Metsäsieni-bataattilaatikko

Kyselin eilen josko miehellä olisi jotain toiveita mitä ihmettä tekisin ruoaksi kaikista niistä sienistä mitä jääkaappiimme on ilmestynyt, ja sain ehdotukseksi sienilasagnen. Kotoa ei kuitenkaan löytynyt sen kummemmin lasagnelevyjä kuin innokkaita kauppaan lähtijöitä, joten tein syötävää niistä aineista mitä kaapista löytyi. Hyvää tuli tästäkin!


En yleensä harrasta valmiita mausteseoksia, mutta ostin vähän aikaa sitten jossain mielenhäiriössä kaupasta Old El Pason Fajita Spice Mixiä ja jäin koukkuun :D Mitään erityisen tex mexiä en kyllä tuosta mausteseoksesta löydä, mutta se toimii hyvänä perusmausteseoksena varsinkin soijarouheen maustamiseen. Uskoisin, että se pelaa hyvin myös muiden kuivien soijajalosteiden maustamisessa. Jos on tarvetta saada soijarouhe uppoamaan myös sekasyöjille, se onnistuu taatusti viimeistään tämän mausteseoksen avulla.

Jos metsäsienten keräämistä ei lasketa, niin tämä ruoka on todella helppo ja nopea valmistaa, eikä maustamisen kanssa tarvitse vaivata päätään sen enempää. Mainio arkiruoka! Olin vähän epäileväinen sen suhteen, miten makea bataatti ja metsäsienten maku sopii yhteen, mutta yhdistelmästä tuli oikein toimiva.

Ainiin, soijarouhetta ei muuten kannata erikseen turvottaa, vaan siitä tulee paljon parempaa kun sen paistaa suoraan pannulla.

Metsäsieni-bataattilaatikko

Bataattisose:
 • 600-700 g bataattia
 • 4 keskikokoista perunaa
 • 1 dl kaurakermaa + 1 dl vuoan pinnalle
 • 2 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
 • suolaa
Sieniseos:
 • 1 rkl öljyä
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1,5 dl soijarouhetta
 • 2 rkl Fajita Spice Mixiä
 • 1 rkl kasvisfondia
 • 1 dl vettä
 • 1 l metsäsieniä pilkottuna (käytin kantarelleja, suppilovahveroita ja mustatorvisieniä)
 1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, mutta jätä tilkka kattilan pohjalle ja soseuttamista varten. Lisää kattilaan kaurakerma ja margariini ja survo seos tasaiseksi perunasurvimella. Mausta suolalla.
 2. Silppu sipulit. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää kuiva soijarouhe ja Fajita Spice Mix. Kääntele seosta pannulla noin minuutti. Lisää sitten kasvisfondi ja puolet vedestä ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää pannulle vielä puoli desiä vettä ja paista hetki.
 3. Lisää sienet pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
 4. Levitä uunivuoan pohjalle puolet bataattisoseesta, sen päälle sieni-soijarouheseos ja päällimmäiseksi loput bataattisoseesta. Kaada pinnalle 1 dl kaurakermaa ja laita vuoka muhimaan 200-asteiseen uuniin noin vartiksi.

Ehkäpä sitä sienilasganeakin syntyy vielä tässä lähipäivinä?

13 vastausta kirjoitukseen “Metsäsieni-bataattilaatikko

 1. Hei,

  Kommentoit jossain välissä (muistaakseni) että miehesi ei ole vegaani?? Miten tuo teillä toimii? Laittaako hän omia ruokia?

 2. Pipsanen, suosittelen! :)

  Minski, tuo parisuhteen toinen osapuoli on tosiaan sekasyöjä ja ihan hyvin tämä meidän arki pelaa siitä huolimatta :) Varmaan homma voisi olla hankalampi järjestää, jos olisi yhteiset rahat ja lapsia sekä sama päivärytmi ja syömistavat, mutta kahden aikuisen taloudessa, jossa kummallakin omat rahat ja muutenkin omat touhunsa, niin ei ole mitään ongelmia. Miehelle kyllä uppoaa hyvin myös vegaaniruuat, ei sillä :) Mä en kuitenkaan ole ryhtynyt meillä taloudenhoitajaksi, joten kumpikin järjestää omat ruokansa, tosin silloin tällöin kokkailen kyllä yhteisiäkin juttuja.

 3. Oi, olette mahtaneet saada paljon sieniä kun niistä syntyy näin paljon ihania herkkuja :) tämä menee ehdottomasti kokeiluun, bataatti on ihan mielettömän hyvää, vaikka metsäsieniin en olisikaan koskaan keksinyt yhdistää. Lampaankääpiä ja haperoita kuitenkin tuli sunnuntaina poimittua, joten ne taitaa upota sitten tähän, vaikka tuo focacciakin houkutteli… :)

 4. Tämähän on vähän niin kuin tuunattu sheperd’s pie! :) (jois laittaisi sienisoijarouhe täytteen vuuan pohjalle ja päälle muusisoosin.) Hyvältä näyttää, syksyiset väritkin löytyy bataatista ja kanttarellista…

 5. Oi, kuulostaa aivan ihanalta! Tää menee varmaan aika pian testiin kunhan uusi keittiöni valmistuu loppuviikosta :)

 6. Hei, tänne eksyi tavallinen ruokailijakin, uusien ohjeiden toivossa. Opettelen vasta käyttämään soijarouhetta, joten mieleeni tuli kysymys nesteen määrästä. Jos käytän pakasteesta sieniä, niin niistä ei tule enää nestettä pannulle, joten lisätäänkö rouheen takia nestettä reilummin? Ettei jää laatikko liian ’kuivaksi’.

  1. Anskuli, pahoittelut, että vastaus on viipynyt pari päivää! Rouhetta voi ja kannattaa maistella kokkaillessa. Jos se tuntuu vielä ”rapealta”, niin silloin pannulle voi lisätä vähän nestettä.

 7. Ihan mahdottoman hyvä resepti :) Kuten tämän blogin reseptit yleensäkin. Innostuin kokkaamisesta harrastuksena, kun eksyin blogiisi. Ja sen seurauksena tietysti nimenomaan kasvisruoan kokkaamisesta. Ei tällaisia ruokia syödessä paljon tee mieli mitään jauhelihoja tai lisäainemarinadeissa lilluvia suikaleita. Ja terveys kiittää, joskus oli kolesteroli koholla, ei ole enää :D

 8. Tämä on aivan sairaan hyvää! Pakastimesta löytyi muutama boksi valmista bataattilaatikkoa ja pussillinne paistettjuja suppiksia. Näiden avulla tämä vielä valmistui todella nopeasti. Tuolla se sapuska huutelee mulle keittiöstä, harmi kun ei ole just nyt nälkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights