Syyskuun ruokahaaste: vegaani tulee kylään!

Chocochili voitti sadonkorjuupastalla elokuun ruokahaasteen, jossa oli aiheena sienet. Kiitos kovasti äänestäneille! Minun tehtäväkseni jäi siis järjestää tämän kuukauden haaste. Ajattelin ensin valita taas jonkun tietyn raaka-aineen aiheeksi, mutta koska kyseessä on haaste, tässä sitä varmasti riittää useimmille. Mitä kokkaat, jos vegaani tulee kylään?Mitä tarjoat kylään saapuvalle vegaanille? Kokkaatko ehkä illallisen, leivot jotain pientä suolaista vai tarjoat makeita herkkuja kahvin kanssa? Vaikka ystävä- tai tuttavapiiristäsi ei vielä löytyisikään yhtään vegaania, voi haasteen ottaa siltä kantilta, että tutustuu uusiin raaka-aineisiin. Ehkä palkokasveja, mantelimaitoa, kaurakermaa, seitannakkeja, soijajogurttia, tofua tai tahinia ei muuten nähdä keittiössäsi kovin usein?

Jos vegaaniruoka on sinulle vielä täysin valtaamatonta aluetta, voi aiheeseen tutustumisen aloittaa tästä blogista, tai esimerkiksi seuraavista artikkeleista:

Mitä vegaanit syövät? (Vegaaniliitto)

Apua, vegaani tulee kylään! (Kamomillan konditoria)

Lisäksi vegaanituotteet.net -sivusto voi tulla tarpeelliseksi. Sieltä löytyvät listattuna useimmat tavallisissa kaupoissa myytävät vegaaniset margariinit, kasvikermat, suklaat jne.

Ruokahaasteen säännöt:

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Haasteruokien tulee olla kokonaan vegaanisia, eli ilman eläinkunnan tuotteita valmistettuja. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 2.-20.9.2012 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.

Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 21.9.2012, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun. Äänestysaika päättyy 27.9.2012 ja voittaja julkistetaan 28.9.2012. Syyskuun 2012 ruokahaasteen voittaja järjestää lokakuun 2012 ruokahaasteen.

Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.10.2012. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.

Onnea kisaan!

30 vastausta kirjoitukseen “Syyskuun ruokahaaste: vegaani tulee kylään!

  1. Tosi hyvä haaste tosiaan! :) Toivottavasti tulee paljon osallistujia ja myös epä-vegaanit innostuu myös vegaanisesta kokkauksesta.

  2. Pitäisköhän itsekin osallistua, tuppaa vaa käymään niin kokatessa että teen mielen mukaan ja kuvaaminen unohtuu aina kun on niin kiire syömään.. :D

  3. Suvi, saa tietysti! Sitten vaan panee parastaan ;)

    Liina, kiitos!

    Lemmi, osallistu ihmeessä!

  4. Hieno haaste, blogisi ansiosta olen oppinut, että myös vegaanisesti on mahdollista kokata erittäin monipuolista ja herkullista ruokaa. Edellen vegaaniruokavieras saisi puntit tutisemaan, mutta nyt tiedän, että on mahdollista tarjota vegaanille myös hyvää ruokaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights