Pitapizzat

Kuten huomaatte, täällä on aloitettu uusi vuosi terveellisesti ja kevyesti pannukakkujen ja pizzan voimin! Pizzanhimo yltyy joskus niin sietämättömäksi, ettei ole aikaa edes tehdä taikinaa. Pitaleivistä syntyy kivoja pikkupizzoja pahimpaan nälkään!

pitapizzat

Pizzojen täytteet voi valita omien mieltymysten ja jääkaapin sen hetkisen sisällön mukaan, mutta suosittelen kuitenkin hankkimaan näitä varten ainakin vegaanista pestoa ja Cheezlyn mozzarellaa, jos niitä ei ole aina kaapissa. Vegaanista pestoa muuten saa nykyään ihan tavallisista K-kaupoistakin (Pirkka arrabbiata), mutta ne erikoisliikkeissä myytävät on kyllä vielä paremman makuisia. Minulla on melkein aina kaapissa Zestin vegaanista pestoa, nams!

Cheezly sulaa parhaiten, kun sen laittaa pizzan päälle paksuina viipaleina, ei raasteena.

Pitapizzat

 • pitaleipiä
 • vegaanista pestoa
 • savutofua, vegaanista salamia tai muuta vastaavaa
 • paprikaa/punasipulia/herkkusieniä jne.
 • oreganoa
 • Cheezly mozzarellaa
 1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (mieluiten ylälämmölle).
 2. Leikkaa pitaleivät halki. Levitä leivänpuolikkaille 1 rkl pestoa per puolikas. Levitä täytteet päälle.
 3. Paista pizzoja uunin ylimmällä tasolla noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Pitaleipä ei tietenkään korvaa kunnollista alusta asti itse tehtyä pizzapohjaa, mutta yllättävän hyvä siitä tuli kuitenkin! Toimii loistavasti niin vierastarjottavana kuin arjen kiireessä. Pitaleipiä saa muuten kaupasta myös täysjyväversiona, jos haluaa tästä astetta terveellisemmän.

6 vastausta kirjoitukseen “Pitapizzat

 1. Fairly Frivolous, kiitos samoin! Hauska haaste! Täytyy ehdottomasti ottaa osaa.

  Tanja, ihan tavallisista ruokakaupoista. Citymarketeista pitäisi löytyä varmasti, ja Turussa ainakin joistain S-marketeista ja K-Supermarkeistakin sitä löytyy. Cheezlyn Edam käy toki myös, mutta mä tykkään tosta Mozzarellasta enemmän.

 2. Hei, mistä hankit tuota Zestin pestoa? :>

  Google ei ainakaan löytänyt minulle suomalaisia erikoisliikkeitä, jotka myyvät kyseistä merkkiä joten onko ainut mahdollisuus tilata sitten Briteistä?

  1. Turussa sitä saa ainakin Kuudes Maku -kaupasta, ja Vegetukussakin sitä on aika usein. Meridianin vegaanista pestoa taitaa saada vähän useammista paikoista (muistaakseni ainakin Ruohonjuuri ja P&S, mutta se ei ole aivan yhtä hyvää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights