Vegaanipizza valtaa kaupungin!

Cup & Pintin vegaanipizza testissä!

cuppint1

On aika mahtavaa, että nykyään yhä useamman ravintolan ruokalistoihin uskalletaan jo painaa taikasana ”vegaaninen”, ihan reteästi sinne muiden ruokalajien joukkoon. Tästä saattoi vain haaveilla 13 vuotta sitten, kun ryhdyin vegaaniksi. Eipä silti, ei ravintoloista edellenkään saa läheskään aina hinta-laatusuhteeltaan pätevää ruokaa, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan!

Turustahan on saanut jo hetken aikaa Suomen parasta pizzaa, vegaanisena tietenkin. Asialla on ollut Pizzarium, mutta nyt vegaanista pizzaa saa myös rautatieaseman kupeessa sijaitsevasta kivasta Cup & Pint -baarista. Sinne piti heti kipittää maistelemaan pizzaa, kun luin aiheesta Facebookin Vegaaninen Turku -ryhmästä. Pizzariumin itse tuote on aivan loistava, mutta en oikein kestä syödä kauppakeskuksen hälinässä. Cup & Pintiin puolestaan menee mielellään viihtymään muutenkin, eikä menoa haittaa lainkaan, että ruokalistalla on nykään paitsi vegaanista pizzaa, myös salaattia. Pizza ja salaatti on merkitty ruokalistaan vegaanisiksi, mutta ehkäpä joku täytetty leipäkin onnistuisi vegaaniversiona?

cuppint

Belfast -niminen vegaaninen pizza sisälsi juureen tehdyn pizzapohjan päällä tomaattikastiketta, marinoitua sipulia, juureksia (porkkanaa & palsternakkaa), tofua ja rucolaa. Ihan hauska idea laittaa juureksia pizzan täytteeksi, mutta ehkä itse olisin vaihtanut porkkanat ja palsternakat esimerkiksi uunissa paahdettuihin punajuuriviipaleisiin. Ne toimisivat varmasti ihan täydellisesti marinoidun punasipulin kanssa! Tofu oli myös kiva lisä pizzassa.

Pizzariumin tasolle Cup & Pintin pizza ei pääse, mutta minkä häviää maussa, voittaa tunnelmassa. Eiköhän tänne mennä pizzalle toistekin :)

cuppint2

Cup & Pint

Humalistonkatu 17 b

http://www.cuppint.fi/

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaanipizza valtaa kaupungin!

 1. Kiva juttu että Suomessakin vihdoinkin alkaa olla noin. Täälläpäin lähes jokaisessa ravintolassa on nykyään myös vegaaneille sopivia annoksia,ja ”Vegan Friendly” kyltin näkee tosi monen paikan ikkunassa:) Oliko muuten noissa vegaanipizzoissa vegaanijuustoa?

  1. Suomessa ollaan vähän hitaasti lämpeneviä monille jutuille, mutta jos vielä toiset 13 vuotta odottelee, niin sitten luulisi olevan ihan kivat oltavat vegaaneillekin ;)

   Kummankaan paikan pizzoissa ei ole juustoa, mutta en mä ainakaan sitä kaipaa. Erityisesti nuo Pizzariumin pizzat on niin ihania, ettei ne kyllä kaipaa mitään feikkijuustoa päällensä. Se pizzapohjakin siellä on niin mielettömän hyvää, että nakertaisin vaikka pelkkää sitä ja oliiviöljyä aivan tyytyväisenä ;)
   Tähän Cup & Pintin pizzaan olisi voinut joku Cheezly mennäkin päälle mukisematta, mutta olen siinä ymmäryksessä, että suomalaiset perustukut eivät myy mitään vegaanisia juustoja. Sen takia niitä ei oikein saa mistään ravintoloista.

 2. Tosi kiva että alkaa edes pientä parannusta näkyä! Mahtavaa että olivat laittaneet tofua myös kasvisten lisäksi ja rucolat päälle.

  Tuntuu että välillä nousee raivo kun ravintolat tarjoaa ”kasvisruokana” jotain lisäkkeitä. Saksassa sama juttu, kasvislounas saattaa olla kermaperunat ranskalaisilla ja salaatilla. Tai paras on opiskelijaruokala Mensa, joka säännöllisesti tarjoaa kasvisruokana makeaa riisipuuroa tai pannaria vaniljakastikkella. Pääruokana!!

  1. Joo, kyllä monissa paikoissa on edelleen parantamisen varaa ruoan laadussa. Erityisesti monet lounasruokalat ei oikein tunnu hanskaavan näitä kasvisruokahommia.

 3. Mahtavaa löytää uusia reseptejäkesäkurpitsasta. Ja tässä keitossa on vielä kikherneitä. Love them both! Kohta alkaa taas kesäkurpitsoiden kasvatus ja kaikki uudet reseptit ovat kullanarvoisia, mihin ne voi hyödyntää

  1. Tulikohan tämä kommentti väärään postaukseen? No mutta silti, mahtavaa että löysit uusia inspiroivia reseptejä :)

 4. Helsinkiläisestä Salpimientasta saa pizzaa soijajuustolla ja omistaja muistaakseni kertoi ostavansa sitä jostain tukusta. Pizza on ihan ok mättöä baari-illan jälkeen, mutta koen silti tekeväni itse kotona parempaa. Pizzariumin kaltaisia pizzerioita kaipailisin myös tännepäin. En ole paikkaa itse testannut, mutta pizzat näyttävät niin tuoreilta ja herkullisilta!

  1. Salpimientan pizzoista olenkin kuullut, mutta en ole itse käynyt siellä. Mä en tosiaan välttämättä kaipaa pizzaksi mitään rasvamättöä, joten noi pizzariumin kaltaiset tuoreista raaka-aineista tehdyt pizzat on enemmän mun makuun. Mutta ihan mahtavaa, että tuollainenkin vaihtoehto on olemassa!

   Mikäköhän tukku tota soijajuustoa pitää valikoimissaan? Jos sillä on yksi asiakas Suomessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights