Limenadi

Se on kesä nyt! Lomantynkää saa vielä odotella tovin, mutta vapaapäivänäkin voi jo vähän harjoitella kesänviettoa.


Sitruspuristin on yksi niistä keittiövälineistä, jonka muistaa unohtaneensa ostaa vasta sitten, kun kädet on viikonlopun valmistujaisruusujen käsittelystä edelleen verinaarmuilla ja puristaa tusinan limeä paljain käsin (kumihanskojakaan kun ei taloudesta tähän hätään löytynyt). Haaveilen Tonfiskin sitruspuristimesta. Ehkä tämän karmivan kokemuksen jäljiltä muistan sen seuraavalla kauppareissulla ;)

En muuten ole mehu- enkä varsinkaan limuihmisiä, mutta tämä onkin aivan toisesta maailmasta. Suosittelen! Paras kesäjuoma.

Ohjeen veden määrä on heitetty ihan hatusta (unohdin mitata), joten kannattaa lisäillä vettä pikku hiljaa ja maistella samalla.

LIMENADI

 • 2,5 dl sokeria
 • 2,5 dl kiehuvaa vettä
 • 2,5 dl limen mehua
 • n. 6-8 dl vettä (tai maun mukaan)
 • 1 limen raastettu kuori
 • limeviipaleita koristeluun
 1. Purista limeistä mehut (varaa noin 15 limeä) ja raasta limen kuori.
 2. Yhdistä kiehuva vesi ja sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
 3. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna jäähtyä hyvin. Lisää vettä maun mukaan.
 4. Tarjoile limeviipaleiden ja jääpalojen kera.

P.S. Terveisiä hammaslääkärille!

6 vastausta kirjoitukseen “Limenadi

 1. erittäin epäkäytännöllinen (joskin kaunis, myönnän) tuo kyseinen puristin. helpommalla (ja halvemmalla) pääsee, kun hakee omansa jostain muualta. ikeasta esim. saa aika kätevää, säiliötöntä puristinta, jolla saa mehut tehokkaammin irti kuin säiliöllisillä.

 2. sinnon, yleensä kyllä puristan hedelmät käsin ja hyvin olen pärjännyt niin. Näiden työtapaturmien varalta olisi kuitenkin hyvä olla joku vehje olemassa – ja toi on nätti pitää vaikka pöydällä kaiken sen ajan, mitä sitä ei tarvita ;) Sellainen säiliötön sitruspuristin on näihin tilanteisiin sikäli vähän turha, kun siinäkin joutuu kädet sen mehun kanssa tekemisiin.

 3. Mmm,täällä on kuuma ja tuo maistuisi juuri nyt! Limeä ei täällä tähän aikaa vuodesta saa,mutta talvella pakastinkin sitä pieninä annoksina paljonkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights