Nopea kesäkurpitsa-linssispagetti

Tässä reseptissä ei ole mitään ihmeellistä. Siksi se on loistavaa arkiruokaa!

linssispagetti

Tomaattinen kesäkurpitsa-linssikastike on vakiovieras keittiössäni arkipäivinä. Se valmistuu aineksista, joita löytyy aina kaapista, joten tätä varten ei tarvitse edes muistaa käydä kaupassa. Jos kesäkurpitsaa ei satu olemaan jääkaapissa, laitan tilalle porkkanaa tai joskus parsakaaliakin – tai jos vihanneslaatikko ammottaa tyhjyyttään, pakastimesta saattaa löytyä pitkiä vihreitä papuja, jotka sopivat tähän myös hyvin.

Vegaanista pestoa on helppo tehdä itse surauttamalla sauvasekoittimella sekaisin tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä, suolaa ja kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä tilkan sitruunamehua. Pestoa voi ostaa valmiina kaupastakin, sitä löytyy erikoisliikkeistä sekä K-kaupoista Pirkka-tuotesarjasta (arrabbiatta). Pirkan välimeren paprika-cashewtahna sopii myös peston tilalle! Laitan itse pestoa melkein joka paikkaan, joten jääkaapista löytyy aina purkillinen Zestin vegaanista pestoa.

Kesäkurpitsa-linssispagetti

3-4 annosta

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 pienehkö kesäkurpitsa
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 500 g tomaattimurskaa + vettä
 • 2 dl punaisia linssejä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 1 tl kuivattua basilikaa
 • 1 rkl tomaattipyrettä
 • suolaa ja pippuria
 • täysjyvä- tai gluteenitonta spagettia ja vegaanista pestoa
 1. Silppua sipulit ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
 2. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljyssä hetki. Mausta balsamiviinietikalla.
 3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska, linssit ja kasvisliemikuutio sekä basilika ja tomaattipyre.
 4. Laita spagetti kiehumaan.
 5. Keitä kastiketta keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä (mutta säilyttävät vielä muotonsa!). Lisää kattilaan keittämisen aikana vettä tarvittaessa (noin 2-3 dl).
 6. Lisää kattilaan lopuksi kesäkurpitsaraaste sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
 7. Pyöräytä spagetti vegaanisessa pestossa ja tarjoa kastikkeen kanssa.

P.S. Jos haluat kastikkeesta kermaisemman, lorauta joukkoon purkillinen kaurakermaa. Nams!

28 vastausta kirjoitukseen “Nopea kesäkurpitsa-linssispagetti

 1. Mä teen samantapaista aika usein, yleensä lisään suolan kanssa freesattuja munakoisokuutioita ja toisinaan palsternakkaraastetta, jonka makeus sopii yllättävän hyvin tomaatin kanssa. Sit keko rucolaa tai babypinaattia lisukkeeksi, ihanan kotoisaa!

  1. Palsternakka tomaattikastikkeessa kuulostaa jännältä! Mä en hirveästi välitä palsternakasta, mutta tota vois kyllä kokeilla. Kiitos vinkistä!

 2. Hei, oon ihan hämmennyksissä kaiken maailman viinietikoiden kanssa. Niitä tuntuu olevan tosi monenlaisia ja oon nyt törmäillyt niihin useissa ohjeissa. En kuitenkaan haluaisi kaappiini valtavaa etikkakokoelmaa, sillä ei niille kuitenkaan niin paljoa käyttöä mun opiskelijakeittiössä löydy. Siispä kysyisin sulta, että mitä niistä mun kannattaisi hankkia? Ja mitä eroa on balsamiviinietikalla ja muilla viinietikoilla? Auta hämmentynyttä! : D

  1. Mä tykkään balsmiviinietikasta eniten, ja se on ihan ehdotonta kamaa just tomaattikastikkeissa. Mä itse asiassa käytän sitä aina kun paistan sipulia, ja myös sipulia ja herkkusieniä paistaessa toimii loistavasti! Balsamiviinietikassa on ihan omanlaisensa maku, ei sitä oikein voi edes verrata muihin viinietikoihin.

   Muuten ehkä pärjää sillä ja omenaviinietikalla. Se on sellainen perusetikka joka sopii melkein mihin vaan, mihin tarvitaan vähän hapokkuutta.

 3. Hei: Jos haluan käyttää juustoa, niin minkälainen käy vegaanille? Saakohan mistään pizzeriasta sellaista pizzaa, joka olisi kuorrutettu sellaisella vai onko se silloin vaan tehtävä itse! Mitä mieltä olet soija hampurilaisista? Kiitos vastauksesta etukäteen.

  1. Tavallisista ruokakaupoista saa Cheezly -merkkisiä soijajuustoja, joista just toi Mozzarella on parasta pizzan päällä. Muitakin vegejuustoja kyllä löytyy ainakin erikoisliikkeistä.

   Pizzerioista ei ikävä kyllä juurikaan taida saada vegaanista juustoa pizzan päälle, mutta Helsingissä on ainakin tämä paikka, josta kuulemma sellainen järjestyy.

   Mitä mieltä olen soijahampurilaisista? En nyt oikein tiedä mitä tarkoitat tällä kysymyksellä – soijahampurilainenhan voi olla ihan mitä vaan, kun soijaakin on niin monessa muodossa. Mutta hyvin tehty kasvisburgeri on aina hyvä juttu :)

 4. Kiitos Elina mahtavasta blogista! Blogisi ratkaisee usein meidän perheen ”mitä tänään syötäisiin” -mietinnät.

  Minä olen ratkaissut pizzeria-asian niin, että vien pizzeriaan oman raastetun soijajuuston mukanani. Toistaiseksi tämä on onnistunut aina, kun pizzanhimo on yltynyt ylitsepääsemättömäksi. Uuteen paikkaan kannattaa tietenkin soittaa etukäteen.

  1. Kiva kuulla! :)

   Mulla ei kyllä ehkä riittäisi pokkaa viedä omaa juustoa ravintolaan, mutta ehdottomasti kannatettava idea! Joissain paikoissa voidaan kyllä kieltäytyä hygieniasyihin vedoten, mutta jos oma lähipizzeria suostuu laittamaan omat juustot päällisiksi, niin sehän on ihan mahtavaa! Täytyy tunnustaa, että en ole itse käynyt pizzeriassa sen jälkeen kun ryhdyin vegaaniksi 11 vuotta sitten. Itse tehty pizza on sitä paitsi paljon parempaa :)

 5. Blogisi uusi ulkoasu on hyvin ruma nykyään, muistuttaa ihan mobiilisivustoa. En pidä blogistasi enää ollenkaan :(

   1. Mun mielestä tää on kivan näkönen. Ja on tosi järkevästi järjestelty kaikki jutut :) ja eiköhän enemmän kiinnitä huomiota herkullisiin resepteihin kuin blogin ulkonäköön.;)

    1. Kiitos! Ja siis eihän tämä nyt ole ulkoasultaan eikä varsinkaan käytettävyydeltään edes muuttunut niin paljon. Lähinnä vaan jotain värejä ja sen sellaisia säädetty edellisestä versiosta…

  1. Jotenkin ajattelisi että ruokablogissa pääosassa olisi reseptit, jossain määrin kuvituksetkin. Mutta ainakaan minä en voisi pysyä pois tältä sivustolta, koska tämä on luottosivusto aina kun pitää tehdä jotain vegaanista, eli aika usein kun on vegaani talossa :). En ole uhrannut ajatustakaan sivujen ulkonäölle, tärkeintä on että resepti löytyy suuremmin etsimättä ja sivusto on selkeä. Olen oikein tyytyväinen niin kirjoihin kuin näihin sivuihinkin. Suurkiitokset vegaaninuoren äidiltä! Neljäs vuosi vegaaniruoan parissa ja monta herkkuhetkeä koettuna näiden sivujen kanssa!

 6. Oi, oi. Kommentoin johonkin vanhaan maapähkinävoijuttuun äsken, ja kyllä nappaa blogi muutenkin.. Lakto-ovo-vegetaristillekin meinaan uppois nää kaikki, mitä tossa reseptejä selailin :)

 7. Tosi hyvää! Linssit sopii hienosti tomaattikastikkeeseen. Tehtiin vähäsuolaisena ja maistui myös meidän 1-vuotiaalle. Olin pari tuntia pois kotoa ja nyt kun tulin takaisin niin ihana tomaattikastikkeen tuoksu leijailee asunnossa… mmm.

  1. Sitä oli aina ennen ainakin Turun Kuudes Maku -kaupassa, mutta nyt en oo nähnyt sitä vähään aikaan. Ostin kyllä juuri Suman vihreää pestoa, ja sekin oli kyllä tosi hyvää :)

 8. Tämä on yksi parhaista, ehdottomasti! Kiitos Elina kun jaat kaikki upeat luomuksesi meidän kanssamme. Mukavaa syksyä!

 9. Tää on yksi mun suosikkiresepteistä! Tein tätä pitkästä aikaa ja on tämä vaan niiiiiiin hyvää. Kiitos Elina ihanasta ja maistuvasta ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights