Chorizo-perunasalaatti

Seitanchorizosta, uusista perunoista ja muutamasta muusta herkusta syntyy kesän paras salaatti!

chorizo-perunasalaatti1

Nyt on iskenyt ihan mieletön himo uusiin perunoihin. En oikeastaan talvella juurikaan syö perunoita, muuten kuin hyvin satunnaisesti perunamuussina tai jossain uuniruoissa. Eiväthän ne talvella maistu juuri miltään! Uudet perunat ovat kuitenkin sellaista herkkua, että niitä tekee mieli napostella tähän aikaan vuodesta vaikka sellaisenaan suoraan kattilasta.

Jos nyt perunat haluaa kuitenkin jatkojalostaa, on perunasalaatti ehdottomasti paras sijoituskohde uusille potuille. Tällä perunasalaatilla saa hurmattua paatuneemmatkin lihansyöjät – kokeilkaa vaikka :)

Vegaanin chorizo-perunasalaatti

Pääruuaksi noin neljälle, lisukkeeksi useammalle

 •  600-700 g uusia perunoita
 • 1 vegechorizo
 • 1 prk kidneypapuja
 • 3 kevätsipulia varsineen
 • 4 rkl kivettömiä tummia kalamataoliiveja
 • 0,5- 1 prk Pirkka Arrabbiata pestoa (tai muuta vegaanista punaista pestoa)
 • loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • suolaa
 • 1 ruukku basilikaa
 1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja pilko perunat. 
 2. Pilko chorizo, huuhtele pavut ja silppua sipuli.
 3. Laita kaikki aineet suureen kulhoon. Lisää pesto ja öljy ja sekoita. Mausta salaatti suolalla ja silppua joukkoon lopuksi tuore basilika.

chorizo-perunasalaatti2

20 vastausta kirjoitukseen “Chorizo-perunasalaatti

 1. Mistähän tuota chorizoa mahtaisi saada?

 2. Onko tämä herkku sellainen, jonka uskaltaisi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin?

  1. Juu, voi tehdä! Tai voi tehdä niinkin, että keittää pelkät perunat edellisenä päivänä. Basilika kannattaa silputa salaattiin vasta ennen tarjoilua, mutta muuten voi kyllä koko salaatinkin tehdä valmiiksi :)

 3. Pakko kommentoida ekaa kertaa tänne, kun jo jonkin aikaa olen blogiasi seuraillut. :) Itse olen sekasyöjä, mutta kasvispuolen juttuja tulee syötyä useampana päivänä viikossa ja blogistasi on muutama juttu jäänyt muhimaan tuonne korvien väliin odottamaan kokeilua.

  Mutta itse aiheeseen! Öljypohjaiset perunasalaatithan ovat ihan loistavaa ruokaa ja kesäruokaa parhaimmillaan. Pitää tosiaan kokeilla tuota arrabiatapestoa perunasalaattiinkin, pakko olla hyvää! Seitan jää omalla kohdalla väliin, kun vehnä ei sovi missään muodossa. Tofu voisi olla hyvää, soijanakeista kun en innostu.

  Omassa perheessäni perunoista tehdään usein kreikkalaista perunasalaattia, johon tulee oliiveja, punasipulia, kaprista, aurinkokuivattua tomaattia, paljon basilikaa ja kastikkeeksi vinaigrette. Toimii myös lämpimänä pyttipannuna, jolloin sekaan eksyy usein myös kesäkurpitsaa. :)

  1. Heippa Outi!

   Kiva kuulla, että Chocochilistä on inspiraatioksi myös sekasyöjän keittiöön :) Tämän salaatin voi tehdä myös pelkistä pavuista, jos vehnä ei käy. Tosin tuo chorizo tuo mukavasti mausteisuutta joukkoon, mutta pelkkä papusalaattikin on aina hyvää.

   Kiitos salaattivinkistä! Kreikkalainen perunasalaatti on varmasti herkkua.

 4. Ihan sairaan hyvännäköistä! Ja kiva kun on jotain proteiinipitoisempaakin mukana. Vatsa on vielä täynnä lounasperunasalaatista, mutta nyt alkoi tehdä taas mieli ;)

  Asiasta toiseen, ootko jo kuullut uudesta Chantico-raflasta, joka aukesi viime viikolla Turkuun Maariankadulle (Osuman/Bossiliinan entiseen liiketilaan)? Lähes minkä tahansa annoksen saa vegaanisena. En ole itse ehtinyt vielä testaamaan, mutta yksi vegaani-ystävä on käynyt testaamassa jo viisi annosta. Ruoka on kuulemma hyvää, ympäristö vähän keskeneräinen. Nettisivuja ei näyttänyt vielä olevan, mutta Facebook-ryhmä löytyi.

  1. Kiitos tästä ravintolavinkistä! Täytyypä käydä testaamassa pikapuolin.

   Oletko muuten käynyt Taco Nitossa? Mahtaakohan sieltä järjestyä mitään hyvää vegaanista purtavaa…

 5. Moikka! Tulipa tässä mieleen, että oletko koskaan tehnyt itse vegaanista makkaraa? Itseäni kiinnostaisi kovasti kokeilla, mutta en oikein tiedä mistä aloittaisin.

  1. Moikka Talvikki! Mulla on ollut se makkaranteko monesti mielessä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi paneutua asiaan. Pistän kyllä homman to do -listalle! :)

 6. Löytyi chorizopötkö kaapista, niin piti kokata tätä näin keskellä talveakin :) Huomasin muuten, että vegechorizoa myydään myös Stockalla!

 7. Seuraavaksi voisikin ideoida, miten tehdä itse se vegechorizokin…? :) Maun saanee helpohkosti kohdalleen, mutta se lihachorizon sitkeä koostumus voikin olla haastavampi. Liekö edes mahdollinen kotikonstein. En toki tiedä onko sitä tuossa teollisessakaan kasvisversiossa.

  1. Vegemakkaran tekeminen on ollut vuosikausia to do -listalla, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi ;) Ehkä tässä joskus lähitulevaisuudessa?

 8. Kiitos maukkaasta reseptistä! Tätä kokkailtiin meillä vappupöytään. Vähän vain harmittaa, etten lukenut peston ainesosaluetteloa kovin tarkkaan enkä tajunnut sen sisältävän noin reippaasti chiliä… Omalta osaltani tämän herkun maistelu jäi siksi noin viiteen haarukalliseen, sen jälkeen oli suu niin tulessa ettei voinut enää syödä enempää (perheen kaksivuotiaasta puhumattakaan). Olin laittanut salaattiin puoli purkkia pestoa ja jättänyt chorizot suosiolla pois (eipä niitä tosin olisi lähikaupasta löytynytkään).

  Makuja on toki monia – esimerkiksi tulisesta tykkäävä mieheni oli salaatista aivan haltioissaan – mutta tämä vain huomiona muille, jotka eivät pysty kovin tulista ruokaa syömään. :) Täytyy ensi kerralla kokeilla jollain miedommalla pestolla, koska muuten salaatti oli vallan mainiota.

  1. Arrabbiata on perinteisesti hiukan tulista. Minusta tuo pesto ei kyllä ole ollenkaan liian chilistä, yleensä lisään vielä vähän itse chiliä joukkoon :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights