Bounty-tryffelit

Rakkaat vegaanitoverit, muistatteko Bounty-suklaapatukat? Ne, joissa on sisällä ihanaa pehmeää kookosta ja ulkopuolella suklaata? Tässä helppotekoinen vegaaniversio, olkaa hyvä!


Rakastan kookosta kaikissa muodoissa, enkä saa siitä tarpeekseni varsinkaan talvella. Ehkä se on tämä pimeys ja kylmyys, joka houkuttelee kaikkien eksoottisten makujen pariin. Kun en kerta voi olla makoilemassa siellä palmun alla, syön sitten kookosta kotisohvalla!

Nämä tryffelit on myös ihana joululahjaidea kookoksen ystäville. Tryffelit säilynevät viikon verran jääkaapissa, jos nyt joku malttaa pitää niitä siellä niin kauan syömättä itse kaikkia ;)

Kookoskermalla tarkoitetaan tässä reseptissa kookosmaitopurkin pinnalla olevaa jähmettynyttä kookosta. Siitähän voi muuten tehdä myös vispikermaa!

Näihin namuihin on otettu mallia ihanasta Veggieful -blogista.

Vegaaniset Bounty-tryffelit

noin 15 kpl

  • 1,5 dl tomusokeria
  • 0,75 dl kookoskermaa
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  • 3,5 dl kookoshiutaleita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 3-4 dl kookoshiutaleita pinnalle
  1. Sekoita yhteen tomusokeri, kookoskerma ja vanilja-aromi. Lisää kookoshiutaleet ja laita seos pakastimeen noin puoleksi tunniksi (helpottaa massan pyörittelyä palloiksi!).
  2. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Pyörittele kookosmassasta palloja. Nippaa pallot suklaaseen ja pyörittele kookoshiutaleissa. Laita tryffelit hetkeksi kylmään jähmettymään. 
  3. Säilytä valmiit namuset jääkaapissa.
Edit: Kookosmaitotölkki kannattaa varmuuden vuoksi laittaa yöksi jääkaappiin ennen käyttöä, jotta kerma jähmettyy pinnalle. Jotkut kookosmaitomerkit eivät sitä kuitenkaan välttämättä kaipaa (esim. Pirkka).  

40 vastausta kirjoitukseen “Bounty-tryffelit

  1. Oijoi, Bountyt on niin parhautta!

    Kuinka monta tölkkiä kookosmaitoa tarvitaan, jotta saan n. 0,75 dl kermaa?

  2. Mari, yhdestä tölkistä riittää! Jähmettynyttä kookosta jää sen verran jäljellekin, että lopun tölkin voi sekoittaa kunnolla nesteen kanssa ja käyttää esim. smoothieissa tai keitoissa.

  3. Olen kookoksen suhteen myöhäsiherännäinen, ennen Bouyntyt aiheuttivat lähinnä väristyksiä. Nykyisin kelkka on kääntynyt, nämä ovat taatusti herkkuja. Sanoo hän ja lähtee penkomaan kaappeja, että olikos talossa yhtään suklaata ja kookosta… :)

  4. Tusla, mäkään en kyllä lapsena tykännyt kookoksesta – ehkä se ei vaan niin hyvin sovi suomalaiseen makumaailmaan. En tosin kyllä tykännyt lapsena myöskään esim. Snickerseistä, mutta nykyään en tiedä mitään parempaa kuin suklaa ja maapähkinävoi, ja vielä parempaa jos joukossa on kokonaisia suolapähkinöitä!

  5. Oi että, kiitos paljon ohjeesta! Nyt löytyi varma joululahja kookosta rakastavalle ystävälleni, jonka vahingossa koukutin juuri mainitsemiisi bounty-patukoihin.
    Ja nämä lahjana eivät käy paljoa kukkaron päällekkään. Täytynee tosin varoa ettei kaikki katoa vahingossa omaan suuhun.. :)

  6. Minäkin olen suuri kookosfani! Ostin joku aika sitten 6 suhteellisen nuorta kookospähkinää,(sorruin siihen kun olivat tarjouksessa lähiseudun jättimarketissa) .Sain niistä ihan itse tehtyä kookoskermaa,joka kyllä meni yhteen raakajälkkäriin.Mutta yksi pähkinä on vielä avaamatta,joten voisi kokeilla sitten näihin.

  7. Kiitos aivan mielettömästi tästä reseptistä. Tulee varmasti tehtyä tätä monen montaki kertaa, koska kookos on maailman parasta. :))

  8. Hei Elina, ois ihanaa jos pian taas tulisi Vegaanin joulu 2012 -postaus :-)

  9. Voi että näistä tuli hyviä! Kiitos ohjeesta! Puoliso teki tupla-annoksen, tuli 22 reilun kokoista palloa. Puolet hän pyöritteli kookoshiutaleissa, puolet kaakaojauheessa.

  10. Kiva kuulla, että moni innostui testaamaan näitä heti :D

    Tea, mietin juuri itse samaa, mutta pikainen reseptiarkiston selailu osoitti, että enhän mä oo tänä vuonna kokkaillut vielä paljon mitään sellaista, josta syntyisi joulupöytään jotain inspiraatiota! Vegaanin joulu 2012 tulisi siis olemaan aika paljon vaan vanhan kertausta… Mutta enköhän sellaisen tee kuitenkin lähiaikoina :)

  11. Tein näitä eilen kun kavereita oli kylässä, tuli superhyviä, kaikki meni alle kymmenessä minuutissa :D Kiitos tästäkin mahtavasta ohjeesta! Oot huippu.

  12. Tuli hyviä, kiitos ohjeesta! Itse onnistuin jopa vahingossa temperoimaan suklaan, niin jätin kookoshiutaleet pinnalta pois (ei niitä olis riittänykään ;)

    Tämä on ehkä makuasia, mutta suolaisempaan rasvaan tottuneena, tykkään ripauttaa hieman suolaa näihin suolattomiin/vähäsuolaisiin rasvoihin. Se taittaa makua, joka helposti omaan suuhun maistuu hieman imelältä. Mutta näitä teen kyllä toistekin! Toinen helppo leivontasuosikkini on sinun ohje mikrosuklaakakkuun kahvikuppissa :) Valmistuu nopeasti lapsen nukkuessa päiväunilla, eikä todistusaineistoakaan jää ;D

    Kiitos inspiroivista leivontaohjeista :)

  13. Ostin Santamarian luomukookosmaitoa ja siinä ei ollutkaan päällä sitä jähmeää:( Siitä varmaan puuttuu joku aine mikä tavallisista kookosmaidoista löytyy.Sinänsähän muuta käyttöä ajatellen tuohan on hyvä kun on tasaista ja valmista kookosmaitoa,mut tän reseptin kohdalla meni nyt pieleen:)

    Laitoin nyt sitä maitoa kuitenkin,mut voi olla et tuo ei jähmety ja pitää keksiä jotain muuta.

  14. Heh, tästä taisikin tulla tän joulun hittiresepti :)

    Pet, suolan lisääminen ei välttämättä ole ollenkaan huono idea!

    Suvi, voi harmi :/ Mä en oo tota merkkiä tainnut ikinä ostaa, mutta hyvä tietää että se ei ehkä toimi tässä.

  15. Kylhän ne purkit täytyy pitää jääkapissa jotta tuo jähmeä osa syntyy. Huoneenlämmössä ei onnistu minkään merkin kanssa. Santa Marian kermaiseen kookosmaitoon (tetrassa) ei synny kans tuota jähmeää, joten myös merkeissä on eroja..

  16. Stash, mulla on kotona melkein aina Pirkan kookosmaitoa, säilytän sen huoneenlämmössä ja siinä on kyllä aina sitä jähmeää. Mutta toki tuo jääkaappikikka on hyvä, ei sitten ainakaan tule ikäviä yllätyksiä :)

  17. OIjoi, miten tämä herkku on mennyt minulta ohi! onneksi mainitsin sen 2012 ruokavuosibloggauksessasi ;)

  18. vinkki:

    lisätkää rommia!
    nostaa kahdellekymmenennelleseitsemännelle tasolle

  19. En löytänyt eilen Pirkka-kookosmaitoa ja kaikissa muissa tavallisissa oli mahdollisesti eläinperäisiä lisäaineita, joten ostin luomua. Yön yli jääkaapissa ollut purkki hölskyy edelleen huolestuttavasti… Voisikohan karkkipalloihin laittaa näin hätätapauksessa kookosmaidon sijasta/lisäksi kookosrasvaa, sehän jähmettyy jääkaapissaa kivikovaksi? :)

    1. Voisihan sitä kokeilla, jos se kookosrasva auttaisi! :)

      Täytyy sanoa, että mulla ei ole käynyt mielessäkään, etteikö kookosmaito olisi aina vegaanista. En kyllä toisaalta muutenkaan ole niin tarkka lisäaineiden kanssa.

  20. Näistä tuli aivan käsittämättömän hyviä! Suosittelen lämpimästi, parempia kuin itse Bountyt! Kiitos taas loistavasta ohjeesta.

  21. Näitä haluaisin tehdä. Mietin vaikuttaako tuo vanilja-aromi tai pikemminkin sen puuttuminen koostumukseen? Tai vaikuttaako se makuun huomattavasti? Koska en raaskisi ostaa kun loppupurkkia ei tulis varmaan koskaan käytettyä :D

    1. Ei se koostumukseen vaikuta, mutta makuun kylläkin. Vanilja-aromihan on ihanaa melkein kaikessa leivonnassa, joten varmasti pullo tulisi käytettyä. Mä laitan sitä melkein aina vaniljasokerin tilalle :) Eikä se nyt edes maksa kuin pari euroa. Tähänkin reseptiin voi kyllä käyttää myös vaniljasokeria.

  22. Nam! Monenlaisia joulukarkkeja on tehty, mutta tästä tuli suosikki!

  23. Millähän ton tomusokerin vois korvata? Siinä kun on perunatärkkelystä ja sitä ei meidän mini-ihminen voi syödä.

  24. Näitä täytyy testata. Mitäs luulet voikohan näitä pakastaa? Ja mitenkähän maun kanssa käy jos pakastaa?

    1. Suklaa ei kyllä tykkää pakastamisesta. Suosittelen ennemmin jääkaappisäilytystä tiiviissä rasiassa.

  25. Jos näistä haluaisi tehdä sokerittoman version lastenkutsuille (useampi vanhempi toivonut vain sokerittomia herkkuja), milläköhän tomusokerin voisi korvata? Yleensä laitan hunajaa, mutta pelkään että tässä reseptissä se muuttaisi koostumusta liikaa. Perunajauho ehkä? Mutta muuttuukohan maku sitten liian jauhoiseksi? Perunajauhoja ja vähän hunajaa mukaan makeuttamaan? Kookosjauhoakin löytyisi kaapista, sitoisivatkohan ne taikinaa? Ottaisin mielellään vinkkejä vastaan :)

    1. Jotain tuon kaltaista lähtisin itsekin kokeilemaan, mitä itsekin ehdotit. En ole kokeillut tästä sokeritonta versiota :)

  26. Hei kauanko nää säilyy? Tsekatkaa myös joukkorahoituskampanja Mesenaatissa mun teokselle Luovia kirjoituksia psykoterapiasta. Joulukuun loppuun asti voi mesenoida :)

  27. Hei, onkohan tietoa että, kuinkahan kauan nämä säilyy? Joululahjaksi ois tarkoitus tehdä, mutta mietityttää säilyminen 🤔

  28. Moi :) mietiskelin, että käykö näiden tekemiseen ihan tavallinen kookoskerma vai pitääkö olla nimenomaan sitä kookosmaidossa olevaa jähmettynyttä osaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights