Metsämansikoita ja suklaavaahtoa

Kävin viikonloppuna  vanhempien luona ja samalla keräämässä metsämansikoita. En raaskinut piilottaa näitä herkkuja piirakkaan, joten tein mansikoiden kaveriksi suklaavaahtoa. Nam!

metsamansikoitajasuklaavaahtoa

Rakastan kaikkia luonnonmarjoja, mutta metsämansikat vetävät kyllä pisimmän korren, mitä tulee makuun. Miten joku niin pieni voikin maistua ja tuoksua niin hyvältä? Piilotin näitä herkkuja rasiallisen myös pakastimen perukoille, jotta voin kaivaa sieltä palan kesää keskellä ankeinta talvea.

metsamansikat

Metsämansikoita ja suklaavaahtoa

kahdelle

 • 1/2 prk Alpro Airy & Creamy soijavispikermaa
 • 50 g tummaa suklaata
 • 2 dl metsämansikoita
 1. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Sulata suklaa mikrossa ja vaahdota se kerman joukkoon.
 2. Kokoa jälkkäri laseihin. Halutessasi voit koristella annokset suklaalastuilla.
 3. Nauti.

metsamansikoitajasuklaavaahtoa2

 

3 vastausta kirjoitukseen “Metsämansikoita ja suklaavaahtoa

 1. Moi Elina! Tykkään NIIN tällasista ohjeista, kiitos kovasti! Meillä ollaan kasvispainotteisia sekasyöjiä, pyrkimys siinäkin tosin eettiseen ja ekologiseen näkökulmaan, ja tämäkin ohje on juuri sellainen, mistä näkee, että pienellä muutoksella menet sekasyömisestä vegesyömiseen, ilman että ruoan maku saati laatu mitenkään kärsii. Eli senkun vaihdat vispikerman AlproSoijaan, ja se on siinä. Monesta muusta blogistakin saa sellaisen kuvan, että vegaaninen tai kasvissyöminen on kauhean monimutkaista ja työlästä, mutta eihän sen oikeasti tarvitse olla niin. Kiitos kovasti, inspiroit edelleen!

  1. Ihana kuulla, Sirpa! Kasviskokkailu ei tosiaan ole mitään rakettitiedettä – nykyään vegaanisia vaihtoehtoja on kaupoissa mielin määrin, eikä suurin osa kalpene ollenkaan eläintuotteiden rinnalla. Esimerkiksi mun nirso sekasyöjämies tykkää tästä Alpron kermavaahdosta enemmän kuin perinteisestä lehmäversiosta :)

   1. Hih, ihan pakko vielä jatkaa tähän: tuosta äskeisestä reipastuneena värkkäsin eilen mansikkakakun, ihan perinteisen mut vihdoin vain juurikin sen vispikerman tuohon Airy&Creamyyn. Vekaratkin lapioivat kaksin käsin kitusiinsa, mies kysäisi ainoastaan, että mikä tää mauste on tässä kermassa, tosi hyvä… :-D Jess!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights