Siideritoti

Olen nyt innostunut juomaan kuumia siideripohjaisia juomia, kun lokakuussa pääsin siideriglögin makuun.


Olen nyt vasta ihan viime aikoina tajunnut käyttää leivonnassa ja juomissa erilaisia sokereita ja löytänyt niiden makuerot. Tähän reseptiin käyttämäni tumma muscovadoruokosokeri on yksi uusista suosikeistani. Siinä on ihana paahteinen maku, joka sopii erinomaisesti rommin kanssa ja esimerkiksi kinuskikastikkeeseen fariinisokerin sijaan. Toinen lempparini on ruokotomusokeri; siitä tehdyt kuorrutteet maistuvat melkein toffeelle.

Olen sairastanut flunssaa viimeeksi varmaan 5 vuotta sitten, mutta veikkaan, että tällä juomalla pysyy sellainenkin loitolla. Kenties flunssattomuuteni syy onkin ahkerassa rommitotien nauttimisessa…

SIIDERITOTI

3-4 annosta

 • 0,5 l kuivaa brittiläistä omenasiideriä
 • pala inkivääriä
 • 5 neilikkaa
 • 1 kanelitanko
 • 2 rkl tummaa muscovadoruokosokeria
 • 3-4 rkl tummaa rommia
 • appelsiiniviipaleita
 1. Leikkaa inkivääri viipaleiksi. Lisää kattilaan kaikki muut aineet paitsi rommi ja appelsiiniviipaleet.
 2. Hauduta siideriä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, mutta älä anna kiehua. Lisää rommi.
 3. Siivilöi juoma laseihin, lisää appelsiiniviipaleet ja tarjoa kuumana.

Löysin kaupasta muuten myös lämmitettävää olutta (!), joka sekin oli varsin hyvää – tosin maku muistutti enemmän mehua kuin olutta tai glögiä.

P.S. Pieni lisäys kirjeeseen joulupukille! Kuvan lasit ovat rumat ja ennen kaikkea huonot pitää kädessä, joten toivoisin tilalle parempia. Esimerkiksi HotCool -lasien pienin versio kelpaisi mainiosti.

6 vastausta kirjoitukseen “Siideritoti

 1. Tein vähän samanlaista juomaa juuri toissapäivänä, mulla homman juju oli korianterin siemenissä. ;)

  Makuasioita noi Tsaikka-lasit. Mulle niissä on jotain viehättävää nostalgiaa, joten löytyy omastakin kaapista… Vaikka ne on käytössä vähän hankalat! Hot Cooleihin en innostunut. Mutta tosiasiassa superkivoja glögilaseja / mukeja on todella vaikea löytää.

  Tuoksuvaa joulunodotusta!

 2. Tusla, toi korianterinsiemenidea täytyy ehdottomasti laittaa testiin! Kuulostaa erinomaiselta.

  Pienin HotCool on itse asiassa vähän hölmön näköinen, kun se muovirengas on niin suhteettoman suuri siihen lasiin nähden. Mutta se teekoko ja lattelasi (joita löytyykin jo kotoa) on varsin hyvännäköisiä. Parempia ei oikein ole tullut vastaan, vaikka ei nuokaan tosiaan ole ihan juuri sellaiset kuin haluaisin!

 3. Heh, mulla taas on kotona juurikin pari kappaletta HotCool-laseja glögiä varten, ja mun silmää ne ei viehätä. Sen sijaan nuo sun lasit näyttää paljon kauniimmilta, tosin voin kuvitella, että niitä on vaikea pitää kädessä! No joo, makuasiota, mulle ei vaan pelkistetty moderni oikein uppoa… :)

 4. Unohtui vielä lisätä, että resepti kuulostaa tosi hyvältä, täytyy kokeilla!

 5. Tein tätä joulu päivänä tupla-annoksen mutta unohdin kokonaan laittaa sokeria. Hyvin se maistui niinkin, vaikka olikin aika kuivakkaa. Appelsiinin viipaleet lisäsin kattilaan valmiiseen totiin ja ne lisäsivät kivan hedelmäisen maun juomaan. Söin makua imeneet viipaleet sitten suihini kun toti oli juotu, nam^^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights