Parhaat pannukakut

Olen tyytyväisenä tehnyt vuosikaudet amerikkalaisia pannukakkuja vain jättämällä kanamunan pois ohjeesta. Ostin kuitenkin taannoin kokeilumielessä kotiin paketillisen No Eggiä, ja tein sen avulla uudenvuodenpäivänä parhaat pannukakut ikinä!

pannarit

No Egg ei suinkaan ole mikään uusi keksintö, mutta olen nämä pian 11 vegaanivuottani viettänyt siinä uskossa, etten tarvitse kyseistä tuotetta mihinkään. Noh, hyvä että tuli kuitenkin vihdoin kokeiltua ;) No eggiä käyttämällä pannukakuista tuli juuri sopivan kiinteitä ja aavistuksen sitkeitä, kuten kananmunaa sisältävät pannukakut. Täytyypä testata sitä muissakin leivonnaisissa! No Eggiä voi ostaa esimerkiksi hyvinvarustetuista ruokakaupoista, luontaistuoteliikkeistä ja Punnitse&Säästästä. Oman pakettini ostin Vegekaupasta.

Kermavaahtona käytin Soyatoo!:n kookosvispiä, mutta tavallisista ruokakaupoissa myytävä Alpron airy&creamy käy myös mainiosti! Tuo kookosvispi oli kyllä hyvää, joskin sitä saa helposti tehtyä itsekin.

Vegaanin parhaat pannukakut

noin neljälle

Taikina:
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 tl No Eggiä
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 2 rkl sokeria
 • 5 dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
 • 1 rkl öljyä
 • margariinia paistamiseen
Lisäksi:
 • vegaanista kermavaahtoa
 • marjoja
 1. Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, no egg, leivinjauhe, suola ja sokeri.
 2. Lisää soijamaito ja öljy ja vatkaa taikina tasaiseksi vispilällä. Anna turvota 15-30 minuuttia.
 3. Paista pannukakut lettupannulla keskilämmöllä. Pannukakut on valmiita käännettäväksi, kun pinta on lähes kokonaan hyytynyt.
 4. Tarjoa pannukakut kermavaahdon ja marjojen kera.

18 vastausta kirjoitukseen “Parhaat pannukakut

 1. Jee! Sun uusi blogisi ”Keppiä ja porkkanaa” on just mulle. Tulin nimittäin juuri etsiskelemään vegaanin painonhallinta -juttuasi, taas kerran.

  Mulle myös toi liikunta on ollut se ongelma ja vähän ruokakin… Mutta nyt olen tajunnut että jaksaakseen ja voidakseen hyvin ihminen tarvitsee molempia tasapainoisesti, ja että elämantapamuutoksia ei tehdä suurieleisesti vaan elämäntapa muuttuu vähitellen omaksumalla hyvinvoinnilleen myönteisiä asioita.

  Kiitos uudesta blogista, odotan innolla jatkoa!

 2. Mukava kuulla noegg-kokemus! En ole minäkään sitä koskaan kokeillut. Pakkaus on aika iso ja kallis, niin en ole viitsinyt testata, jos ei sitten toimikaan. Toisaalta en oikein tiedä, mihin sitä tarvisi, kun ilmankin on pärjännyt. Mutta odotan innolla jatkokokeiluitasi! Ehkäpä uskallan nyt ostaa sitä.

 3. Mä käytän myös No Eggiä pannukakkuihin, tulee parempia kuin jättäisi vain kananmunan pois. Olen kokeillut sitä myös muuhun leivontaan, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta. Yritin kerran hyydyttää sillä piirakan täytettä, mutta ei toiminut siinäkään ja siitä jäi jauhoinen maku. En muistaakseni ole keksinyt sille muuta käyttöä kun näihin pannukakkuihin.

 4. Mä vaan, hyvä jos tulee tarpeeseen :) Tervetuloa lueskelemaan toisellekin tontille!

  sk, veikkaan, että ainakin perinteinen suomalainen pannari onnistuisi hyvin tän kanssa (joskin sekin onnistuu ilmankin…)

  Jia, suhtauduin kyllä melkoisen epäilevästi esimerkiksi pakkauksen kyljestä löytyvään marenkiohjeeseen. Ei voi mitenkään onnistua!

 5. Hei, kantsii kokeilla La Dolce Vegan- keittokirjan Banaanipannukakkuja jos tykkää jenkkilettusista! Resepti menee suurinpiirtein näin reilu3,5dl vehnäjauhoja, hitunen suolaa, 1,5tl leivinjauhetta, 2,4dl kasvismaitoa,vähä alle 0,5dl öljyä,1 banaani, vähä alle 0,5dl sokeria. Sekoita kuivat aineet keskenään ja soseuta banaani sekä muut ainekset sauvasekoittimella. Sitten vaan varovasti yhdistää märätaineet kuiviin ja avot paistamaan. Itse olen yleensä laittanut mustikoita suoraan pakkasesta pannukakkujen päälle kun olen paistanut ensimmäistä puolta pannulla.

 6. Kannattaa varmaan ostaa varastoon, kuulin juuri että Orgran lopettaa toimintansa… Tiedätkö, onko muita vegaanisia kananmunankorvikkeita olemassa? Harmittaa, kun itsekin vasta äsken tutustuin tähän tuotteeseen :(

  1. Ilena, ihan totta?! Kyllähän noista pannukakuista tulee aivan hyviä ilman kananmunankorvikettakin. Voisi kokeilla ensi kerralla, mitä syntyy ihan vain lisäämällä perunajauhoja taikinan joukkoon. Sellaiseenkin kananmunankorvikkeeseen olen törmännyt kuin Ener-G Egg.

 7. Ok, täytyy pitää silmät auki:) Joo näin taitaa olla, olen töissä marketissa ja satuin bongaamaan tiedotteen, missä poistuvien tuotteiden joukossa oli juurikin tuo Orgranin No Egg. Vieressä luki ”Syy: tuottaja lopettaa toimintansa” :( Tosin tollasia tuotteita voi löytää vielä puolikin vuotta kaupan hyllystä, mikäli toimittajilla on jonkun verran varastoa..

  1. Oon yrittänyt vähän googletella, mutta en oo löytänyt mitään tietoa firman mahdollisesta lopettamisesta. Voisko olla kyse siitä, että joku suomalainen maahantuoja lopettaa tuomasta sitä tänne?

 8. Olen saanut tuolla munankorvikkeella oikein makoisia ja rapsakoita marenkeja, kannattaa kokeilla!

  1. Ihan oikeasti?! Se kuulosti pakkauksen ohjeiden perusteella aikas epäilyttävältä (vaikka kuva kyllä näytti hyvältä), mutta pakko varmaan testata jos se kerran toimii!

 9. Kiitos tästäkin pannukakku-ohjeesta. Sun aiempi pannari-ohje on meillä säännöllisessä käytössä, myös pinaattipannari-muodossa (lapset rakastaa sitä ja äiti pääsee helpommalla kuin pinaattilettujen kanssa ;)!
  Mulla on ollut No egg käytössä jo jonkin aikaa muna-allergian takia. Käytän sitä munan korvikkeena, jos ohjeessa on 1 tai max 2 munaa, jos on enemmän etsin jonkun muun ohjeen. Mulla on onnistunut ihan hyvin piirakan täytteen hyydyttäminenkin, siis taas kun ohjeessa oli vain 1 muna. Yleensä sekoitan jauheen veteen, että taikinaan tulee sitten munankaltaista nestettäkin.
  Pakkauksen suomenkielisissä tarroissa on muuten tullut pieni (?) käännösvirhe: suomeksi käsketään sekoittamaan 1 tl jauhetta 2 tl vettä, mutta enkuksi tarran alla puhutaankin 2 rkl vedestä. Sama virhe on näköjään myös Orgranin suomenkielisillä nettisivuilla.

  1. Hmm…Onko sulla joku erityinen syy, miksi haluaisit tehdä nämä uunissa? Jos välttelet rasvaa, niin nämä paistuvat kyllä ilman rasvaakin teflonpäällysteisellä lettupannulla.

   Chocochilistä löytyy kyllä myös perinteisen suomalaisen uunissa paistettavan pannukakun ohje :) https://chocochili.net/2009/04/pannukakku/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights