Sadonkorjuupasta

Kantarelleja, kesäkurpitsaa, pensaspapuja ja sipulia, eli sesongin herkkuja täysjyväspagetin kera. Nam!


Ensiksi pahoittelut taas hiljaiselosta! Tarkoitus ei ole pitää näitä reilun parin viikon taukoja, mutta aina ei vaan ehdi kokkailla – ainakaan mitään sellaista minkä kehtaa esitellä teille ;)

Ehdin kuitenkin viikonloppuna sieni- ja marjametsälle vanhempien luona. Ainakin tuolla Lahden seutuvilla mustikat on ihan mielettömän isoja, joten ämpärillinen tulee äkkiä täyteen! Puolukkasatokin näytti varsin lupaavalta, joten toivottavasti niitäkin ehtisi vielä keräilemään myöhemmin. Kantarellejakin toki löytyi, ja ne päätyivät tänään tämän pastaherkun joukkoon.

Sadonkorjuupasta

noin 2 annosta

 • täysjyväspagettia
 • kourallinen pensaspapuja
 • 1 l kantarelleja pilkottuna
 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 1 sipuli varsineen
 • 1 rkl öljyä
 • 3 rkl Pirkka Välimeren paprika-cashewtahnaa
 • 1 dl kaurakermaa (Nordic)
 • suolaa, pippuria
 1. Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pensaspapuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet, mutta vielä aavistuksen rapeita. Laita pasta kiehumaan.
 2. Raasta kesäkurpitsasta mahdollisimman pitkiä suikaleita. Leikkaa sipuli suikaleiksi.
 3. Kuumenna paistinpannussa ruokalusikallinen öljyä. Lisää sienet ja sipuli (ei varsia) ja kuullota, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Lisää pannulle kesäkurpitsasuikaleet, sipulin varret ja pensaspavut sekä 2 ruokalusikallista paprika-cashewtahnaa ja kaurakerma. Paista pari minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
 4. Sekoita keitetyn pastan joukkoon vielä yksi ruokalusikallinen paprika-cashewtahnaa ja yhdistä pasta sieniseoksen joukkoon. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa vielä lusikallinen paprika-cashewtahnaa.
 5. Tarjoa heti.

P.S. Kuukauden ruokahaasteen aiheena on sopivasti sienet, joten Chocochili osallistuu kisaan tällä reseptillä!

17 vastausta kirjoitukseen “Sadonkorjuupasta

 1. Tulin tänne siinä toivossa, että olisit lisännyt jonkun uuden reseptin ja mitä täältä löytyikään! Pakko kokeilla joku päivä. Ja todella kaunis kuva. :)

 2. Onpa herkullisen näköinen pasta! olen haaveksinut kantarellipastasta jo hetken, odottelen vain sienilähetystä mökiltä ensin ;)

  1. Ystävämme Googlekin auttaa tällaisiin kysymyksiin, mutta ne on niitä pitkiä vihreitä tai keltaisia papuja. Suosittelen syömään tähän aikaan vuodesta, kun niitä saa tuoreina, eikä tarvitse tyytyä pakastekamaan :)

 3. Harhailin tänään töistä kaupan kautta kotiin tämä superhoukutus mielessä, vietin pari hassua minuuttia keittiössä ja pistelin poskeen suurella ruokahalulla ja nautinnolla. Tosi herkkua kauden ihanista, tuoreista aineksista! Kiitos Elina taas tästäkin loistavasta reseptistä!

 4. Pirkka Välimeren paprika-cashewtahnaa – tämä on menny minulta ihan ohitse! Onko tämä jokin uutuus pirkalta vai?

  1. Selina, kyllä sitä on jo aika monta vuotta ollut myynnissä, mutta kannattaa testata viimeistään nyt jos et ole siihen vielä törmännyt :) Löytyy kaupoissa yleensä sieltä, missä on pestoja ja kastikkeita.

 5. Pieni varoitus kiireisille vegaaneille: ei riitä, että hyllystä nappaa punaisen purkin Pirkka Välimeren tahnaa, jossa on paprikaa. Kesken kokkailun huomasin, että samasta sarjasta löytyy myös petollisen samannäköinen, anjoviksella maustettu, tomaatti-paprika-tahna…

 6. Wow, tää oli ihan superhyvää! Ihana resepti, ehkä jopa Chocochilin lempparini toistaiseksi! Kiitos :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights