Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

Aurinkoisen keskiviikon ihana lounas!

kukkakaali-kikhernesalaatti

Tutkiskelin eilen illalla Pinterestiin keräämääni salaattikansiota. Siitä inspiroituneena kokkasin tänään vapaapäivän kunniaksi lounaaksi lämmintä salaattia uunissa paahdetusta kukkakaalista ja kikherneistä. Tahinikastike kruunasi vielä koko komeuden. Nam!

Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

2-3 annosta

 • 1 pienehkö kukkakaali
 • 1 punasipuli
 • rypsiöljyä, suolaa ja pippuria
 • 1 tlk kikherneitä (tai vastaava määrä itse keitettyjä)
 • 1/4 tl juustokuminaa
 • rucolaa tai salaattisekoitusta

Tahinikastike:

 • 2 rkl tahinia
 • 0,5 tl sitruunamehua
 • 1/4 tl juustokuminaa
 • suolaa
 • vettä (noin 0,5 dl)
 1. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten se käy laittamalla kukkakaalin kanta leikkulautaa vasten ja leikkamalla kaali siivuiksi. Suurin osa kukinnoista irtoaa näin itsestään. 
 2. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi.
 3. Pyörittele kukkakaalit ja sipulit öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos uunipellille yhteen kerrokseen ja paista 225 asteisen uunin ylätasolla kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
 4. Huuhtele kikherneet. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää juustokumina ja kikherneet. Paista muutama minuutti. Yhdistä kikherneet sekä paahdetut kukkakaalit ja sipulit.
 5. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.
 6. Yhdistä salaatin aineet. Valuta päälle kastiketta. Syö salaatti lämpimänä.

Alkuperäinen resepti: The Right Recipe

kukkakaali1

kukkakaali2

P.S. Kaikkea kastiketta ei välttämättä saa uppoamaan salaatin joukkoon. Itse surautin loput kotitekoisen paputahnan sekaan. Toimii!

kukkakaali-kikhernesalaatti2

12 vastausta kirjoitukseen “Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

 1. Taas opin jotain uutta, helppoa ja yksinkertaista valmistaa ja vieläpä kukkakaalista. KIITOS! Jäin viimeksi koukkuun niihin uunijuureksiin ;) Uuden reseptin valmistusta odotellessa laitan hummusta ja punasipulihilloketta tattarinäkkärin päälle.

 2. Kiinnostaa hieman, onko jokin tietty syy, miksi käytät usein rypsiöljyä näissä herkkuruuissa?

  1. Miksi en käyttäisi? Paistamiseen (myös uunissa) on turha tuhlata mitään kalliita hyviä öljyjä. Säästän ne mielellään syötäväksi sellaisenaan esim. salaatin joukossa tai pirskottelen valmiin ruoan päälle.

   Ja eihän tämä nyt varsinaisesti ole mitään herkkuruokaa, vaan ihan tavallisen arkipäivän lounas :) Siihen käy edullisemmatkin raaka-aineet.

 3. Kokeilin reseptiä, mutta salaattina en oikein tykännyt siitä. En sekoittanut rucolaa kuin osaan, koska arvasin että ruokaa tulee niin paljon että jää yli. Seuraavana päivänä lämmitin kukkakaali-sipuli-kikherneosuuden mikrossa ja laitoin ketsuppia päälle, hyvää! Melkein kuin makaronilaatikkoa. Eli hyvä resepti oli kuitenkin kun kaikki tuli syötyä.

  1. Kukkakaalin ja kikherneiden kanssa ketsuppia?! No huh, meillä ei ehkä kulje makunystyrät ihan samoja ratoja :D

 4. Tässä just syön tätä ruokaa.. kastikkeen makuun on vaikea tottua? Onko tahini siis aina tehty paahdetuista seesaminsiemenistä? Tässä paistamisen maku tulee läpi ällöttävällä tavalla. Itse kukkakaali+kikherneosuus on kyllä ihan jees ja tuoresalaattisekoitus tekee vielä oman rapsakan tuntumansa tähän..Joku tökkii kuitenkin, ehkä just toi kastike?

  1. Tahini on ihanaa! Se on tosiaan aina tehty paahdetuista seesaminsiemenistä ja on todella voimakkaan makuista. En itsekään tykännyt tahinista kun sitä söin ensimmäisiä kertoja, mutta nykyään voisin vedellä sitä kaksin käsin. Suosittelen totuttelemaan seesaminsiementen makuun esimerkiksi halvan avulla. Siitä on helpompi siirtyä ”kovempiin aineisiin” ;)

 5. Tätä on nautiskeltu jo kolmatta päivää, ihan mahtavaa! Olen kokeillut jo monia muitakin reseptejäsi ja todennut, että kyllä on ruokien taso tässä keittiössä noussut ihan uudelle levelille, enää ei tuu juurikaan käytyä ulkona syömässä. Huomenna on testivuorossa kukkakaalimuusi ja papukroketit :)

  Tosta tahinista vielä, en itsekään pitänyt siitä ensimmäisellä kerralla, se oli aika mautonta ja tarttui kitalakeen. En muista merkkiä, mutta nyt toisella kerralla ostin Urtekramin luomutahinia ja tosiaan maku on ihan erilainen, muistuttaa vähän suolapähkinöitä, ja sitä voi tosiaan syödä ihan sellaisenaan.

 6. Kauankohan tuo tahinikastike säilyy jääkaapissa? En oikein aina ymmärrä mikä kaikki säilyvyyteen vaikuttaa.

  1. Kyllä se säilyy useita viikkoja. Säilyvyyteen voi itse vaikuttaa kotona esim sillä, että kaivelee tahinia purkista aina puhtaalla lusikalla ja pitää purkin kannen kiinni huolellisesti.

 7. Oi joi, olipa hyvää… ja nopeatekoista, kukkakaalit kypsähtivät uunissa hetkessä. Rucolan korvasin tuoreella pinaatilla, koska sitä sattui olemaan hollilla (kuten kaikkia muitakin aineksia, ei tarvinnut kauppaan asti raahautua.) Tahinikastiketta tulee varmasti kokeiltua muihinkin salaatteihin, ei ole käynyt mielessä, että tahinista saa noin nopeasti herkullisen kastikkeen. Olen käyttänyt tahinia lähinnä hummuksessa, jota teen usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights