Puolukkajäädyke

Vaniljaista puolukkajäädykettä ja kanelilla maustettua puolukkamelbaa. Ei huono!

puolukkajaadyke

Minulla on aina sängyn vieressä kasa keittokirjoja, joita selailen ennen nukkumaanmenoa. Ei siis ole kovin yllättävää, että näen aika usein myös unta ruoasta. Jotain muutakin hämärää taidan touhuta unissani, sillä löysin tänä aamuna sängystä parin patalappuja! Siitä en kyllä tiedä, miten ne ovat sinne joutuneet… :D Viikonloppuna kuitenkin muistan uneksineeni yöllä puolukkajäädykkeestä, eikä ajatus siitä jättänyt rauhaan vielä valveillakaan. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen!

Puolukkajäädykkeen tekeminen on helpointa silikonisessa kakkuvuoassa. Jos käytät alumiinivuokaa, vuoraa se ensin tuorekelmulla, jotta jäädyke on helpompi irrottaa.

Vegaanin puolukkajäädyke

 • 1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro Airy & Creamy)
 • 1 prk kauravaniljakastiketta (käytin Oatlya)
 • 1-1,5 dl jäisiä puolukoita
 1. Vaahdota soijakerma sähkövatkaimella. Lisää kauravaniljakastike ja vaahdota vielä hetki. 
 2. Hienonna puolukat tehosekoittimessa (jos käytät sauvasekoitinta, kannattaa antaa puolukoiden sulaa hetki) ja sekoita ne sitten kermavaahdon joukkoon.
 3. Levitä vaahto kakkuvuokaan ja laita pakastimeen yöksi. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke paloiksi ja tarjoa puolukkamelban kanssa.

Kaneli-puolukkamelba

 • 2 dl pakastepuolukoita
 • 0,25 dl vettä
 • 1 tl kanelia
 • tomusokeria maun mukaan
 1. Laita puolukat, vesi ja kaneli kattilaan. Keittele keskilämmöllä, kunnes puolukat alkaa soseutua. 
 2. Lisää sokeria maun mukaan.
 3. Tarjoa lämpimänä puolukkajäädykkeen kanssa.

puolukkajaadyke2

13 vastausta kirjoitukseen “Puolukkajäädyke

 1. Kiitos, keksin juuri mitä työpaikan jouluaterialla syödään jälkiruoaksi!

 2. Ah, niin hyviä molemmat. Meillä lapsuudenkodissani sanottiin tuota ekaa puolukkalumeksi, vaikka se ei niin vegaanista ollutkaan. Enkä kyllä yhtään ihmettele, jos tällaiset herkut tulevat uniin … patalappujen kanssa tai ilman ;)

 3. Ehinkin jo miettie että meneekö mun jouluateria pilalle jos en jälkkäriks saa marjajäädykettä nyt ku vegaaniksi ryhdyin. No eipä tarvi enää sitä murehtia! Kiitos tästä:)

 4. Vitsi, en ole pitkään käynyt sun blogilla mutta tämä tuli nyt pelastuksena mun jouluun! Yritin äsken etsiä reseptin vegaaniselle jäädyykkeelle mutta en löytänyt mistään, mutta kun tarkensin hakusanojani sanalla puolukka niin tämä tuli sieltä esiin! Mahtavaa :) Mutta voinkohan korvata ton oatlyn kauravaniljakastikkeen jollain muulla kun vatsani ei kestä gluteenia eikä paljon sokeria? Koska onhan olemassa toi Alpron vaniljakastike mutta onkohan siinä paljon sokeria..
  Mutta kiitos ohjeesta!

  1. No kyllähän tossa Alpron vispissäkin on sokeria, ja veikkaan että vaniljakastikkeessa myös. En ole itse maistanut ikinä tota Alpron vaniljakastiketta, mutta en nyt näe syytä etteikö sekin toimisi tässä. Jos se on kovin vetistä, niin se voi tietenkin vaikuttaa jäädykkeen koostumukseen.

 5. Jep, kyllä siinäkin on mutta jos laittaa pelkästään sen ja jonkun toisen missä ei ole hirveästi sokeria se olisi varmaan ihan ok. Alpron vispissä on vain 3.2 g kun vaniljakastikkeessa on 9 g. Ehkä mä teen jäädykkeen vispistä ja maustamattomasta jogurtista ja joku toinen kerta tämä versio :) Mut toi kanelimelba kuulostaa kans tosi hyvältä! Kiitos neuvoista!

  1. Maustamaton soijajogurtti on vähän vetisempää kuin tuo vaniljakastike, joten se saattaa tehdä jäädykkeestä vähän hileistä. Sen voisi koittaa valuttaa kahvinsuodattimessa ennen käyttöä.

 6. Söin kerran lapsena ystäväni syntymäpäivillä Marianne-jäädykettä, joka on jäänyt jotenkin tarunhohtoisena mieleen. Tästä ohjeesta inspiroituneena kokeilin nyt tehdä tätä Marianne crush-rakeita puolukoiden sijaan käyttäen. Juuri meni vaahto pakastimeen, huomenna selviää lopputulos!

  En olisi ikinä itse keksinyt vaahdottaa noita kahta (alpron kerma ja kauravaniljakastike) keskenään, joten kiitos!

 7. Apua miten vaikuttaa hyvältä ja ohjekin kovin helpolta! Pitää kyllä hankkia kakkuvuoka tätä varten. Kunhan vaan tulisi joku sopiva tilaisuus johon tätä kokeilla, ellei sitten taktikoisi ja tekisi tätä pieniä annoksia silikonisiin muffinivuokiin. :O

 8. Tästä on tullut meidän joulun uusi perinne, tosi hyvä ohje :) ollaan vaan käytetty puolukoiden sijasta mustaherukoita. Kivasti toimii nekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights