Havaijilainen ananaskakku

Söin taannoisella Havaijin-matkalla niin hyvää ananaskeikauskakkua, että sitä oli pakko kokeilla tehdä kotonakin.


Tölkkiananaksista ja säilykekirskoista tehty keikauskakku on varmasti aika monelle tuttu retroklassikko, mutta tuoreesta ananaksesta tehty kakku on aikas paljon parempaa! Ja helppo tehdä, kuinkas muutenkaan :)

Ananaskeikauskakku

 • 1 pienehkö ananas
 • 1 dl muscovadoruokosokeria
 • 50 g margariinia
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl ruokosokeria
 • 0,5 tl vaniljajauhetta
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl rypsiöljyä
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 3 dl soija-/kaura-/riisimaitoa
 1. Pilko ananaksesta ohuehkoja kolmioita/kuutioita. Sekoita yhteen margariini ja muscovadosokeri.
 2. Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat margariinilla. Levita margariini-sokeriseos  vuoan pohjalle (ei ole väliä, vaikkei jälki olisi kovin tasaista, koska seos sulaa uunissa!) ja levitä ananaspalat päälle.
 3. Sekoita kuivat aineet yhteen. Yhdistä rypsiöljy, vaniljauute ja kasvimaito. Kääntele kuivat aineet nesteeseen muutamassa erässä.
 4. Kaada taikina ananaspalojen päälle. Paista kakku 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 5. Anna kakun jäähtyä, kumoa se sitten tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi kakun päältä.

Ananaskakku kannattaa tarjoilla tomusokerilla koristeltuna, muutaman tuoreen ananaspalan kera. Nam!

5 vastausta kirjoitukseen “Havaijilainen ananaskakku

 1. Miten hyvä tuuri kävi nyt, mulla on ollut keikauskakku mielessä varmaan kolme viikkoa mutten oo saanut aikaiseksi katsoa mistään reseptiä :D En ole sellaista siis koskaan tehnyt.

 2. Moi,

  sain vihdoinkin aikaiseksi leipaista tällaisen kakun, mutta ongelmaksi tuli tuo vaniljajauhe. Mitä se oikeastaan on? Jauhettua vaniljatankoa? Kaupasta löytyi kyllä vaniljauutetta, vaniljasokeria, ja jonkinlaista kastikkeisiin tarkoitettua vaniljajauhetta, mutta sitä myytiin ainoastaan hervottomissa säkeissä. Ja tietty jostain niistä valmiskastike/-kiisselijutuista taitaa löytyä jotain vaniljakastikejauhetta. Oisko se ollut jotain tuollaista, vai jotain ihan muuta?

 3. Moikka Tuija,

  googlaamallakin vaniljajauheesta löytyy paljon tietoa, mutta se on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan juurikin sitä mitä nimi sanoo, eli jauhettua vaniljaa. Sitä löytyy ainakin Punnitse & Säästästä ja varmaan nykyään jo isommista ruokakaupoistakin. Tarvittaessa sen voi korvata vaniljasokerilla tai isommalla määrällä vaniljauutetta.

 4. Nam, tosi herkullinen resepti! Juuri äsken otin kakun uunista ulos ja tuoksu oli niin ihana että oli heti pakko saada maistaa ensimmäinen palanen. Itse käytin nesteenä kookosmaitoa ja ananasmehua, mikä teki kakusta vielä himpun verran enemmän trooppisen ja ”pina coladamaisen” :) Tätä reseptiä tulee varmasti käytettyä useammankin kerran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights