Cocojito

Meillä vietettiin eilen vappua ihan kotosalla, mutta kilisteltiin kuitenkin drinkit. Mikä olisikaan parempi tapa toivottaa kesä tervetulleeksi kuin yhdistelmä minttua, limeä ja kookosta?

cocojito1

Tuleeko kenellekään muulle ikinä ahdistus siitä, että pöydällä notkuu liikaa hyviä kirjoja ja lehtiä, mutta niitä ei ehdi lukea? Annoin itselleni luvan ostaa pari uutta keittokirjaa, koska siivosin juuri kasan vanhoja vaihtoon. Nyt keittiön pöydällä odottelee Keittiökameleontti -blogista tutun Outin ihana Raakaruoka-aika, Artisan Vegan Cheese sekä Judita Wignallin Raw & Simple. Uusin Mondon Ruoka & Matkakin on vielä lukematta!

Raw & Simpleä ehdin kuitenkin selailla jo sen verran, että nappasin sieltä oitis käyttöön tämän drinkkireseptin. Raakaruokakirjassa resepti on tietenkin ilman alkoholia, mutta minä lorautin joukkoon vielä vaaleaa rommia. En mitannut käyttämäni agavesiirapin määrää, mutta mielestäni tästä tuli oikein onnistunutta, kun juoma oli vielä vähän kirpsakkaa (normaali mojito sen sijaan kuuluu olla niin makeaa, että taju lähtee). Pieni kirpeys sopi hyvin rasvaisen kookoksen kanssa, mutta makeutusta voi laittaa juuri sen verran kuin itse haluaa :)

Cocojito

(alkuperäinen resepti Judita Wignall: Raw & Simple)

kahdelle tai kolmelle

  • 3 limen mehu
  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • noin 30 jääpalaa
  • pari kourallista mintun lehtiä
  • agavesiirappia
  • vaaleaa rommia 
  1. Surauta limen mehu, kookosmaito, jääpalat ja minttu sekaisin blenderissä. 
  2. Lisää agavesiirappia ja rommia maun mukaan.

P.S. Minulla on takataskussa jemmassa vielä toinenkin kookosmojiton resepti. Palaan asiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights