Mustaherukka-lehtikaalismoothie

Lehtikaali on suosikkiraaka-aineeni smoothieiden pohjaksi. Kotimaista lehtikaalia saa taas torilta, joten sitä on viime aikoina uponnut smoothieen jos toiseenkin. Tänään lehtikaalin kaveriksi päätyivät mustaherukat.

mustaherukkasmoothie

Tämä smoothie on oikea vitamiinipommi. Lehtikaalissa on runsaasti esimerkiksi beetakaroteenia, k- ja c-vitamiineja sekä kalsiumia. Mustaherukassa puolestaan on reippaasti kaliumia, rautaa ja c-vitamiinia. Ja tämä smoothie tietenkin maistuu myös hyvältä! Jos haluat smoothiesta vielä tukevamman, voit lisätä joukkoon esimerkiksi kuorittuja hampunsiemeniä.

Mustaherukka-lehtikaalismoothie

1-2 annosta

 • 3 dl mustaherukoita
 • 3 dl silputtua lehtikaalia
 • 1 pieni avomaankurkku
 • vettä ja jääpaloja
 1. Surauta aineet sekaisin tehosekoittimessa.
 2. Lisää vettä tarpeen mukaan.
 3. Lisää lopuksi jääpalat ja anna koneen käydä, kunnes jääpalat ovat murskaantuneet.

 

5 vastausta kirjoitukseen “Mustaherukka-lehtikaalismoothie

 1. Mustaherukka onkin varmasti sopivan kirpsakka kaveri lehtikaalille. Täytyypä kokeilla yhdistelmää, nyt kun lehtikaalini alkavat toipumaan kaalimatojen hyökkäyksestä. Etkö mitään makeutusta tuohon smoothieen kaivannut? Itse olen aikalailla makean ystävä ja mietiskelen omenamehupohjaa tai päärynää makeutukseksi.

  1. Olin itse asiassa aikeissa laittaa tähän omenaa joukkoon, mutta tämä ei sitä sitten kaivannutkaan! Torilta ostamani mustaherukat olivat yllättävän makeita ja tästä tuli juuri sopivan raikas smoothie. Itsehän en siis tätä(kään) smoothieta juonut, mutta ei tullut paremmalta puoliskoltakaan mitään mutinaa :)

 2. Lehtikaalia en ookaan tajunnut vielä lisätä smoothieen, vaikka ryystän viherpirtelöitä melkein joka aamu (esimerkiksi juuri nyt). Olen käyttänyt sitä vain sipseinä ja keitoissa. Eikö tuo tosiaan kaivannut mitään makeutusta, banaania/omenaa/päärynää? Jännää, pitää testata!

 3. Hmm, huomenna aamiaisella testaukseen :) Saapa nähdä uppoaako 5-vuotiaaseen, johon smootiet yleensä kyllä menee, mutta tää voi olla erilaista. Mielenkiintoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights