Mustikkapannukakut

Meille tuli yövieraita, joten sain hyvän tekosyyn tehdä amerikkalaisia pannukakkuja aamiaiseksi, tällä kertaa mustikkaversiona.


Laitoin taikinan joukkoon myös hiukan ruishiutaleitakin, mutta toki pannukakut voi tehdä myös pelkistä vehnäjauhoista, tai käyttää kaurahiutaleita.

Pannukakkujen tekeminen on helpointa, kun taikinan sekoittaa nokallisessa mittakannussa. Taikinan kaataminen pannulle sujuu näppärästi, eikä tule turhaa tiskiä!

Amerikkalaiset mustikkapannukakut

 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl ruishiutaleita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl vaniljasokeria
 • 2 tl sokeria
 • ripaus suolaa
 • 3,25 dl soija- tai muuta kasvimaitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • kourallinen mustikoita
 • margariinia paistamiseen (tummansininen Keiju)
 1. Sekoita kuivat aineet yhteen.
 2. Lisää soijamaito ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
 3. Lisää mustikat taikinan joukkoon.
 4. Paista pannukakut lettupannulla (tai tavallisella paistinpannulla), keskilämmöllä. Käännä pannukakut, kun pinta alkaa kuplia ja se on lähes hyytynyt. Paista sitten vielä hetki toiselta puolelta.
 5. Tarjoa tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

16 vastausta kirjoitukseen “Mustikkapannukakut

 1. Ootko tehny näm siis sellasella pikkulätty pannulla? MItenköhän isolla pannulla saisi tuollaisia ihanan muhevia ja pieniä..?

 2. Nam! Mä olen tehnyt näitä myös kikhernejauhoon, toimii! Pitäisi vaan saada aikaiseksi ostaa se lettupannu, niistä tulee sillä paljon söpömpiä!

 3. minnu, joo sellaisella pikkupannulla. Pieniä lettuja ei saa kuin pannulla, jossa on ne pienet kolot, mutta kyllähän näitä saa toki tehtyä tavallisellakin paistinpannulla, mutta silloin taikina kyllä leviää enemmän. Taikinasta voi silloin tehdä vähän paksumman!

  Fairly Frivolous, mä en oikein tykkää kikhernejauhoista makeissa jutuissa, kun se maku tunkee aina läpi niistä. Suolaisissa letuissa kyllä pelaa :)

 4. Vaikuttavat hyviltä :)
  Vähän vaan jotenkin harmittaa, että leivoitpa melkein mitä tahansa herkkua, sait aina ”tekosyyn” siihen jotakin kautta. Eikö herkkujen syöminen ja leipominen ole ihan tervettä ja normaalia, eikä siihen tarvitse sen kummempia (teko)syitä? :)

 5. Elisa, onko näin? Selasin juuri parikymmentä herkkupostausta taaksepäin, enkä ollut maininnut mitään sen ihmeempiä tekosyitä. Vai koetko tekosyyksi sellaisenkin, että kerron mitä tarkoitusta varten leivonnainen on tehty tai mistä inspiraatio siihen on tullut?

  Vaikka nyt olenkin Chocochilin neljävuotisen historian aikana kirjoittanut kaksi postausta liittyen painonhallintaan, niin yritän pitää sen aiheen poissa muista teksteistä. Tarkoitus on pitää reseptivalikoima täällä mahdollisimman monipuolisena sisältäen niin herkkuja kuin terveellisempiäkin juttuja – eli sitä mitä syön muutenkin!

 6. Ei, ei ole mielestäni yhtään väärää kertoa mitä varten olet leiponut – se on vain hauskaa luettavaa :) Kirjoitin blogisi hakuosaan ”tekosyy” ja sain aika monta tulosta – ja olen itsekin huomannut sen sanan selaillessani ihania (leivonta)reseptejäsi. Myös painonhallintapostauksesi ovat olleet asiallista ja mielenkiintoista luetavaa, vaikka ne eivät olekaan itselläni yhtään ajankohtaisia… Uskon, ettei (lähes) kukaan muu ole tätä ”tekosyy” -termiä edes huomannut; itsellän se on vain pistänyt silmään – erityisesti, kun syömishäiriötaustani jälkeen olen vähän yrittänyt löystää ajattelutapaani erityisesti herkkujen suhteen.
  Blogisi on upea ja sinun ei pidä muuttaa siinä mitään! Tämä oli tällainen osaltaan turha komentti, josta kuitenkin ajattelin mainita :)

 7. Oi nam kuinka hyvän näköisiä! Pitää kokeilla itsekin, tosin täältä Amerikasta ei oikein löydy vaniljasokeria, joten pitää miettiä, mikä määrä vaniljauutetta korvaisi sen. Ei kyllä löydy ruishiutaleitakaan, mutta tähän julmaan kohtaloon olen jo asennoitunut, joten kaurahiutaleet saavat kelvata. :)

 8. mita mielta vegaanina muuten olet margariinista? kiinnostais tietaa miksi et kayta esim kookosrasvaa?

  en itse ole vegaani mutta opiskelen ravinto-oppia, ja yritan valttaa maitotuotteita ja lihaa (luomukananmunat ovat silti mielestani hyva ravinnonlahde). kiinnostaisi vaihtaa ajatuksia!

 9. Annika, mä en näe margariininsyömisessä mitään pahaa, tummansininen Keiju on ainesosiltaan ihan ok. Paistettaessa rasvahapot toki tuhoutuu, mutta leivän päällä se on vegaanille myös hyvä omega 3 -rasvahappojen lähde.

  Tarkoitatko nyt kookosrasvalla kookosöljyä? Se markettien voihyllystä löytyvä kookosrasva on aika kaukana terveellisestä, mutta kookosöljyä kyllä käytän silloin tällöin, tosin useammin se on käytössä kosmetiikkatuotteena kuin keittiössä. Aika yksinkertainen syy sille, miksen käytä kookosöljyä enemmän on hinta ja se, että ihan kaikkeen se kookoksen maku ei sovi.

 10. Kun itse teen amerikkalaisia pannukakkuja, paistan ne ilman rasvaa. Kuulostaa kamalalta, mutta luin toisesta blogista (taisi olla veganyumyum), että näin pinnasta tulee tasainen ja kauniin ruskea. Ja tuleehan niistä! En tiedä toimiiko tämä pikkulettupannulla paistettuna mutta isommalla pannulla kyllä.

  Lisäksi vinkkinä, että pannukakkutaikinan liiallista vatkaamista ja sekoittamista kannattaa välttää. Itse unohdin tämän kerran ja tuli sellaisia kumilättyjä että!

 11. Nämä olivat tosi hyviä. Tehtiin tänään aamulla ja meidän lähes yksi vuotiaskin söi kunnolla. Itse laitoin kyllä reilusti mustikoita ja pitää tuoda Suomesta vaniljasokeria sillä vanilla essence ei maistu samalta.

 12. Oih, mustikkapannarit ovat taivaallista herkkua ja päälle vielä vanilja-soijakastiketta, en sanotuksi saa, nam! Täällä oli eilen blinipannu kuumana, kun paistelin tattariblinejä, päällisenä mm. sienisalaattia, tillipestoa ja kylmäsavulohta. Seuraavaksi taidan syödä noita blinejä jälkkärinä itsetehdyn appelsiinimarmeladin kanssa kaffepaussilla ;)

 13. montakohan näistä tulee jos paistan ne lettupannulla? tekisin äitienpäiväksi ja meitä on neljä syömässä :)

  1. Sanoisin että noin parikymmentä. Riippuu vähän mitä muuta on syötävänä, mutta määrä riittää 2-4 syöjälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights