Raakasuklaa

Chocochiliin on pyydetty jonkun verran raakareseptejä (nimenomaan jälkiruokaosastoa), mutta olen perehtynyt aiheeseen niin huonosti, etten vielä ole päässyt puusta pitkälle. Raakasuklaan tekemisestä lienee hyvä aloittaa, varsinkin kun sain Cocovilta juuri sopivasti testattavaksi paketillisen erinäisiä superfoodeja. Laatikon pohjalta löytyi myös raakasuklaan valmistuspakkaus, joka päätyi oitis kokeiltavaksi.


Raakasuklaan valmistupakkaus sisältää pienet pullolliset kylmäpuristettua kookosöljyä ja agavesiirappia sekä pussillisen kuivia aineita, jotka koostuvat kylmäpuristetusta kaakaovoista, raa’asta kaakaojauheesta, lucumajauheesta, macajauheesta ja himalajan suolasta. Paketissa on myös pikkupussillinen gojimarjoja, mutta jätin itse laittamatta ne suklaan joukkoon ja tiputin suklaamassan päälle gojimarjojen sijaan yhden mantelin.

Tämän helpommaksi raakasuklaan tekeminen ei kyllä enää voi tulla. Pakkauksesta löytyy kaikki tarvittavat aineet, jotka vain kookosöljyn sulatuksen jälkeen sekoitetaan yhteen, kaadetaan muotteihin ja annetaan jähmettyä.. Pakkauksen takaosassa on vielä kuvallinen ohjeistus, jos ei muuten onnistu ;) Ikävä kyllä paketissa ei kerrota millaisia määriä kutakin ainesosaa on, joten pakkauksen pohjalta ei voi kehitellä omaa reseptiä. Lupaan kuitenkin palata aiheeseen!

Miltä se raakasuklaa sitten maistuu? Vahvasti kaakaolle, hiukan kookokselle ja vähän terveelliselle. Raakasuklaa ei ikävä kyllä hivele niitä aivan samoja makuhermoja kuin tavallinen tumma suklaa, mutta on kuitenkin ihan mukavaa vaihtelua. Itse tehty raakasuklaa on muuten paljon parempaa kuin kaupasta ostettu!

13 vastausta kirjoitukseen “Raakasuklaa

 1. Sieviä! :) Ja maku riippuu toki tekijästä ja raaka-aineista. Raakasuklaaseen voi valita paljon muutakin kuin nuo pakkauksen ainekset.

 2. Sain itse aika hyvän ohjeen paikallisesta luomukaupasta ja sillä ohjeella olen kyllä hyviä suklaapaloja valmistanut, hieman varioiden! Olen kokeillut minttu- ja appelsiiniöljyä myös, tulee makoisaa! :)

  1. Petra, noi öljyt onkin hyvä idea! Tästä ekasta kokeilukerrasta kun pääsi yli, niin seuraaviin täytyy kehitellä sitten jotain jännempää! Kertokaa ihmeessä muutkin, jos teillä on jotain hyviä vinkkejä mitä raakasuklaaseen kannattaa laittaa.

 3. Minä tein kerran tosi hyviä rommirusinaraakasuklaita: sekaan siis vaan rommia ja rusinoita. Se rommi varmaan sotii kaikkia raakaruokaperiaatteita vastaan tosin, mutta hyviä niistä tuli…

 4. Fairly Frivolous, ooh, rommirusinasuklaa kuulostaa mahtavalta! Mähän nyt en raakaruokavaliota noudata muutenkaan, joten ei sen niin väliä :)

 5. Kaupoista muutaman kerran ostamani raakasuklaat ovat kyllä olleet pettymyksiä,joten omatekoinen on todellakin parempaa:)

 6. Minä taas teen raakasuklaani ilman kookosöljyä. Kun se ei vain millään maistu minulle. Ja sattumia mielellään erittäin runsaasti: pähkinöitä, kuivattuja luomuaprikooseja….

 7. Yaelian, joo mä olen myös ostanut niitä pari kertaa eikä raakasuklaa niiden perusteella saanut multa kovin hyvää tuomiota. Tää oli niiin paljon parempaa!

  Paula, mä taas tykkää ihan mistä vaan kookoksen muodosta ;) Noita sattumia sais kyllä tosiaan olla enemmänkin. Ensi kerralla sitten!

 8. Mun ekasta raakasuklaasta tuli vähän liiankin makeaa, ei ollenkaan liian kaakaoista. :) Taisin lotrata liikaa hunajan ja agavesiirapin kanssa. Oon laittanu sekaan riisinlesejauhetta (lucumakin varmasti käy!), josta tulee vähän kermaisempi maku. Ja rusinat, ne sopii mainiosti!

 9. Cashewpähkinärouhe ja tocotrienols (riisinlesejauhe, myös yksi ns. superfoodeista) tekevät kumpainenkin raakasuklaasta aavistuksen kermaisempaa ja ehkä paremmin tavalliseen suklaaseen tottuneiden suulle sopivaa. :) Myös tuo aiemmin mainittu minttuöljy saa raakasuklaasta ehkä tutumman makuista monelle, jolle after eight ja fazermint ovat jo tuttuja.

  Omiin lemppareihin kuuluu vanilla chai -tyyppinen raakasuklaa, jossa on siis kanelia, neilikkaa, vaniljaa, sekä toisinaan ripaus inkivääriä ja mustapippuriakin. Appelsiiniöljyllä tehty chai-mausteinen suklaa on myös taivaallista!

  Aji cristaleista tai muista maukkaammista chileistä tulee myös tosi kiva chilisuklaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights