Syntisen hyvä joulujälkkäri

Tämä jouluinen jälkiruoka on ihanan makea sekoitus pehmeää jäätelöä, rapeita piparimuruja, kinuskikastiketta ja halvaa.


Aika on mennyt ihan uskomattoman nopeasti! En voi millään uskoa, että ensi viikolla on jo joulu. Ennen joulua en taaskaan ehdi tehdä tämän enempää jouluvalmisteluja työpaikan jouluhärdellin takia, mutta  seitankinkku on paistettu valmiiksi pakastimeen odottamaan, ja jotakin pieniä herkkuja tulee varmaan tehtyä vielä jouluaattona (ellei sitten päädytä syömään tortilloja). Vietämme tänä vuonna joulua ihan kotosalla, mutta onneksi anoppi lupasi tulla piipahtamaan aattona ja tuoda mukanaan ainakin porkkanalaatikkoa :)

Tämäkin herkku on siitä mainio, että ainekset voi ostaa kotiin hyvissä ajoin, eikä tämän tekemisessä mene kauaa. Yli jääneen kinuskikastikkeen voi nautiskella vaikka kohmeisten karpaloiden kanssa.

Joulujälkkäri

2 annosta

 • 5-7 kpl ohutta piparkakkua muruina
 • 4 pientä palloa soija/kaura/riisivaniljajäätelöä
 • pala (vanilja)halvaa muruina
 • kinuskikastiketta (ohje)
 1. Ota vaniljajäätelö hetkeksi sulamaan.
 2. Kokoa jälkkäri kerroksittain laseihin ja nauti heti.

Chocochili palailee asiaan luultavasti joulun jälkeen, joten hauskaa ja herkullista joulua kaikille lukijoille!

P.S. Chocochili on ehdolla vuoden ruokablogiksi Voicen WebAwardseissa. Käykäähän äänestämässä!

6 vastausta kirjoitukseen “Syntisen hyvä joulujälkkäri

 1. Aivan ihanan kuuloinen jälkkäri. Tämä menee varmasti kokeiluun. Maukasta joulua sinnepäin.

 2. Yksi asia mikä pisti silmään noissa muissa blogeissa oli se, että niissä on kauheasti mainoksia. Paitsi tietysti vegaanisuudesta niin myös ulkoasusta ja mainoksettomuudesta pointsit sulle, ja oikein hyvää joulunaikaa!

 3. annika, ei mulla ole mitään sitä vastaan, jos bloggaaja saa vähän lisätienestiä mainoksista, mutta niitä pitäisi kyllä hyödyntää enemmän blogin tyyliin sopivasti. Esimerkiksi Twig and Thistle -blogin mainokset sopii mainiosti blogin muuhun ulkoasuun. Mainoksista voi sitä paitsi olla hyötyäkin lukijoille, kun harva kuitenkaan mainostaa mitään, mistä ei itse pidä (paitsi nyt tietty jotkut Google-mainokset). Blogien kautta olen itsekin löytänyt paljon mielenkiintoisia nettikauppoja ja muuta kivaa.

  Hyvää joulua sinnekin :)

 4. Jees, jos on mainoksia, niin ne ei saisi hyppiä silmille ja tehdä blogin lukemisesta epäselvää ja vaikeaa. Muuten mulla ei ole mitään sitä vastaan, että bloggaaja saa pikkusen ekstraa mainoksista. :)

 5. Kiitos paljon ohjeesta, oli aivan ihanaa!

  Tein pieniä muutoksia, vaihdoin kinuskin siirappiin ja pipareina oli joulusta jääneitä ruispipareita. Hyvin meni alas :)

  Mukavaa vuodenalkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights