Pari kevätpäivää Amsterdamissa

Vietimme pitkän viikonlopun Amsterdamissa ja pääsimme nautiskelemaan jo ihanan keväisistä ilmoista! Kaupunki on vegaaninkin näkökulmasta varsin mainio, tosin olisin voinut hyvin elää muutaman päivän pelkästään Maozin tarjonnalla ;)


Amsterdamia voi kyllä suositella kaikille muutaman päivän maleskelulomaa kaipaaville. Kaupungin keskusta oli hallittavissa jalkaisin, tosin polkupyörän vuokrausta ja raitiovaunulla ajeluakin voi suositella. Kanaalien varsilta löytyy ihania kahviloita (myös niitä ihan normaaleja sellaisia), joiden terasseilla sai helposti vietettyä päivän jos toisenkin auringonpaisteesta nauttien.

Bagels & Beans -kahviloita löytyy hiukan ydinkeskustan laitamilta useampia. Hyvää soijalattea, tuoremehuja sekä hummusbagelia.

Yksi kiva löytö oli kukkamarketin takana sijaitseva Homemade (Singel 447), josta sai ihan tajuttoman hyvää itse tehtyä limonadia (montaa eri makua!). Ruokalistalta löytyi portobellowrap, joka oli vegaaninen, kun pyysi jättämään parmesaanin pois.

Lisäksi kannattaa tsekata ainakin Huidenstraatilla sijaitseva Goodies, josta sai hummuksella, munakoisolla, kesäkurpitsalla ja muilla herkuilla täytettyä leipää ja hyvää minttuteetä.

 

LaMargarita -ravintolasta löytyi listalta melkein vegaaninen annos, kun pyysi jättämään juuston ja ranskankerman pois. Ei hakkaa Cantina Aztecaa, mutta hyvää silti!

Ja sitä Maozia ei tosiaan kannata unohtaa. Parhaat koskaan syömäni falafelit. Kasvisravintolaennakkoluuloinen seuralaisenikin söi oman falafeleilla täytetyn pitaleipänsä tyytyväisen mutinan kera.

Kaupungin kasvisravintolatarjontaa voi tutkia HappyCow’sta.

12 vastausta kirjoitukseen “Pari kevätpäivää Amsterdamissa

 1. Aivan Leidsestraatin Maozin vieressä on Crystal-niminen kebabpaikka, josta saa mun mielestä maailman parasta falafelia. Aivan mielettömän hyviä sisältä vihreitä falafeleja ja loistava salaattipöytä, josta saa itse ottaa täytteet.

 2. Oi ihana Amsterdam! Tuli ihan ikava sinne kun katselin kevaisia kuvia, asuin siella aikoinaan vuoden ja tykkasin kovasti kaupungista.

 3. Hannele, täällä on kieltämättä vielä aika masentavan näköistä Hollantiin verrattuna :/ Mutta eiköhän se tästä vielä iloksi muutu!

  Mikko, kiitos vinkistä! Täytyypä tuo käydä testaamassa, jos vielä joskus menen Amsterdamiin. Tosin juuri sellaisia sisältä vihreitä ja päältä ihanan rapeita olivat nuo Maozinkin falafelit…

  Marika, Amsterdam ei varmasti ole yhtään hullumpi kaupunki viettää vuotta! Kelpaisi mullekin :)

 4. Ihania kuvia Amsterdamista ,jossa vietin paljon aikaa kymmenisen vuotta sitten (eksä asui ennen siellä). Maozin ihania vegeruokia tuli silloin usein syötyä,ja täällä Tel Avivissa heillä on pari luomufalafelipaikkaa.Itse asiassa he ovat alunperin Tel Avivista kotoisin.

 5. Amsterdam, niinkuin moni muukin Euroopan kaupunki on mulle vain ohivieviä moottoriteitä ja huoltoasemia (kiitos tourailun), mutta kyllä mä vielä joskus pysähdyn tuonnekin! Jos en muuta niin ainakin bagelille. Tulppaanit vähän eri hinnoissa muuten :)

 6. Kevät!
  Hiirenkorvia!
  Tulppaaneja!

  Ellen olisi varannut Sisiliaa kevätmatkakseni, olisin varmaan ottanut suorimman lennon Amsterdamiin (ja toivonut, ettei pidennetty viikonloppu tällä kertaa veny 1½ viikoksi kuten viimeeksi tuhkapilven takia). Dami on kyllä parhaimmillaan juuri huhtikuussa, kun Suomi hukkuu räntään ja rumuuteen :)

  Ja sitten asiasta kukkaruukkuun: onko sinulla puutarhurina vinkata, mitkä helppohoitoiset (hyöty)kasvit sopivat pohjoiseen päin olevalle parvekkeelle? Sellaiselle, jolle ei paista käytännössä ollenkaan aurinko. Haaveilen hirveästi kesäisestä kotipuutarhasta, mutta tajusin sitten, että eihän mulla ole edes aurinkoa, jossa kasveja kasvattaa :P

 7. Voi kun Maoz saataisiin joskus tänne Suomeenkin! Olin Amsterdamissa toissa kesänä ja paikan ihanat falafelit ehdottomasti pelastivat muuten surkeasti sujuneen päivän :)

 8. Yaelian, ai en tiennytkään! Luulin, että se on alun perin hollantilainen ketju.

  nonnis, suosittelen kyllä :)

  Mari, mulla on oikeastaan samanlaiset olosuhteet, enkä siis oikein voi kotona kasvatella mitään :( Muutamat yrtit pärjäävät, mutta kasvavat aika kituutellen. Mitään muita syötäviä, kuten tomaatteja tai mansikoita ei pysty kasvattamaan ilman aurinkoa. Mutta sitruunamelissa, timjamit, ananassalvia, rosmariini ja persilja viihtyvät melko hyvin. Myös orvokkeja kannattaa kasvattaa, koska ne kukat on ihania salaateissa ja leivonnaisten päällä. Täällä on vähän lisää juttua aiheesta.

  Tintsu, kotikin on aina mukavampi paikka vähän aikaa, kun käy piipahtamassa muualla :)

  Jaana, täytyy varmaan laittaa itse paikka pystyyn ;)

 9. Maozissa on taalla Nykissa tullut piipahdettua pari kertaa, ihan hyvaa peruspikaruokaa. Vein vanhempanikin sinne viime kesana ja tykkasivat vaikkeivat kasvissyojia olekaan.

  Mulla on muuten puhelimessa Happy Cow appsi joka on tosi hyva apuvaline loytamaan kasvis-ja vegaaniystavallisia ruokapaikkoja laheltasi, missa ikina oletkaan. Olen tykannyt tosi paljon ja kaytan sita viikoittain. Tassa kaupungissa ei tosin ole pulaa kyseisista ravintoloista, joten en tieda miten hyvin tama toimii muualla.

  Aurinkoista torstaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights