Pienet omenapiirakat

Chocochili täyttää tänään 5 vuotta! Synttäreistä huolimatta ei tullut kakunleipomisfiilistä, mutta leivoin sen sijaan ihania pieniä omenapiirakoita.

pienet-omenapiirakat1

Viidessä vuodessa on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Alkuaikojen parista sadasta päiväkävijästä onkin yhtäkkiä tullut 2000. Viime kuussa Chocochilissä vieraili melkein 35 000 uniikkia kävijää, ja Facebookissakin on jo yli 3700 tykkääjää! Ja toki näihin viiteen vuoteen mahtuu myös yksi keittokirja, noin 500 julkaistua reseptiä ja tuhansia kommentteja.

Olen saanut viimeisen viiden vuoden aikana valtavan määrän kommentteja ja sähköposteja. Luen kyllä ihan jokaisen, vaikka en aina ehdi tai muista vastata kaikkiin! Erityisesti mieltä lämmittää aina, kun saan sekasyöjiltä kehuja ja palautetta, että vegaaniruoka onkin ollut yllättäen todella hyvää ja blogin ansiosta kasvisruoan osuus keittiössä on noussut huimasti. Ehkä kuitenkin kaikkein mieleenpainuvin viesti oli muutaman vuoden takaa. Sain kuulla, että blogini ansiosta eräs henkilö oli ryhtynyt vegaaniksi, laihduttanut 30 kiloa ja omien sanojensa mukaan ”saanut elämänsä takaisin” ja sen myötä parisuhteen ja perheen. Aikamoinen vaikutus yhdellä pienellä blogilla!

Mitäs sitten tapahtuu seuraavan viiden vuoden aikana? En tiedä, onneksi! Tarkoitus on kuitenkin jatkaa Chocochilin parissa entiseen malliin. Toivottavasti seuraavat viisi vuotta tuo mukanaan taas vähintään 500 uutta kiinnostavaa reseptiä, ja ehtiihän tuossa ajassa kirjoittaa myös keittokirjan (tai pari). Omissa haaveissani on se, että jossain vaiheessa olisi mahdollista keskittyä enemmän näihin ruokahommiin ja saada tästä(kin) työstä edes pientä korvausta. Miten se sitten tapahtuu, onkin aivan toinen juttu… Mutta joka tapauksessa, kiitos teille kaikille, että olette pysyneet kyydissä! Blogin kirjoittamisessa ei olisi mitään mieltä, jos täällä ei kävisi ketään, eikä kukaan jaksaisi kommentoida :)

Mutta sitten itse asiaan, eli herkkuihin! Nämä helpot omenapiirakat syntyvät torttutaikinasta muffinssipellillä. Piirakoiden pieni juju on pohjalle murusteltu halva, joka sopiikin omenan ja kanelin kanssa kuin nenä päähän. Näin joulun alla lienee hyvä tietää, että melkein kaikki kaupan valmiit torttu- ja lehtitaikinat ovat vegaanisia (voitaikina ei tietenkään). Listan vegaanisista valmistaikinoista löydät Vegaanituotteet.net -sivustolta!

Piirakoiden teosta ylijääneen taikinan voi kaulia ja leipaista niistä vaikka pari joulutorttua. Omenatäytettäkin jäi ainakin minulla hiukan yli, mutta sen mutustelin aamupalaksi maustamattoman soijajogurtin kanssa. Nam!

Pienet omenapiirakat

12 kpl

 • 6 kpl torttutaikinalevyjä
 • 3 omenaa
 • 1,5 rkl vegaanista margariinia (tai kookosöljyä)
 • 2 tl kanelia
 • 3 rkl fariinisokeria
 • 0,5 dl mantelilastuja
 • 60 g vaniljahalvaa
 • soijakermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
 1. Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan.
 2. Kuori omenat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Sulata margariini paistinpannussa ja lisää omenakuutiot, kaneli ja fariinisokeri. Paista muutama minuutti. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon mantelilastut.
 3. Leikkaa torttutaikinasta esim. lasin avulla 12 ympyrää ja kauli ne sen kokoisiksi, että taikina ulottuu muffinssipellin kolon yläreunaan asti. Laita taikinaympyrät muffinssipellin koloihin. Murustele pohjalle halvaa ja lusikoi päälle omenatäytettä.
 4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
 5. Tarjoa soijakermavaahdon tai (riisi)vaniljajäätelön kanssa.

P.S. Syntymäpäivälahjat voi osoittaa blogin sivupalkissa olevaan punaiseen lippaaseen, kiitos!

22 vastausta kirjoitukseen “Pienet omenapiirakat

 1. Onnea! Blogiasi on ollut (ja ON) ilo lukea ja katsella. Mielestäni esteettisin ruokablogi!

 2. Onnea 5-vuotiaalle!
  Oleta saanut mielettömiä kommentteja ja kiitoksia ihmisiltä matkan varrella – wow!

  Enpä muuten tiennyt, että kaupan torttu- ja lehtitaikinat ovat vegaanisisa. Hyvä tietää. Vaikka itse en olekkaan vegaani, niin huushollissamme pyritään syömään suhteellisen vähän eläinperäisiä tuotteita tai ainakin sitten ostamaan niitä luomuna :)

  1. Kiitos! Lukijoilta tulevat kommentit ja palaute on kyllä ehdottomasti parasta tässä hommassa :)

 3. Onnea 5-vuotiaalle menestyksestä ja kiitos omenaherkkureseptistä … samalla löytyi hieno käyttötarkoitus pitkään kaapissa pyörineelle halvalle ;)

  1. Kiitos! Meillä ei kyllä halva pääse unohtumaan jääkaappiin, se kun on hyvää ihan sellaisenaankin…

 4. Onnea viisivuotiaalle Elina:) Blogisi on hieman omaani nuorempi. Olen varmaan seurannut tätä blogiasi jo aika kauan..

 5. Paljon onnea 5-vuotiaalle :) Meidän perheen suosikkiruokablogi! Emme ihan vegaaneja ole, mutta kuitenkin laktovegejä… Ja ostamme mieluusti vegaanisia vaihtoehtoja kaupasta.

 6. En ihan tarkkaan tiedä, mikä on yhteisörahoituksen lainsäädännöllinen tila Suomessa tällä hetkellä, mutta suosittelisin tutustumaan asiaan.

  Blogisi antaa niin monelle ihmiselle niin paljon, että uskoisin rahoitusta löytyvän myös tuhansien lukijoiden joukosta. Tavalla tai toisella. Kirjahanke Mesenaattiin, jotain. Mietihän asiaa ja ota selvää mikäli et ole jo niin tehnyt. Mainos- tai affiliaterahoitteisuus tuskin on ainoa tapa.

  Ja kiitokset myös meidän perheen puolesta. Maa jonka luetuin ruokablogi on vegaaninen ei voi olla kaikki pielessä. :)

  1. Tuo Mesenaatti olikin mulle ihan uusi juttu, kiitos vinkistä!

   Kirjaprojekteista saa pientä lisätienestiä, mutta veikkaan, että oikeasti viimeeksikin kävi niin, että mulla meni enemmän rahaa sen tekemiseen, kun mitä siitä jäi käteen (jouduin olemaan töistä pois, että ehdin kirjoittaa, raaka-aineet jne).

   Eräs lukija ehdotti joskus myös lahjoitussysteemiä, mutta se on Suomessa aika monimutkaista enkä ole vielä saanut selvitettyä miten asian saisi käytännössä järkevästi hoidettua.

   Mietin asiaa! :)

 7. Syntymäpäiväonnittelut ja suurkiitos blogistasi – olen sen vastikään kuukausi sitten löytänyt, kun ensin lainasin kirjasi kirjastosta.
  Vegaaniruokavalio on minulle ihan uusi juttu. Blogissasi ja kirjassani on aivan huippuherkullisia ohjeita ja kuvia, jotka innostavat ruoanlaittoon. Aika monta ohjetta olen ehtinyt jo kokeilla pääruoista ja salaateista leipomuksiin. Erityisesti olen tykännyt shephard’s pie- sekä porkkana-linssikeiton ohjeesta. Viime viikonloppuna herkuttelimme kookos-limettipiirakalla. Siihen muuten sopi hyvin kyytipojaksi loraus vaahterasiirappia : )

  Minun oli ihan pakko tilata kirjasi. Tosin sitä sai vähän metsästää, kun oli monesta paikasta loppuunmyyty…

  terkuin Carita

  Ps. Ohjeet ovat hyviä siitäkin syystä, että sopivat suoraan perheemme maitoallergiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights