Aprikoosi-mantelitortut

Joulutortut saivat tällä kertaa sisuksiinsa itse keitettyä aprikoosimarmeladia ja mantelimassaa. Nam!

aprikoosi-mantelitortut

Mantelimassasta tulee uunissa ihanan makeaa ja tahmaista, ja se sopii täydellisesti itse keitetyn, kanelilla ja manteliliköörillä maustetun aprikoosimarmeladin kanssa. Tortuista taisi tulla melkoisen hyviä, koska meillä mies ei kuulemma tykkää mantelista, mutta puoli pellillistä torttuja oli kadonnut johonkin yön aikana ;)

Aprikoosimarmeladi on ihanaa kun siinä on sattumia, mutta jos haluat siitä sileää, voit lisätä hiukan vettä, keittää kauemmin ja soseuttaa hillon ennen kuin laitat sen jäähtymään.

Aprikoosi-mantelitortut

12 kpl

 • 6 kpl lehtitaikinalevyjä
 • 150 g mantelimassaa
 • tomusokeria tarjoiluun

Aprikoosimarmeladi

 • 200 g kuivattuja aprikooseja
 • 3-4 dl vettä
 • 1 dl hillo-marmeladisokeria
 • 1 kanelitanko
 • 0,25 dl amarettoa
 1. Laita mantelimassa jääkaappiin.
 2. Silppua kuivatut aprikoosit hienoksi. Laita kaikki aineet kattilaan (amarettoa lukuun ottamatta) ja keittele parikymmentä minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, poista kanelitanko ja lisää joukkoon amaretto. Anna hillon jäähtyä ja ota sillä välin lehtitaikinalevyt sulamaan.
 3. Leikkaa jääkaappikylmästä mantelimassapötköstä 12 viipaletta ja painele ne sormin hiukan litteämmäksi.
 4. Leikkaa torttutaikinasta 12 neliötä ja tee kulmiin viillot. Laita mantelimassa taikinaneliön keskelle ja lisää päälle marmeladia. Taita kulmat keskelle ja lisää päälle vielä pikkunokare marmeladia.
 5. Paista torttuja 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
 6. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

12 vastausta kirjoitukseen “Aprikoosi-mantelitortut

 1. Mitenkäs taas sattuikaan, juuri kun mietin jotain vaihtelua tähtitotuujen täytteeksi, niin tämäkin respti tuli kuin tilauksesta. Kiitos ihan oikeesti ja paljon ;)

 2. Uhkean näkösiä ovat! Suosittelen muuten kaulimaan valmiin lehtitaikinalevyn puolet pidemmäksi ja tekemään yhdestä levystä kolme torttua, tulee paljon kevyemmän olonen mutta silti sellanen kunnon torttu. Yhdestä levystä saa kyllä todistetusti ainakin 12 minitorttua, mutta toi pieni venytys tekee ihmeitä. Jos siis normitortut on jonkun muunkin mielestä vähän rasvasen ja raskaan olosia, varsinkin jos niitä ei (kaikkia) syö heti uunista.

  1. Mä kyllä jollain oudolla tavalla tykkään siitä taikinaisuudesta :) Ja toisaalta laitan kyllä täytettäkin aina niin paljon, että se pursuaa yli äyräiden…

 3. Heippa! Kuinka sitä pieni ihminen kaipaakaan tällaisia hetkiä, jolloin aivan liikuttuneena pupeltaa ja toteaa, että MINÄ ihan omin pikku käpälin sain aikaiseksi jotain näin hyvää… <3 Kiitos tästä elämyksestä =)

 4. Kiitos ohjeesta, nämä ovat kaikista parhaita joulutorttuja! Kaveriksi vaaleaa glögiä, nam… Hyvää joulua chocochiliin!

 5. Hei!

  En ole mikään hillomaisteri niin mietin seuraavaa:

  Säilyisiköhän tuo aprikoosihillo pari kolme viikkoa jääkaapissa, tai voisikohan sen pakastaa? Jos näitä leipoisi tässä joulun alla, ja aikaan, useampaan kertaan, niin pääsisi ns. helpommalla.. ;)

  Ihanaa että blogisi on olemassa – ensimmäistä vegaanijoulua kun vietän!

 6. Kiitos ihanasta ideasta! Kaupassa muistin mantelimassan ja arpoessa aprikoosien maistuvuutta kotiväelle, otin Meritalon suomalaista omenhilloa. Amarettoa ei tietenkään ollut maustekaapissa, joten siltäkin osin jouduin hieman soveltamaan… Maustoin hillon luomukanelilla ja vaniljatahnalla (organic vanilla bean paste). Hilloa laitoin aika paljon ja se levisi hieman. Ulkonäkö ei meikäläisen versioissa ollut niin nätti, maku oli tosi hyvä ja mehevyyttä mantelimassassasta…?

 7. Hei!
  Hyvä että marmeladin valmistusohje löytyy täältä, koska joulukirjasta se puuttuu…viikonloppua odotellessa, näitä tehdään ensimmäisenä adventtina 😋

  1. Aprikoosimarmeladin ohje on Vegaanin joulukirjassa sivulla 168. Mutta hyvä huomio, torttujen ohjeeseen on jäänyt virhe: ainesosaluettelo löytyy, mutta ei mainintaa ohjeistuksesta. Kiitos huomiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights