Soija-salaattitacot

Chocochilin ensimmäinen yhteistyökampanja Blogiringin kanssa on täällä! Pääsin mukaan kokkailemaan Soyappétit -soijatuotteista, joista syntyi ihania salaattitacoja.

soija-salaattitacot

Kuivat soijatuotteet ovat vakiokamaa keittiössäni. Ruokakaapista löytyy aina vähintään soijarouhetta ja -suikaleita, joilla on pelastettu monta kiireistä arkipäivää. Salaattitacot ovat meillä uusi arkiruokasuosikki – erityisesti jos ne tekee soijahiutaleista, koko aterian valmistamiseen ei kulu kuin korkeintaan 10 minuuttia!

Soija-salaattitacot

kahdelle

 • 4 dl Soyappétit -soijahiutaleita
 • 0,25 dl soijakastiketta
 • 1 dl vettä
 • 1 tl nestesavua
 • 1 sipuli
 • 1 punainen paprika
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • chilijauhetta maun mukaan
 • 1 dl maissia
 • chiliä maun mukaan
 • salaatinlehtiä (esim. metropolitan- tai keräsalaattia)
 1. Yhdistä soijakastike, vesi, ja nestesavu. Sekoita soijahiutaleet joukkoon ja anna nesteen imeytyä.
 2. Silppua sipuli ja kuutioi paprika.
 3. Kuumenna paistinpannun pohjalla öljy. Lisää mausteet ja kuullota, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pannulle sipulikuutiot ja kuullota pari minuuttia.
 4. Lisää soijahiutaleet ja jatka paistamista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle vielä paprikapalat ja paista, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Lisää lopuksi maissi ja kuumenna. Tarkista suolan määrä.
 5. Anna jäähtyä hetken ja lusikoi seos salaatinlehtien päälle.

Tuore, silputtu korianteri on mainio lisä tähän reseptiin. Lisää se hiukan jäähtyneen soija-vihannesseoksen joukkoon tai valmiiden tacojen päälle.

soijahiutaleet

Muistatteko muuten vielä muutaman vuoden takaisen vegepekoni -hittireseptin? Sekin syntyy soijahiutaleista. Soijahiutaleet toimivat loistavasti myös omatekoisissa myslisekoituksissa tuomassa joukkoon ekstraproteiinia.

Blogirinki Reseptin tarjoaa Soyappétit.

12 vastausta kirjoitukseen “Soija-salaattitacot

 1. Olen vasta todella vähän käyttänyt soijarouheita. Miten kuvaisilit rouheen ja hiutaleen eroa käytännössä?… Onko se vain suuntuntumassa vai valmistuuko/marinoituuko toinen nopeammin? Voisiko resepteissä hiutaleen korvata sujuvasti rouheella?

  1. Käytännössä ero on lähinnä suutuntumassa, ja hiutaleet kyllä imevät itseensä vielä paremmin makuja kuin soijarouhe. Rouheesta tulee helposti myös sellaista mössöä paistettaessa, mutta hiutaleet pitävät muotonsa. Tän tyyppisiin resepteihin voi kyllä aivan hyvin käyttää myös rouhetta.

 2. Tulipa tosi hyvään saumaan tämä ohje, koska ostin eilen Cosmopolitan-salaattia kun tuli vastaan kaupassa, enkä ollut vielä päättänyt, mitä täytettä teen ”tacoilleni”. Huomenna menee siis kokeiluun!

 3. Testasin, mutta mulla oli vaan soijarouhetta ja laitoin sitä varmaan liikaa. Jäi vähän mauttomaksi. Keksin sitten heittää sekaan oluthiivahiutaleita ja tuli tosi hyvää! Cosmopolitan-salaatti oli kyllä pettymys. Se oli ihan liian pehmeää tähän tarkoitukseen. Mutta saatiin kuitenkin koko pannullinen syötyä (:

  1. Se soijarouhe tosiaan vaatii vähän enemmän maustamista kuin nuo hiutaleet, kuten tossa ylemmässä kommentissa mainitsinkin. Mutta hyvä että sait tilanteen korjattua :)

   Olikohan siinä sun salaatissa joku vika? Se cosmopolitanhan on sellaista tosi rapeaa ja jämäkkää.

 4. Mä oon tehny soijahiutaleista sellasta tonnikalamaista pizzatäytettä, kun jotain ei-dominoivaa proteiinia olen kaivannut. Pannulla vaan öljyä, vettä, soijakastiketta ja paprikajauhetta, ehkä currya tai juustokuminaakin. Tulee ihan hyvää tai tosi hyvää, riippuen siitä miten hyvin maustaa.

 5. Polentaohjetta tulin etsimään täältä, varmasti löytyis vegaaninen polentan teko-ohje ulkomaalaisilta sivuilta, mutta ootko harkinnu jos sellaisen tänne väsäisit? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights