Omenainen chiajogurtti

Chian siemeniä ei ole keittiössäni ennen nähtykään, mutta meistä taisi juuri tulla hyviä kavereita!


Testailen keittiössäni mielelläni aina kaikkea uutta ja jännää, mutta olen lähes kokonaan onnistunut sivuuttamaan kaikki superfoodit, vaikka mitä ilmeisimmin niistäkin saa kaikkea kivaa (ja oikeasti hyvää!) aikaiseksi. Chian siemeniä olin kyllä nähnyt aika paljon varsinkin amerikkalaisissa (vegaani)ruokaohjeissa, mutta en ollut päässyt kauppaan asti vielä ostamaan niitä. Kiitokset siis Cocoville lahjoituksesta!

Nämä pienet siemenet turpoavat nesteessä hauskaksi geelimäiseksi hyytelöksi. Ja kuten muutkin siemenet, chia sisältää runsaasti hyvää rasvaa, proteiinia ja vitamiineja. Cocovin sivuilla chiaa mainostetaan ”paremmaksi pellavansiemeneksi”.

Terveellistä superfoodia tai ei, niin ihana aamiainen tästä kyllä syntyi. Laitoin koko homman tekeytymään illalla jääkaappiin ja pistelin sen poskeen aamulenkin jälkeen. Nam!

Omenainen chiajogurtti

 • 1 rkl chiansiemeniä
 • 2 rkl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
 • 2 rkl kaurahiutaleita
 • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 2-3 rkl vähäsokerista omenasosetta ja marjoja
 1. Turvota chiansiemenet soijamaidossa.
 2. Yhdistä turvonneet siemenet, kaurahiutaleet ja maustamaton soijajogurtti ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa yön yli.
 3. Lisää aamulla seokseen tarvittaessa hiukan soijamaitoa ja syö herkku omenasoseen ja marjojen kanssa.

14 vastausta kirjoitukseen “Omenainen chiajogurtti

 1. Chiat on parhaita! Niistä saa mahtavia tuorepuuroja ja vanukkaita, ja pirtelöihin lisään niitä kans. Näyttää superherkulliselta tuo sun aamiaisannos. Pitääkin hankkia omenasosetta.

 2. Hosuli, noita chiavanukkaita oonkin kuolannut netissä, sitä täytyy tehdä ehdottomasti seuraavaksi!
  Mä tein omenasoseenkin itse, suosittelen samaa! :)

 3. Täälläkin yksi chiasiementen kaveri. Teen chian ja taateleiden avulla ihania raakahilloja. Monikäyttöinen pikku geelipallero!
  Ihanan näköinen annos!

 4. Oi, näyttääpä hyvältä! Onko toi kuinka makeeta? Mulla on äitin tekemää omenasosetta pakkasessa, ja puuron seassa se ei oikein mene alas ilman maukeutusta. Tohon se sopis oikein hyvin. Mietin vaan, että pitäiskö käyttää maustettua maitoa, jotta saisi vähän makeutta… :) Vaniljasoija/kauramaito varmaan toimisi?

 5. Paula, raakahillo kuulostaakin mielenkiintoiselta!

  Laura, makuasioitahan nämä on, mutta mielestäni tästä tuli juuri sopivan makeaa! Oma omenasoseenikaan ei kyllä ole kovin hapanta, vaikkei siinä paljoa sokeria olekaan.

  Soijamaitona käytin kyllä sitä aavistuksen makeaa ja vaniljalla maustettua perus sinisessä purkissa olevaa Alproa, mutta se pari ruokalusikallista ei nyt vielä tee ihmeitä. Tokihan tässä voi käyttää vaikka vaniljan makuista soijajogurttiakin. Tai jos seos ei maistu aamulla tarpeeksi makealta, sekaan voi laittaa vaikka vähän vaahtera- tai agavesiirappia.

 6. Nam, pakostikin hyvää! Itseltänikin on superfoodit mennyt ohi, sillä olen ennakkoluuloisesti pitänyt niitä hieman turhana ja ylihinnoiteltuna hömpötyksenä (kunnnon mummoasenne…). Chioja olen itsekin pitkään jo halunnut kokeilla, pitänee korjata tämä virhe vaikka tämän reseptin kokeilulla! Nyt kun olisi pakasteessakin sata rasiaa sokeritonta omenasosetta tuttujen armeliaasti lahjoittamista omenoista, niin olisi kyllä mahtava sauma pistää tämä kokeiluun :-)

 7. Ihana annos! Chiasiemenistä on parin viime vuoden aikana tullut lempiaamiasjuttu,niitä on niin ihana yhditellä hedelmien kanssa:)

 8. Voi Veljet!

  Enpä olisi uskonut että tämäkin päivä vielä koittaa. Kaikkea sitä kuulee ennen kuin korvat tippuu päästä. Chian siemeniä? Enpä olisi uskonut.

  Nälkäinen olen mieluummin, kotona kirja kädessä, kuin kuuna kullan valkeana koskisin näihin erikoisfoodeihin. Kaikkihan niitä eivät saa lahjoituksena, vinkkelis vonkkelis! Joutuvat maksamaan niin sanotusti maltahia, tai ylimääräistä koska se on niin ”superia” ja ”foodia”, herramunjee!

  Voimmekohan me jotka emme halua heittää rahojamme kankkulan kokovimbeille korvata tämän humpuukiherkun vaikka pellavansiemenillä? Jos ei, niin mitäs niin superia tässä on että tällaista pitäisi käyttää?

 9. Pipsa, no vähän sama juttu, pakko myöntää! Mutta näistä oon kyllä ehdottomasti positiivisesti yllättynyt!

  Yaelian, en ihmettele, että chiat kuuluu lempiaamiaisasioihin, mullakin kyllä tästä lähtien!

  Erik, no tokihan voi koko loppuelämänsä syödä pellavansiemeniä ja kaurapuuroa, ei siinä mitään. Mutta kannattaa aina testata kaikkea uutta ja jännää, voi vaikka yllättyä positiiivisesti! Pussillinen chiansiemeniä maksaa vajaat 8 euroa, ja jos siitä käyttää ruokalusikallisen päivässä, niin se riittää kuukaudeksi. Menee tollanen summa rahaa varmasti turhempaankin.

  Pellavansiemenissä ei ole samanlainen koostumus (se ei turpoa ja geeliydy samalla tavalla), se lienee tärkein pointti miksi nämä chiat on niin kiva juttu. Kannattaa kokeilla!

 10. Oli pakko käydä ostamassa noita siemeniä että sai kokeiltua tätä reseptiä.
  Tietysti huomasin vasta tekovaiheessa että kaurahiutaleet oli loppu, mutta korvasin ne myslillä ja se kyllä toimi oikein hyvin (en tosin jaksanut odottaa tekeytymistä yön yli).
  Aika mainion oloisia nämä siemenet. :)

 11. Millainen, eikös olekin? Mä en malttaisi odottaa, että ehtisin testailemaan näistä kaikkia muitakin herkkuja!

 12. Kyllä vaan. Täytyy kyllä kokeilla kaikin mahdollisin tavoin näitä hyödyntää. :) Pääsin joskus maistamaan valkoisista karviaisista (?) tehtyä pirtelöä ja nää varmaan sopis siihen tosi hyvin. Mutta mistäköhän niitä marjoja taikois.. :)

 13. Sinäkin muistaakseni kookoksen ystävä, niin täytyy vinkata että kookosmaidon kanssa chiasta tulee aivan mieletön pudding <3 siihen vaan sitten esimerkiksi tuoreita marjoja tai hedelmiä kylkeen, slurp!

  Tosin isoa settiä ei kerralla kannata tehdä, kuivuu mielestäni epämiellyttäväksi jos koittaa tehdä useamman päivän setin valmiiksi. Mutta illasta kylmään tekeytymään tehty on aamulla oikein ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights