Uusi tuttavuus: sokerijuurikas

Työpaikallanikin ollaan tietoisia ruoanlaittoharrastuksestani, ja maanantaina pomo kiikutti minulle sokerijuurikkaan! Ihan mahtavaa, en ole ikinä ennen maistanut sokerijuurikasta tuoreena, enkä edes nähnyt moista mötikkää muuten kuin kuvissa.


Kuten sokerijuurikkaan nimestä voi päätellä, se on melkoisen makeaa. Raakana maku on todella sokerinen, vähän kuin todella makeaa, miedon makuista naurista.

Koska en ollut ikinä ennen syönyt sokerijuurikasta, en halunnut piilottaa sitä mihinkään, vaan paistoin sokerijuurikasviipaleita 225-asteisessa uunissa ja maustoin ne ainoastaan hyvällä oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Aika ihania!

Puolikas jurtti (opin uuden sanankin samalla!) odottaa vielä jääkapissa. Mitähän kivaa käyttöä sille keksisi? Onko teistä joku tehnyt joskus sokerijuurikkaasta jotain?

Harmillista kyllä, ettei sokerijuurikasta saa oikein ostettua mistään, ja siemenetkin ovat kuulemma kiven alla, jos sitä haluaisi itse viljellä. Tässä olisi hyvä kotimainen vastine bataatille! Suomalaisella sokerintuotannollakaan kun ei taida nykyään pyyhkiä kovin hyvin, voisi tuoreen sokerijuurikkaan myymisessä hyvinkin olla markkinarakoa. Minä ainakin ostaisin!

9 vastausta kirjoitukseen “Uusi tuttavuus: sokerijuurikas

  1. Enpä ollutkaan ajatellut, että jurttia voi syödä. Kuten kirjoititkin, niin se olisi kiva kotimainen bataatin korvike. Lapsuudessa jurttikasat ja niitä kuljettavat kuorma-autot tulivat tutuiksi hämäläisessä pikkukylässä asuessa.

  2. Mielenkiintoista. En ole kokeillut, mutta ehkä sopisi sipulin tai tomaatin kaveriksi johonkin keittoon? Ne kun monesti kaipaavat sokeria joka tapauksessa.

  3. Minäkin olen ollut teinivuosieni kesät naapurin jurttipeltoja kitkemässä, mutta ei sielläkään koskaan niitä syöty. Ehkei Suomessa ole vielä sokerijuurikkaiden syöntikulttuuria :D

  4. Kirsi, tämä kyllä sopisi ihan loistavasti sosekeittoihin – ihan minkä tahansa muun juureksen tapaan. Tomaatin kanssa olisi varmasti ihan superherkkua!

  5. Mummoni (88wee) tekee sokerijuurikkaasta älyttömän hyvää leipää. Resepti on muistaakseni jostain pula-ajan keittokirjasta.

  6. Olen vasta siirtynyt täysin vegaaniin ruokaan. Kasvissyöjä olen ollut jo vuoden verran, mutta maidosta ja kanamunista. Blogistasi on ollut paljon apua siirtyessä täysin vegaaniin pöperöön, kiitos siitä! :) Kaipaisin sinulta nyt näin syksyn tullen apua. Isällä ja minulla on ollut perinne lähteä syksyin mökille ja olen aina tehnyt siellä metsästäjänpihvejä ja sienikastiketta. Löytyisikö sinulta hyvä vegaania ohjetta tähän?

  7. Sopisiko makeaan leivontaan? Vaikka porkkanakakun tyylillä tai blondiesiin.

  8. Mielenkiintoista. Ikäni olen sokerijuurikaspellon vieressä asunut, mutta koskaan ei ole tullut mieleenkään että niitä voi syödä ihan juureksena. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights