Tilli-kuminatofu

Olen potenut jatkuvaa himoa tilliin ja kuminaan jo ainakin pari kuukautta, eikä vieläkään näy kyllästymisen merkkejä! Raahasin taannoiselta Tallinnan-reissulta paketillisen Bon Soyan kuminatofua, jonka pistelin poskeeni tillillä maustettuna. Suomestahan ei tuota virolaisherkkua saa, mutta oman maustekaapin antimillakin pääsee jo pitkälle!


Viron tofuvalikoiman lisäksi on kieltämättä kyllä hiukan ikävä hollannin lähikauppaa ja siellä myytäviä Alpron tofutuotteita. Vilkaiskaa vaikka Alpron hollantilaisten nettisivujen valikoimaa! Miksi ihmeessä samoja tuotteita ei ole Suomessa?!

Suomessa myytävät Soyan tofutkin ovat kyllä hyviä, mutta kun niitä on mutustanut jo vuosikaudet, alkaa samat maut jo kyllästyttää. Alpron yrttimaustettu tofukin on sellaisenaan aika mitättömän makuista, mutta omilla ekstramausteilla siitäkin saa nopeasti kelpoa syötävää. Tilli-kuminatofu on ihanaa salaatin joukossa, tai miksei vaikka perunamuusin ja kastikkeen kanssa syötynä.

Tilli-kuminatofu

 • 1 pkt Alpron yrttitofua
 • 0,5 tl kuminansiemeniä
 • 1,5 rkl rypsiöljyä
 • 1 tl soijakastiketta
 • 1 tl kuivattua tilliä
 • 1/4 tl juustokuminaa
 • 1/4 tl savupaprikajauhetta
 1. Pilko tofu pieniksi kuutioiksi.
 2. Murskaa kuminansiemeniä kevyesti morttelissa. Kuumenna paistinpannu, ja paahda siemeniä hetki kuivalla pannulla.
 3. Lisää pannulle öljy, tofukuutiot ja soijakastike. Lisää sitten tilli, juustokumina ja savupaprikajauhe.
 4. Paista tofua keskilämmöllä, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

P.S. Jos täällä on muitakin tilli- ja kuminahimoa potevia, kirjoittelin taannoin Ruoka.fi -sivulle keittokirja-arvion Aurinkomaasta. Jutusta löytyy ohje myös ihanan retrohenkisille tillillä ja kuminalla maustetuille peruna-hernepihveille.

11 vastausta kirjoitukseen “Tilli-kuminatofu

 1. Johan on mauste-combo! Ei ihan heti keksisi yhdistää kuminaa ja tilliä ja lisätä vielä tofun sekaan :)

  En tykkää yhtään Alpron tofuista, mutta nyt kun kurkkasin linkkaamallesi sivulle, niin iski kyllä tuotekateus!

 2. Hih, tää resepti tuli kuin tilauksesta! Ostin just kaupasta kuminansiemeniä, sillä aion tehdä itselleni siedätyshoitoa ja ”opetella” syömään kuminaa.

 3. Harmi tosiaankin kun Suomessa tuo tofuvalikoima on suppeampi.Täällä omalla asuinseudullani on tosi monta tofun valmistajaa ja maustettuja tofujakin saa monella tavoin maustetuttuna,esim. just tillillä,tai chilillä,oliiveilla,tai oregaanolla ym.

 4. Tampereella yhdessä jättimäisessä Prismassa törmäsin sellaisiin Alpro-tuotteisiin, joita en ole nähnyt muissa kaupoissa Suomessa. Ikävä kyllä olin vierailulla siellä, eikä ollut tarvetta ostaa ruokaa :) Mutta ilmeisesti siis joihinkin yksittäisiin kauppoihin noita tilataan…

 5. Hei! Kiitos hienosta blogistasi ja siitä elinvoimasta, jolla onnistut aina luomaan uusia reseptejä. Aloittelevana vegaanina haluaisinkin kuulla millainen on sinun viikon ruokalistasi. Vai onko tällainen päivitys jo olemassa? Netti on täynnä ohjeita monipuoliseen ruokavalioon, mutta vain sinun blogisi antaa myös ruoan maulle oikean arvon.

 6. Kumina, tuo ihana mauste! Kuminatofusta en tiennytkään, mutta Eestissä olen syönyt kuminajuustoa ja juonut kuminateetä. Oi että oli hyvää.. Suomessa sitä ei mielestäni hyödynnetä yhtään niin hyvin kuin naapurimaassamme :)

  Mutta sitten kysymys, oletko koskaan tehnyt mitään, missä olisit joutunut korvaamaan anjoviksen? Itse olen ottanut kalan takaisin omaan ruokavaliooni, mutta muistan vege-aikoina kaivanneeni sen mausteista makua. Moni ystäväni on kuitenkin edelleen kalaton ja olisi joskus hauska ”matkia” anjoviksen makua (tänään tein esimerkiksi hyvää parsakaalikastiketta pastalle!) Jos on ideoita tai tietoa, olisin hyvin kiitollinen :)

 7. Ja lisätään nyt vielä, että kysyn tätä sinulta siksi, että mielestäni anjoviksessa on kyseessä ennemmin mauste kuin kala.. :)

 8. Mulla on kanssa toi Aurinkomaa-kirja.
  Tein siitä sellasia pihvejä kun hirssi-purjopihvit s.137, näihin tuli kanssa kuivattua tilliä ja mulla tuli ihan kalamurekepihvit mieleen mausta. :D Se oli jotenkin hassua, kun ei nää olleet kalaa nähneetkään… Hyviä oli, teen toistekkin.

 9. Mari, mä kyllä tykkään siitä Alpron perustofusta. Soyan maustamaton tofu on jo liian kiinteää, sillä kustannuksella, ettei siihen meinaa saada mitään makua millään.

  Jenni, mäkään en tykännyt kuminasta ennen kuin muutin Turkuun. Ruisleipä kuminalla oli hirvitys, mutta täällä olen oppinu tykkäämään siitä, ja kuminasta muutenkin :)

  Yaelian, kyllä täältäkin jättikaupoista saa jo muitakin merkkejä ja makuja (ja erikoisliikkeistä myös), mutta tosta lähikaupasta ei kyllä saa kun noita perusjuttuja…

  Heenu, kiva kuulla, että toivoa on!

  Vattolalainen, no oho, melkein alkaa posket punottaa! Kiitos kehuista. Suhtaudun vähän varauksella julkisiin ruokapäiväkirjoihin – en ole ihan varma olenko kiinnostunut jakamaan kaikkien kanssa päivittäiset syömiseni, enkä varsinkaan keskustella siitä syönkö terveellisesti/epäterveellisesti, liikaa/liian vähän, liian harvoin/liian usein jne. Syömisjutut on aika henkilökohtaisia kuitenkin, ja olen liian monista blogeista lukenut kuinka bloggaajaa syytetään syömishäiriöiden lietsomisesta (aivan syyttä) tai epäterveen esimerkin antamisesta. Olen jo saanut kuulla, että suhtautumiseni herkkujen syömiseen on sangen epäilyttävää (!!), joten en ehkä halua avata omia syömistottumuksiani sen enempää. Tarkoitus oli kuitenkin osallistua blogi reality -haasteeseen, joten ehkä sen kautta saa vähän ajatusta päivittäisistä syömisistäni. Enkä nyt ihan tyrmää tätä ajatusta muutenkaan, mutta laitan sen vielä ainakin toistaiseksi korvan taakse hautumaan!

  Pet, mun täytyy tunnustaa että en ole tainnut tietoisesti ikinä syödä anjovista, eikä mulla siis ole aavistustakaan miltä se maistuu! Tähän ongelmaan en siis osaa antaa mitään vinkkejä.

  Miisa, pitääpä testata tuotakin!

 10. Ainakin Helsingin Stockan Herkusta saa muuten Taifunin tofuja, jotka on aika kivaa vaihtelua tohon perusvalikoimaan. Ihastuin noihin aikanaan Norjassa ja varsinkin savustettua manteli-seesami-tofua tuli fiilisteltyä aika paljon :D

 11. Pet ja Elina: Sanoisin, että anjoviksen syvänsuolaisen fiiliksen saa aikaiseksi kapriksia käyttämällä. Kylläkin kananmunia vähäisissä määrin ruokavalioon sisällyttävänä olen tehnyt esimerkiksi caesar-kastiketta oikein onnistuneesti kapriksia soosiin muussaamalla, joten varmaan toiminee muussakin ruoassa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights