Mustapapuquesadillat

Mustapavuilla, avokadolla ja soijajuustolla täytetyt quesadillat ovat supernopea arkiruoka, tai miksei myös viikonlopun krapula-aamiainen.


Pahoittelut viime viikkojen hiljaiselosta! Töissä on ollut kiirettä ja kaikkea muutakin härdelliä on ollut sen verran, etten ole viettänyt yhtään kokonaista päivää kotona ainakaan kolmeen viikkoon. Nyt on kuitenkin vihdoin vapaa viikonloppu, eikä mitään muita suunnitelmia kuin syömistä ;)

Näiden quesadillojen tekemiseen ei saa millään kulumaan edes varttia, joten resepti toimii loistavasti laiskoinakin päivinä. Tortillalätytkin voi toki tehdä itse, jos viitseliäisyyttä riittää.

Mustapapuquesadillat

kahdelle

 

 • 4 maissitortillaa
 • 1 prk mustapapuja (GoGreen)
 • 1 kevätsipuli varsineen
 • 1 avokado
 • 100g tölkkimaissia
 • 0,5 limen mehu
 • 0,5 pkt Cheezly edamia tai mozzarellaa
 • 1 tl juustokuminaa
 • suolaa, mustapippuria
 • tuoretta korianteria
 1. Huuhtele ja valuta pavut. Murskaa ne kulhossa haarukalla. Silppua sipuli ja kuutio avokado (voit murskata osan avokadostakin haarukalla) ja lisää ne papujen joukkoon.
 2. Lisää maissi, limen mehu ja murennettu soijajuusto. Mausta seos juustokuminalla, suolalla ja pippurilla sekä tuoreella korianterilla.
 3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen hiukan öljyä. Levitä tortillan päälle puolet papuseoksesta tasaiseksi ja laita päälle toinen tortilla. Paista pannulla kummaltakin puolelta, kunnes tortillan pinnalla on hiukan väriä. Paista toinen quesadilla samaan tapaan.

20 vastausta kirjoitukseen “Mustapapuquesadillat

 1. Heippa! Mistä kaupasta ostat tuota soijajuustoa? Isommista marketeista olen yrittänyt etsiä, mutta huonolla tuloksella.

 2. nonnis, suosittelen :)

  Kamomilla, no huomenna sitten!

  Yealian, joo kaipa näissä on vähän Etelä-Amerikka -fiilistä :)

  Heidi, Cheezlyä pitäisi kyllä löytyä melkein joka kaupasta. Ainakin täällä Turussa sitä saa ihan varmasti kaikista Prismoista ja Citymarketeista, mutta myös useimmista S-Marketeista ja K-Supermarketeista.

 3. Kiitos reseptistä! Tein näitä eilen illalla ja olin aivan myyty. Maistellessani täytettä totesin sen olevan yksistäänkin jo todellista herkkua. Koska olin illan yksin kotona, enkä ole yleensä kykeneväinen lopettamaan syömistä ajoissa, söin koko kahden hengen annoksen yksin. Maha oli järkyttävän täynnä, mutta olo oli silti onnellinen. Ensi kerralla jaan annoksen ja makujen ilon myös jonkun muun seurassa, koska tämä resepti tulee niin vakiokäyttöön!

 4. Kuulostaa todella helpolta ja herkulliselta!

  Olisikohan vinkkejä, millä muulla nuita voisi täyttää? (Olen niin huono ite yhistelemään aineksia, ettei niistä tule hyviä ilman ohjeita.)

 5. Hei,

  Käytitkö ihan MAISSitortilloja vai jotain vehnä-maissitortilloja? Ostin itse ihan täysin maissista tehtyjä (ainoastaan yhtä ihan outoa merkkiä oli) koska kaikki ne normitortillamerkit (santa mariat yms) oli joko venhää tai vehnämaissia. Ja nuo maissitortillat on aika kovia kun ne paistaa :(

 6. Eveliina, en nyt kyllä muista enää, mutta varmaan niitä vehnämaissitortilloja. Toisaalta en tiedä onko se rapsakkuus huono juttu, tästähän tulee sit vähän kuin nacholautanen ;)

 7. Olen tehnyt nyt näitä jo muutaman kerran ja nämä on tosi hyviä. Maistui vanhemmille, miehelle ja kavereille! Kiitos reseptistä!

 8. Kiitos tästä reseptistä, nämä ovat ehkäparhaita quesadilloja joita olen syönyt!
  Avokadon puutteessa olen joskus käyttänyt pieneksi pilkottua tomaattia, toimii niinkin. Täyttämisen teen kyllä vastoin ohjettasi niin, että levitän täytettä vain puolelle tortillalle, ja taitan toisen puolen päälle. Näin kääntäminen on vähän helpompaa eivätkä täytteet leviä pitkin pannua, kuten toisella tyylillä kävisi :)

  1. Ihanaa kuulla, että maistui! Täytyypä itsekin kokeilla tuota taktiikkaa, kun olen seuraavan kerran tekemässä näitä :)

  2. moi, kun toinen puoli on paistunut laita sopivankokoinen lautanen ja kippaa lätty siihen, sen jalkeen valut lätty takaisin pannulle.

 9. Superhyvää ja maistui myös lapsille! 1-vuotias veteli sellaisenaan ja pyysi lisää, 2-vuotias halusi syödä tortillaletun ja täytteen erikseen.

 10. Kiitos taas mahtavasta reseptistä! Itse aion seuraavaksi ottaa vierelle salsaa, mies tykkäsi ihan tällaisenaan. Olipas hauska lukea, että on jonkun lapsillekin maistunut. Mä en arvannut kokeilla, kun lounaalla oli mustapapukastiketta ja perunoita, eikä oikein uponnut ;) Mut täytyypä seuraavaks maistattaa näitä myös perheen pienimmillä!

 11. Tehtiinpä muuten näitä trangialla partioretkellä 1-2 luokkalaisten lasten kanssa ja maistui kaikille tosi hyvin. Ja oli tosi helppo lasten itse tehdä täyte ja paistaa. Tosin laitettiin täytettä puolikkaalle lätylle ja taitettiin puoliksi, jotta on helppo kääntää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights