Panko tofu & nektariinisalaatti

Panko -korppujauhoilla kuorrutetusta, rapeaksi paistetusta tofusta ja raikkaasta nektariinisalaatista syntyi ihana perjantailounas.

pankotofunektariinisalaatti

Oletko testannut japanilaisia panko-korppujauhoja? Niillä saa paistettaviin aivan erityisen rapean pinnan. Muutama vuosi sitten pankoa ei meinannut löytää Suomesta mistään, mutta nyt niitä näyttää löytyvän myös meidän lähikaupasta. Paras paikka pankon etsintään on hyllyt, joista löytyy sushintekotarvikkeita ja muita japanilaisia tai itämaisia elintarvikkeita.

Salaatinkastikkeena käytin tällä kertaa Tropicain kookosbalsamicoa. Arkisalaatteihin en yleensä edes lisää mitään kastiketta, mutta tuo balsamico on ihan loistavaa melkein minkä tahansa salaatin kanssa. Erityisen hyvin se sopi tähän salaattin kookosöljyssä paistetun tofun ja makean nektariinin kanssa.

Panko tofu & nektariinisalaatti

Tofu:

 • 250 g maustamatonta tofua
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • n. 0,75 dl vettä
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 0,5 tl suolaa
 • panko-korppujauhoja
 • kookosöljyä paistamiseen

Salaatti:

 • 2 nektariinia
 • tammenlehtisalaattia
 • rucolaa
 • kookosbalsamicoa
 1. Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa palat talouspaperilla. Yhdistä laakeassa astiassa vehnäjauho ja mausteet. Lisää vettä, kunnes seoksessa on paksuhko liisterimäinen koostumus. Laita panko toiseen laakeaan astiaan.
 2. Pyöritä tofuviipaleet ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten korppujauhoissa.
 3. Paista tofu kookosöljyssä paistinpannulla molemmin puolin kauniin väriseksi.
 4. Viipaloi nektrariinit ja kokoa salaatti lautasille. Pirskottele lopuksi päälle balsamico.

10 vastausta kirjoitukseen “Panko tofu & nektariinisalaatti

 1. Tuo Tropicalin vinegretti onkin suoraan taivaasta. Aivan mielettömän hyvää. Ja samat panko-havainnot olen tehnyt itsekin. Ihanan näköinen salaatti!

  1. No se on kyllä tosiaan ihan älyttömän hyvää! Rakastan kyllä ihan tavallistakin balsamicoa, mutta tuo kookosversio on vielä aavistuksen parempaa :)

 2. Dear Doc Elina,

  kun ollaan näin ihanan kuuloisen tofun äärellä niin on pakko kysyä sinulta apua pulmaani: meille on tulossa vieraita ensi viikolla, ja haluan tarjota tietysti jotain ihanaa vegaaniruokaa. Asiaa mutkistaa se, että pariskunnasta toinen tyyppi on ammattikokki ja soijalle allerginen – jotkut pähkinätkin taisivat olla nou nou. Tämä paitsi tietysti nostaa kynnystä (minua aina niin hermostuttaa tarjota ruokaa superkokeille) vaikeuttaa menua, bravuurini kun yleensä ovat varsin soija- pähkinäkeskeisiä. Mitä ihmettä siis pääruuaksi? Löytyisikö sinulta joku ässä hihasta?

  Nimim. Epätietoinen -79

  1. Aika paha! Veikkaisin kuitenkin, että ammattikokki osaa arvostaa myös ajatuksella tehtyä kotiruokaa. En minäkään floristina pahastu jos joku tuo kylään tullessaan kimpun itse keräämiään voikukkia – päinvastoin!

   Jos olisin itse samassa tilanteessa, lähtisin luultavasti seitanlinjalle. Jerk seitanilla ja avokadomajoneesilla täytetyt burgerit, kaveriksi nektariini-avokadosalsaa ja uunissa paistettuja bataattilohkoja. Miltäs kuulostaa?

 3. Ooh, kiitos! Avokadomajoneesi burgereilla ja salsalla kuulostaa ihan taivaalliselta! Seitanista olen aina onnistunut saamaan harvinaisen mautonta mutta onnekis on vielä aikaa harjoitella. Joo, uskon että kokkikin arvostaa sitä että joku muu tekee ruokaa – turhaahan se on ottaa siitä mitään paineita. Samalla logiikallahan ihmisiä voisi ujostuttaa antaa mulle kirjoja lahjaksi tai lainaan, kun olen kirjastonhoitaja!

  1. Tee vaikka vielä se jerk seitanin marinadi tuplana ja annat sen muhia siellä yön yli. Ei taatusti tule mautonta :)

 4. Kiitos vinkistä! Singaporessa söin joskus taivaallista deep fried chili ginger tofua, ja koska en ole oikein ikinä syttynyt tuolle uppopaistamiselle ja leivittämiselle, en ole koskaan yrittänyt samaa reseptiä kotona. Tällä reseptillä sain kuitenkin tehtyä helposti samanlaista herkkua lisäämällä tuoretta raastettua inkivääriä ennen pankojauheessa pyörittämistä. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla chiliäkin.

  1. Kiva kuulla, että toimi! :) Nämä voi tietenkin maustaa ihan millä tahansa, täytyypä itsekin testata ens kerralla tota inkivääri-chili -yhdistelmää!

 5. Ihana ohje, hain heti pankoa stokkalta. Saako tuota tropicain balsamicoa Suomesta? Vai pitääkö tilata netistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights