Mausteiset papupihvit ja paahdettu punajuuripyre

Perjantaina istahdimme pitkästä aikaa kotona saman pöydän ääreen syömään!

punajuuripyre-papupihvit

Minua ei oikein voi hyvällä tahdollakaan kutsua hyväksi emännäksi. Ruokabloggaajan ominaisuudessakin vähän hävettää myöntää, että aina kun meille tulee vieraita, meiltä ei löydy edes pakastimesta mitään tarjottavaa ja kahvikin on yleensä loppu. Enkä tietenkään muista tai ehdi käydä edes kaupassa ennen vieraiden tuloa.

Arkena kahden hengen taloudessa emännöinti ei luonnistu yhtään sen paremmin. Meidän kahden hengen perheessä eletään niin erilaisten päivärytmien mukaan, että meillä istahdetaan kotona saman pöydän ääreen syömään niin harvoin, etten edes kehtaa mainita! Koska olen ollut vielä tämän viikon lomalla, päätin, että jos sitä nyt edes kerran tekisi jotain kunnon ruokaa, jota voisimme syödä yhdessä. Pyysin miestä tulemaan töistä kotiin viinikaupan kautta ja ryhdyin itse hommiin. Perjantaina söimme siis papupihvejä ja paahdettua punajuuripyrettä sekä jälkkäriksi maapähkinävoi-omenapaistosta. Saman pöydän ääressä! Naureskelin miehen tullessa kotiin, että minusta tulisi varmasti ihan pätevä kotivaimo. Oli aika harvinainen näky, että olen essu päällä ja ruoka melkein valmiina odottamassa miestä töistä kotiin :D

Jos tätä samaa ruokaa tarjoaa vieraille, pääsee helpolla, kun ruoan esivalmistelee kunnolla ja jättää vain lämmittämisen h-hetkeen. Pihvit kypsennetään uunissa etukäteen ja paistetaan rapeiksi pannulla ennen syömistä ja punajuuripyreenkin voi vain lämmittää ennen tarjoamista. Korianterijogurtinkin voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan.

Mausteiset papu-quinoapihvit

noin 20 pientä pihviä

 • 1,5 dl quinoaa*
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 5 dl ruskeita papuja
 • 1-2 tuoretta punaista jalapenoa
 • 1,5 tl juustokuminansiemeniä
 • 1 tl korianterinsiemeniä
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
 • 0,5 tl kanelia
 • 1 rkl kasvisliemijauhetta
 • 2-3 rkl perunajauhoja
 1. Keitä quinoa paksuksi puuroksi suolalla maustetussa vedessä. Murskaa pavut esimerkiksi perunanuijalla (pieniä sattumia saa jäädä!). Silppua jalapenot ja sipulit. 
 2. Murskaa maustesiemenet morttelissa. Yhdistä keitetty quinoa ja muut aineet ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Anna massan jäähtyä, niin se on helpompi käsitellä.
 3. Jos pihvimassa tuntuu liian vetiseltä, voit lisätä joukkoon hiukan kaurahiutaleita tai vehnäjauhoja. Pyörittele pihvimassasta kostutetuin käsin 20 pyörykkää ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Litistä pyörykät ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Käännä pihvit paistamisen puolivälissä.
 4. Paista pihvit öljyssä paistinpannulla ennen tarjoamista.

Paahdettu punajuuri-inkivääripyre

2-3 annosta

 • 5 suurehkoa punajuurta
 • oliiviöljyä ja suolaa
 • 3 valkosipulinkynttä
 • noin 2×2 cm pala inkivääriä
 1. Kuori punajuuret ja lohko ne. Pyörittele lohkot oliiviöljyssä ja mausta suolaa. Laita ne paahtumaan 225 asteiseen uuniin.
 2. Kun punajuuret ovat hiukan pehmenneet, lisää pellille kuoritut kokonaiset valkosipulinkynnet ja jatka paahtamista, kunnes punajuuret ovat läpikotaisin pehmeitä.
 3. Soseuta punajuuret ja valkosipulit inkiväärin kanssa. Lisää oliiviöljyä (tai osa vettä), kunnes soseen koostumus on sopiva.
 4. Mausta suolalla.

Korianterijogurtti

 • 1 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro luomu)
 • kourallinen tuoretta korianteria
 • 0,5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
 • 1 tl sitruunamehua
 • suolaa
 1. Silppua korianteri.
 2. Sekoita aineet yhteen ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.

 

punajuuripyre-papupihvit2

Kokosin annokset lautaselle niin, että tarjosin korianterijogurtin erillisestä kiposta ja koristelin annokset vielä rucolalla ja saksanpähkinämuruilla. Hyvää oli! Pihvejä tulee ohjeesta enemmän kuin jaksettiin kahdestaan popsia yhdellä aterialla, mutta ne olivat varsin mainioita seuraavana päivänä ruisleipien välissä.

14 vastausta kirjoitukseen “Mausteiset papupihvit ja paahdettu punajuuripyre

 1. Huippureseptejä, kiitos <3 Etenkin tuo ennakkovalmistelu plus myöhemmin viimeistely sopii mulle, kun tuntuu ettei pitkälliseen ruoanlaittomeininkiin ainakaan arkisin ole oikein aikaa. Semmosta kysyn, että voiko pihvitaikinan perunajauhon korvata jollain, vai voiko sen ihan jättää pois? Vatsani ei tuu toimeen perunan kanssa sitten yhtään :)

  1. Jotain kuivaa sidosainetta pihvimassa todennäköisesti kaipaa, mutta tilalle voi ihan hyvin laittaa ihan mitä tahansa muita jauhoja (maissi, vehnä, kaura…) tai vaikka kaurahiutaleita.

 2. Nam! Vaikka pihveistä unohtoikin kaneli, kaikki maistui silti mainiolta! Aivan ihana resepti! Laitoin äitille sunnunutaiateriaksi ja sain vissin luvan laittaa uudestaan! :)

 3. Huippuhyviä pihvejä tuli! Vihdoin sain kokeiltua tätä talteen nappaamaani ohjetta :) Nautittiin pihveistä hampurilaisten tapaan vaalean Reissumiehen välissä, joten aika monta pihviä jäi ohjeesta vielä ylikin – voikohan näitä pakastaa?

 4. Kiitos hurjasti reseptistä, näistä tuli ihan supermaistuvia! Ohje on jo löytänyt paikkansa keittiömme vakiorepertuaarista, ja toimii kerrasta toiseen. Suurina mustapapufaneina olemme tehneet taikinan puoliksi musta- ja puoliksi kidneypavuista – voin lämpimästi suositella! :)

 5. En ymmärrä quinoasta mitään. Mulla tulee noista tosi tahmaisia pihvejä vaikka päältä rapeita ja mausteet kohdallaan. En voi uskoa että niiden kuuluu olla koostumukseltaan tällaisia mitä minun keittiössäni luonnistuu :(

  1. Hmm… Onko mahdollista, että olet jättänyt puuron liian löysäksi? Se voi aiheuttaa ”tahmaisuutta”. Kokeile ensi kerralla niin, että keität puuron tosi tosi paksuksi ja vaikka tarvittaessa vielä valutat ylimääräisen nesteen pois siivilässä. Ja paistat pihvit rauhassa niin, että ehtivät kypsyä myös keskeltä.

 6. Kävisiköhän pihveihin pensaspavut ja ruusupavut, jos irrottaa pavut paloista?

  1. Kyllä varmasti! Koostumus tosin saattaa hieman muuttua, koska keitetyt kidneypavut ovat koostumukseltaan aika jauhoisia. Lisää tarvittaessa muita aineita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights