnis, kaikki pitopalvelut ainakin tarjoaa voileipäkakkuja edelleenkin. Ehkä sitä ei niin monet jaksa kotona kuitenkaan enää tehdä.

 4. Minä tein taannoin gluteenittoman vegaanivoileipäkakun nimenomaan pyöreänä, kun gluteenittomat leivät murenevat ihan käsiin. Irtopohjavuuassa onnistui mainiosti, ja lopputulosta kehuttiin varsin paljon. Imivät vaan ihan tolkuttomasti nestettä ne leivänkäntyt.

 5. Aivan ihania ja erilaisia reseptejä juhlapöytään,kun kotona on totuttu tehdä ne kaikki peruspöperöt ja ne alkaa jo kyllästyttää :)

  Koska olen aivan mahdoton voileipäkakku syöppö niin erilaisuuden merkeissä tämä resepti kiehtoi minua : http://www.foodnetwork.ca/ontv/shows/Fresh-with-Anna-Olson/recipe.html?dishID=8954&titleid=116182

  Tuo ei ole ihan sellainen perus voileipäkakku,tietenkin tuossa on lihaa ja maitotuotteita mutta eihän se ole mikään este kehittää tuosta vegaanista vaihtoehtoa :)

 6. Jonna, hienon näköinen kakku! Tuon näköisen voileipäkakun voisin jopa kelpuuttaa omaan juhlapöytäänikin.

 7. mä pidän just voileipäkakuista sen kamalan mummomaisen pönötys tunnelmansa takia, ne on niin mauttoman ja hassun näkösiä.. voi ne myös olla hyviä :)

  blogeissa on tosi paljon voileipäkakkuja vieläkin, se oli hämmentävää kun huomasin joskus kun luulin että se on lähes kuollut tarjottava.

 8. aleksi, no ei voileipäkakku välttämättä makunsa puolesta huonoa olekaan, mutta jotenkin vaan se koko ajatus niistä tökkii.

 9. Chocochili oli päässyt uusimpaan Cosmoonkin, onnittelut! Oli yhtenä ”vinkkilinkkinä” kasvis- ja vegaaniruokaa käsittelevässä jutussa. Ja olikin oikein positiivinen ja kannustava juttu!=o)

 10. Minnu, joo kuulinkin tästä jo huhua :) En kyllä kehtaa mennä ostamaan Cosmopolitania :D

 11. Heippa

  Tämmöiseen vanhaan postaukseen nyt päätin kysellä, kun on tulossa keväiset juhlat…Oetko koskaan tehnyt suolaista juustokakkua? Olen törmännyt erilaisiin lohi yms kakkuihin, joista olen ajatellut että voisi toimia tosi hyvin caviartin, punasilpulin, tuoreen tillin ja semmoisen kanssa. ongelmana on hyydytys, noissa on tietty aina liivatetta, ja täytteen ainekset on vatkattu vaahdoksi. Mietin, että onnistuisikohan vege-setillä tai semmoisella hyydyttäminen jos itse massa on kylmää, mutta sen liuottaisi johonkin nesteeseen jonka sekoittaisi nopeati massaan…tai jotain. Luovaa ja innovatiivista ideaa kaivataan :)

  Tai sitten teen vaan voileipäkakun…

  1. Enskanasu, en valitettavasti ole. On kyllä ollut ajatuksissa, mutta tässä keväällä ei koskaan kerkeä kun silloin sellaisille kakuille olis tarvetta :/ Mä tekisin sen kakun soijatuorejuustosta (voihan se vaikka sit olla sitä yrttihommelia, tai ihan maustamatonta) ja soijajogurtista, kuten ton normikakunkin. Vegesetin tai agarin voi kyllä laittaa kylmiin juttuihin kans, kunhan vispaa hullun lailla samalla, ettei tuu klönttejä.

 12. Kiitos vastauksesta :) Ehkäpä yritän tolla vegegelillä sitten, taidan tehdä harjoittelukakun ensin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights