Punajuuripihvit

Punajuurista, suppilovahveroista ja kikherneistä tuli aikas hyviä pihvejä!

punajuuripihvit

Rahansäästämisprojekti on alkanut varsin mukavasti! Aloitin itse asiassa jo viikonloppuna, enkä ole vieläkään käynyt kertaakaan kaupassa. Kaapeista löytyy niin paljon kaikkea (ja mitä ihmeellisimpiä juttuja!), että elän varmasti tämän kuun ihan mainiosti ostamatta lähestulkoon mitään kuivatuotteita.

Keittelin alkuviikosta itse kikherneitä, ja lisäksi jääkaapista löytyi eilen punajuuria sekä vanhempien tuomia suppilovahveroita. Niistä syntyikin sitten pihvejä. Punajuuripihvit ovat kasvissyöjän klassikkoruokaa, ja ne syntyy halvoista perusaineista.

Punajuuripihvit

8 kpl

 • 300 g punajuuria
 • 1 sipuli
 • 3 dl suppilovahveroita silputtuna
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 3 dl keitettyjä kikherneitä
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 0,5 dl kaurahiutaleita
 • 0,5 dl korppujauhoja
 • suolaa ja mustapippuria
 1. Raasta punajuuri raastinraudan toiseksi hienoimmalla terällä. Silppua sipuli.
 2. Paista pannulla öljyssä sipulisilppu ja hienonnetut sienet. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
 3. Muussaa kikherneet (itse laitan kikherneet kulhoon ja survon ne morttelin survimella) rypsiöljyn kanssa.
 4. Yhdistä kulhossa kaikki aineet ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna pihvitaikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
 5. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, voit lisätä joukkoon vähän öljyä. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla molemmin kauniin värisiksi.
 6. Pihvit ovat hyviä ruisleipien välissä tai kylmän soijajogurttikastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Sain viime viikolla Silmusalaatilta pari näytepakettia, ja olenkin viime päivinä yllätys yllätys syönyt myös ituja. Olen erityisen ihastunut rouskuvaan silmusalaattiin, nam! Idutkin olisivat edullista kotona kasvatettavaa vihreää (ja salaatin korviketta erityisesti talvisin), mutta omat idunkasvatuspuuhani tyssäävät aina siihen, että en muista huuhdella niitä ituja ja ne kuivuvat purkkiinsa. Tähänkin ongelmaan olisi modernille ihmiselle ratkaisu, nimittäin iPhone -applikaatio, joka muistuttaa itujen huuhtelusta ;) Pitäisiköhän testata?

ituleipa

Kuvassa ruisleivän päällä on itse tehtyä linssilevitettä, Vianan savutofua (sixpack Vegekaupassa 19,90€!) ja ituja.

17 vastausta kirjoitukseen “Punajuuripihvit

 1. Oi, hyvältä kuulostaa! Olen tehnyt melko samanlaisia piffejä toisinaan Vihreän langan sivuilta löytyvällä reseptillä, johon tulee vielä timjamia ja rosmariinia, joka sopii niihin ihan hirmu hyvin, suosittelen kokeilemaan!

  Jos täällä saa puffata toisia reseptiarkistoja, niin tässä vielä suora linkki sinne: http://www.vihrealanka.fi/node/5263 Muuten ovat vegaanisia, mutta näihin tulee munia, jotka tosin on helppo korvata muutamalla ruokalusikallisella soijajauhoja, toimii hyvin, kokeiltu on!

  1. Monet yrtit sopii kyllä punajuuren kanssa mainiosti. Mausteiden kanssa saa ja kannattaa tietenkin muutenkin käyttää omaa mielikuvitustaan :)

   Soijajauho ei mun mielestä tämän tyyppisissä resepteissä tee pihvien koostumukselle juuri mitään. Tässäkin kaurahiutaleet ja korppujauhot pitävät pihvit ihan riittävän hyvin kasassa, jos nyt ei soijajauhoja satu olemaan kaapissa.

 2. Haa, just pohdiskelinkin, että mitä sitä kokkaisi punajuuresta ens viikonloppuna; tä kuulostaa oikein varteenotettavalta vaihtoehdolta! :) Kahtena viime viikonloppuna olen paistellut hirveässä punajuuri-himossa vaan ihan perinteisiä leivitettyjä punajuuripihvejä (jotka ovat ihan älyttömän hyviä nekin), mutta vaihtelu vois virkistää.

  Ja kun nyt melkein vuoden lueskelun jälkeen uskaltauduin vihdoinkin kommentoimaan ekan kerran niin täytyy samaan syssyyn kiittää loistavasta blogista! :) Sun resepteistä on ollut suunnaton apu ruvettuani viime joulukuussa kasvissyöjäksi; oon tähän mennessä testannut kymmeniä reseptejä (ja monen monta odottaa vielä testausta) eikä ole vielä yhtäkään huonoa reseptiä tullut vastaan.

 3. Vierailu täällä on ihana visuaalinen elämys joka kerta – kiitos ihanista kuvista ihanissa resepteissä!

  En ole kasvissyöjä, mutta ruoka on kasvispainotteista. Punajuuri on aivan ykkösraaka-aine, mutta nyt kun syksyllä on muutamia kertoja jynssännyt sitruunahapolla käsiä punajuuriruuan valmistamisen jäljiltä, jotteivät kädet olisi ihan irvokkaan näköiset asiakastapaamisissa, toivoisi sitä jotenkin jotakin valmista punajuuriraastetta kauppoihin :/ Voi että miten tämä kuulosti laiskalta näin ääneen sanottuna! :D

  1. Mä käsittelen punajuuret aina kumihanskat kädessä. Mulla on aina (kukkakauppatyön takia) kädet ihan rutikuivat, joten ne imaisee kyllä punajuuren värin aika tehokkaasti :D

 4. Kiitos ihanasta blogista! Täältä on tullut testattua resepti jos toinenkin ja olen niitä linkkaillut myös omaan blogiini (:

  Olen ollut kasvissyöjä 16 vuotta, mutta nyt siirtymässä enemmänkin vegaanin puolelle, kun munat ja maitotuotteet ovat käytännössä jääneet ruokavaliosta pois satunnaisia tapauksia lukuunottamatta.

  Jos ei satu löytymään suppilovahveroita, niin reseptin voi varmaan tehdä muuten sellaisenaan? Taidan joka tapauskessa testata!

  1. Kiva kuulla! :)

   Voi näitä pihvejä tietenkin tehdä myös ilman suppiksia, tosin silloin kannatta ehkä maustaa pihvit vähän vahvemmin vaikkapa yrteillä. Ja laittaa tilalle toinen sipuli.

 5. 3 suosikkiani yhdessä reseptissä – kiitos hyvästä ideasta!

  Teen ehkä pihvit vain punajuuresta ja kikherneistä – tuoreista suppilovahveroista tulee ihana kastike.

 6. Tämä ohje pystyi johonkin minkä luulin olevan mahdotonta, mun poikani pisteli nassuunsa sekä punajuurta, sieniä että ”papukkaa” ja kehui vieläpä hyväksi;-) Toisen pihvin kohdalla tajusi että siinä on punajuurta eikä se ollutkaan enää niin hyvää…

 7. Reseptin alussa voisi mainita, että kikherneitä pitää liottaa monta tuntia.

  1. Voi käyttää myös tölkkitavaraa, jos on kiire :) Kuivattuja papuja täytyy tosiaan liottaa yön yli ja keittääkin vielä tunti jos toinenkin, sen takia reseptissä lukee ”keitettyjä kikherneitä”. Ajattelin, että tämä on ihan yleistä tietoa, joten en vääntänyt rautalangasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights